Monday, December 30, 2013

Doa Ibu

assalamualaikum.salam1malaysia

Ziana nak berkongsi khas utk SI IBU..BAKAL2 IBU...


Si Ibu yang sedang mengandung selain mengambil supplement, jamu, ubat-ubatan semua tue juga boleh amalkan surah2 berikut (utk yg beragama Islam):

Surah Al-Fatihah
penerang hati & penguat daya ingatan

Surah Yusuf
memperoleh anak yg cantik akhlaknya & rupa

Surah Yaasin
penerang hati, anak jauh drpd godaan syaitan yg menuju kpd maksiat

Surah Luqman
memperoleh anak yg cerdik akal, jiwa..

Surah Maryam
memudahkan ibu2 bersalin & memperoleh anak yg taat & sabar

Surah At-Taubah
membersih jiwa, terpelihara dan jauh drpd maksiat

Surah Hujurat
memperbanyakkan susu ibu hamil 

Surah An-Nahl ayat 78
melahirkan anak yg berdisiplin

SID 1085116
SMS/WHATSAPP 0135707812

Resepi Meal Shakes Shaklee

assalamualaikum.salam1malaysia

Hari ini ziana nak berkongsi cara nak bancuh Meal Shakes @ Resepi Meal Shake Shaklee.

1. Meal shake + ESP + air ribena

1/2 sudu besar ESP
1/2 sudu besar Meal Shake
Air ribena
cara: campurkan semua dan shake dan SIAP..mudah kan..hihi

2. Meal Shake + ESP + Oreo + Susu Coklat

1/2 sudu besar Meal Shake
1/2 sudu besar ESP
4 keping Oreo di patah2 kan
250ml Susu Coklat (apa2 jenama)
Whippe Cream (optional)


Cara: Masukkan susu coklat ke dalam shaker bersama Meal Shake dan ESP dan goncang hingga sebati.
Masukkan oreo yang dipatah2kan dan shake sikit lagi supaya habuk2 oreo yg patah2 tu sebati.Tuang dlm gelas dan boleh simpan kejap dlm freezer or nakm inum terus pn boleh..

3. Meal Shake + 2 scoop Aiskrim + Chocolate/Strawberry/Caramel syrup + Color/Choc Rice + Almond Flakes + 1/2 biji pisang yang dipotong kecil (boleh juga guna buah2an lain) + 1/2 sudu kecil Meal Shake

Cara:  Masukkan aiskrim ke dalam mangkuk. Letakkan hirisan pisang keliling mangkuk.
Letakkan syrup di atas aiskrim dan taburkan color rice/choc dan almond flakes.
*Hias ikut kreativiti kita
Akhir sekali taburkan Meal Shake ke atas aiskrim dan hidangkan untuk anak2 anda..

kredit klik sini

Resepi lain Meal Shakes..boleh lihat di sini

Peringatan:
Kanak-kanak atas 1 tahun hanya perlu ambil 1 sudu teh sehari sahaja
Dewasa ambil 1 sudu teh setiap kali, 2-3 kali sehari
Jangan ambil lebih 3 sudu sehari kerana ia boleh membebankan ginjal.
Jangan ambil mealshake dengan air panas mendidih, air bergas, nanti protein rosak & hilang fungsi dan khasiat nanti..









------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jika ada sebarang pertanyaan boleh menghubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut berkenaan produk SHAKLEE dan setiap pembelian bakal mendapat HARGA ISTIMEWA..


Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

0135707812

FB Page: Ziana Beauty Shoppe


Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat. Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh menghubungi saya untuk pendaftaran ahli Atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1085116 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.






16 Resepi ESP Shaklee yang sedap dan mudah disediakan



Assalamualaikum.salam1malaysia

Hari ni Cik G nak share RESEPI ESP YANG KORANG BOLEH TRY :)

Jom , minuman apa yang boleh dibancuh bersama ESP ni ..

1) 1 sudu bancuhan ESP + Air Suam

2) 1 sudu bancuhan ESP + Fresh Milk (Susu kotak atau susu tepung)

3) 1 sudu bancuhan ESP + Milo/serbuk Coklat Cadbury + Susu HL

4) 1 sudu bancuhan ESP + Twister Oren

5) 1 sudu bancuhan ESP + Fresh Milk + Kurma
(kurma tu rendamkan dulu dan boleh potong saja kecil2 mahupun blend)

6) 1 sudu bancuhan ESP + Ribena

7) 1 sudu bancuhan ESP + Nesvita 3 in 1

8) 1 sudu bancuhan ESP + Susu Anmum

9) 1 sudu bancuhan ESP + campuran buah-buahan dan blend
(boleh pilih buah kegemaran anda yang korang suka)

10) 1 sudu bancuhan ESP + Horlicks

11) 1 sudu bancuhan ESP + Nestle Bliss

12) 1 sudu bancuhan ESP + Meashake/Performance Drink/Cinch Shake

13) 1 sudu bancuhan ESP + Sirap Bandung

14) 1 sudu bancuhan ESP + Koko + Oat

15) 1 sudu bancuhan ESP + Kurma + Kismis + Badam + Fresh Milk (blend sekali)

16) 1 sudu bancuhan ESP + fresh milk + 1sudu Madu + 1sudu Oat + 1sudu serbuk Koko (blend)



contoh bancuhan ESP (kalai rajin boleh cuba macam2 resepi) 






Cadangan Sukatan dan Waktu Minum ESP

Sukatan : 1 sudu besar/Scoop ESP + Air Kegemaran Anda (saya suggestkan 2x sehari.)

Tapi boleh jugak antara 1-3 sudu/scoop..

Air boleh letak dalam 300-400 ml.. terpulang kepada masing2 laa..

Waktu minum boleh minum bila2 masa, waktu pagi boleh atau malam.. (ikut tujuan, nak details boleh terus pm Cik G ok)..



Tips ESP 
    Jangan bancuh ESP dengan air panas, air kafein atau air berkarbonat sebab boleh hapuskan kandungan protien/nutrisi  
    Jangan ambil lebih dari 3 sudu sehari kerana ini akan membebankan ginjal  
    Gunakan tumbler atau shaker atau botol tupperware untuk menggoncang/SHAKE bancuhan 
    ESP untuk lebih mudah larut. Kalau guna sudu sahaja, nanti tak semua yang larut, jadi berketul-ketul.


       





      Hubungi Cik G untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , prosespendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .



      Nurzhiana Mohd Yunus


      Shaklee Independent Distributor - ID 1085116


      sms/whatsapp : 013-570 7812


      FB Page : Ziana Beauty Shoppe



      Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat. Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh menghubungi saya untuk pendaftaran ahli Atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1085116 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.





      Saturday, December 28, 2013

      Set Ibu Hamil/Mengandung

      Assalamualaikum.salam1malaysia

      Supplement utk ibu hamil/mengandung sebnarnya boleh ambil 5 atau 6 bulan sebelum kehamilan..sebagai langkah persediaan si ibu untuk mendapat nutrient secukunya. untuk yang ada diabetes juga boleh ambil supplement Shaklee ni..


      Cadangan vitamin untuk ibu hamil atau kita panggil SET HAMIL/MENGANDUNG

      1. VitaLea
         - multivitamin/multimineral yg paling lengkap dgn 28 jenis vitamin.
         - sbg sumber ZAT BESI utk si ibu (ibu hamil yg kurang zat)
         - sesuai utk si ibu yg cepat letih, lesu & pitam

      2. Vita-C
         - perlindungan antioksidan yg kuat membantu meningkatkan imunisasi si ibu dan juga bayi
         - bonus-mencantikkan kulit si ibu 

      3. B-Complex
        - lengkap dgn 8 jenis vitamin B
        - sangat diperlukan oleh tubuh badan supaya si ibu lebih bertenaga, emosi stabil, wajah berseri
        - vitamin anti-stress
        - membantu penghasilan susu ibu yg lebih baik

      4. ESP
        - minuman protien soya non-GMO yg tinggi khasiatnya
        - membantu pembentukan sel2 baru,pelihara tisu,
        - mengawal keseimbangan bendalir dalam badan
        - memberi tenaga utk si ibu
        - ESP membantu menyerap vitamin dengan lebih optimum
        - kulit si ibu dan bayi lebih licin, gebu & anjal

      5. Ostematrix
        - mengandungi Kalsium
        - membantu membina darah, tulang, gigi, saraf
        - membantu si ibu yg mudah letih, sengal2, lesu
        - mengatasi masalah susu ibu yg merudum semasa period

      6. OmegaGuard
        - minyak ikan terbaik di dunia
        - kandungan EPA/DHA dalam OmegaGuard sgt penting untuk perkembangan otak si ibu dan bayi
        - tubuh badan tak dapat hasilkan DHA, tapi DHA amat diperlukan oleh bayi dalam kandungan, kandungan DHA dalam badan si ibu berkurang, so OmegaGuard dapat membantu si ibu


      banyak kan khasiat dai untuk si ibu dan bayi...tapi mesti fikir banyaknya nak kena makan...
      cool..jangan risau..boleh pilih mengikut bajet anda..
      boleh menghubungi saya secara

      sms/whatsapp 0135707812
      FB Vitamin Cantek Sihat
       
      "pengambilan nutrisi shaklee salah satu usaha kita untuk meningkatkan kesihatan yakni kita juga perlu doa dan tawakal pada-Nya"

      "sihat cantik bersama shaklee"
      #shaklee #shakleemalaysia


      Friday, December 27, 2013

      Nutrisi Shaklee

      Assalamualaikum.salam1malaysia

      entri ringkas hari jumaat terakhir sebelum naik tahun baru 2014...hihi


      shaklee always safe, always works, always green
      dijamin 100% HALAL & SEMULAJADI

      sebarang pertanyaan & pembelian boleh menghubungi
      sms/whatsapp 0135707812
      FB Vitamin Cantek Sihat
      HARGA MENARIK dari Saya

      #shaklee #shakleemalaysia #sayajual

      Jana Pendapatan dengan SHAKLEE

      assalamualaikum
      salam1malaysia

      Okay people ! Since ramai yang hantar message tanya macam mana nak generate side income with Shaklee, meh saya nak terangkan sikit. Semua orang boleh baca.


      FAQ - Shaklee Membership : Apa Yang Perlu Anda Tahu?

      Q: Bagaimana nak jadi distributor Shaklee ?
      A: Registration fee is RM65 + RM10 (WM) / RM20 (EM) untuk postage member kit. Ataupun anda boleh beli barangan bernilai RM680, anda boleh dapat FREE membership.

      Q: Berapa modal yang diperlukan ?

      A: Tak perlu modal pun sebab dengan Shaklee ini kita boleh buat ala-ala dropship - bila customer order dan bayar barulah kita bayar kat Shaklee. Shaklee pula akan poskan barang tu kepada customer kita. Senang kan ? :)Unless nak simpan stok kat rumah, suka hati lah invest berapa pun. Hehe.

      Q: Berapa sales/belian kena maintain setiap bulan ?

      A: Tak perlu maintain sales/points unless anda sudah jadi leader. Tiada jumlah minimum yang anda perlu beli setiap bulan kecuali anda memang target nak mendapatkan cash bonus. Nak beli untuk sendiri & keluarga sahaja pun boleh. Tak rugi pun jadi ahli.

      Q: Berapa keuntungan boleh dapat setiap bulan ?

      A: Bergantung kepada sales/purchase kita pada bulan tersebut. Minimum 150 points untuk layak dapat cashback/rebate/bonus. Bonus bermula dari 5% sehingga 21%, depending on berapa points kita dapat.

      Q: Kena cari orang ke ? Kena head hunting ke ?

      A: Tak perlu ! Saya pun tak suka nak cari-cari orang paksa-paksa join/beli.

      Q: Tapiii saya tak tahu macam mana nak mula berbusiness...
      A: InshaAllah saya akan guide & coach anda sebab once anda dah register dengan saya, anda dah jadi tanggungjawab saya, 'anak' saya. �� Cuma usaha untuk berjaya itu terletak pada diri anda sendiri. InshaAllah. ��

      Q: Saya nak register jadi ahli but tak nak jual-jual ni, boleh ke ?
      A: Suka hati lah haha. Boleh je. Beli untuk kegunaan sendiri pun boleh. Saya takkan paksa anda jual, tanya lah mana-mana 'anak' saya, saya tak pernah paksa. Semua yang nak berbusiness semua atas inisiatif sendiri. If you need guidance saya akan tolong.

      Q: Ok, cool ! So bagaimana nak register?
      A: Saya boleh tolong registerkan. Anda cuma perlu bagi details yang diperlukan + registration fees. Selepas itu,anda tunggu kat rumah, nanti member kit sampai ye. Clear tak ? Hehe.

      If ada soalan tambahan boleh message saya 0135707812 :))


      Nota Kaki:
      1) Shaklee membership is Lifetime, jadi anda tak perlu nak bayar for renewal.
      2) Jika anda mempunyai network di Indonesia, US, China, Canada anda mempunyai peluang besar untuk success dengan menjadi Gold Ambassador Shaklee. Setiap pembelian Gold Ambassador Pak, anda secara automatik menjadi GA.
      3) Bernaung di bawah group besar Jutawan dibawah bimbingan Master Shareeza dan exclusive n personal touch dari saya, online,/offline..

      InsyaAllah Better Late than Never!

       ------------------------------------------------------------------------------------------------------------
      Jika ada sebarang pertanyaan boleh menghubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut berkenaan SHAKLEE. 
      Nurzhiana Mohd Yunus
      Shaklee Independent Distributor - ID 1085116
      0135707812
      FB: Vitamin Cantek Sihat
      FB Page: Ziana Beauty Shopp

      --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

      Friday, December 20, 2013

      ESP untuk IBU Menyusu

      Assalamualaikum.salam1malaysia

      Petang ni saya sambung lagi kebaikan ESP shaklee. boleh dikat 1001 kebaikan dan manfaat ESP shaklee nih..



      Mengapa IBU MENYUSU amat perlukan ESP? kenapa? sebaB2:


      1. ESP kaya dengan protien soya yg berkualiti tinggi & terbaik, lengkap dengan soya non-GMA yg high kualiti lengkap dengan 9 amino asid penting di mana tubuh badan tidak dapat menghasilkannya. malah, dalam pemakanan seharian juga sukar untuk diperolehi. ESP juga bebas laktosa & kolestrol secara semula jadi. Kebaikan ESP lihat sini.
      2. Ibu yg menyusukan anak amat2 perlukan protien (71 gm sehari) kerana protien ssangaat penting bukan untuk si ibu tapi untuk kita semua. Protien berperanan membina semula sel2 baru yg diperlukan oleh tubuh. 
      3. BONUS untuk yg mengambil ESP bersama2 dengan supplement2 lain mendapat kesan lebih optimum dan efektif. 
      4. Kelebihan lain ESP 
      5. ESP ialah MILK BOOSTER utk ibu yg menyusukan anak. juga boleh cuba tip ini untuk membanyakkan susu ibu.

      Perkara PALING PATUT ANDA KENA TAHU--> ESP memberi tenaga berpanjangan dan sangat bagus untuk yg ingin berDIET dan kuruskan badan, dan baik untuk kecantikan kulit seperti kulit jadi licin,mulus,gebu.

      ESP boleh tahan 1bulan +++ jika mengambil 3sudu/scoop sehari.
      Cara nak bancuh ESP boleh lihat sini.

      Boleh hubungi saya untuk tahu lebih lanjut dan Pembelian dgn saya akan dapat HARGA HEBAT dan MENARIK.


      013-5707812
      Emel: iamnurzhiana@gmail.com
      FB: Cantek Sihat
      SID: 1085116

      "sihat cantik bersama shaklee"
      #shaklee #shakleemalaysia


      "pengambilan nutrisi shaklee salah satu usaha kita untuk meningkatkan kesihatan
      yakni kita juga perlu doa dan tawakal pada-Nya"



      Kaitan Vitamin & Sumber Mineral dengan Kesihatan Rambut

      Assalamualaikum.salam1malaysia

      apa kaitan vitamin, sumber mineral dengan kesihatan rambut? biasanya kita kalau bab rambut mesti banyak yg fikir pasal shampoo kan. kalau ada rambut gugur, rosak, bercabang, kelemumur maka startlah cari shampoo..betul tak...hihi...saya sendiri pun macam tu jugak..tapi akhir2 ni saya dah start tau apa kepentingan/kebaikan/kelebihan kita mengambil supplement..sebab kadang2 apa yang kita makan tak semestinya cukup kan. malah terlebih lemak pun da kan..

      so kat sini saya nak berkongsi fungsi vitamin2 mineral2 untuk kesihatan rambut.

      vitamin A--menjaga kulit kepala dan kolikel/struktur rambut
      vitamin B--sokong pengaliran dan pertumbuhan sel baru yg penting utk kesihatan kulit kepala
      vitamin C--kuatkan sistem imunisasi (imunisasi lemah boleh sebabkan kelemumur)
      vitamin D--bantu merangsang pertumbuhan folikel/struktur rambut yg menggalakkan pertubuhan rambut pada kulit kepala
      vitamin E--elak rambut bercabang,jaga kulit kepala supaya sentiasa lembap & cegah rambut kering.
      lain-lain--asid lemak spt omega-3 & omega-6, sumber mineral, selenium atau zink

      sumber klik sini
      dan sini

      dah tau kan pentingnya vitamin2 dan mineral2 untuk kesihatan kulit kepala kita..bukan untuk rambut tapi untuk kesihatan seluruh tubuh kita luar dan dalam..boleh start ambil supplement yg sesuai dan saya syorkan supplement SHAKLEE kpd anda.

      1. vitamin A--> boleh amek Vita-Lea Shaklee atau Carotomax Shaklee
      2. vitamin B--> B-Complex Shaklee (semua jenis vit B ada)
      3. vitamin C--> Chewable C atau Sustained Release Vita-C plus
      4. vitamin D--> Vita-Lea Shaklee
      5. vitamin E--> Vita E Complex
      6. asid lemak (omega-3 dan 6) ---> OmegaGuard Shaklee
      7. zinc gluconate--> Zinc Complex Shaklee

      ATAU boleh juga mencuba set penjagaan rambut PROSANTE Shaklee



      Boleh hubungi saya untuk tahu lebih lanjut dan Pembelian dgn saya akan dapat HARGA HEBAT dan MENARIK.

      013-5707812
      Emel: iamnurzhiana@gmail.com
      FB: Cantek Sihat
      SID: 1085116

      "sihat cantik bersama shaklee"
      #shaklee #shakleemalaysia


      "pengambilan nutrisi shaklee salah satu usaha kita untuk meningkatkan kesihatan
      yakni kita juga perlu doa dan tawakal pada-Nya"


      Fakta Rambut Gugur

      Assalamualaikum.salam1malaysia


      nak berkongsi dengan anda semua tentang fakta rambut gugur.

      * Keguguran rambut selepas bersalin adalah normal.
      * Wanita mempunyai anggaran 100,000 helai rambut di atas kulit kepalanya.
      * Purata 100 helai rambut gugur setiap hari.
      * Pertambahan hormon estrogen semasa hamil menyebabkan rambut tumbuh dengan lebih banyak.
      * Jadi semasa hamil, rambut anda biasanya lebih tebal dan lebih sihat.
      * Selepas anda bersalin, paras hormon akan kembali normal.
      * 2-3 bulan selepas itu anda akan mengalami keguguran rambut yang agak teruk terutamanya jika keturunan anda ada masalah botak. Teori orang-orang lama mengatakan bahawa keadaan ini mula berlaku apabila anak mula menyemburkan air liurnya.
      * Keadaan ini akan berterusan selama 3-6 bulan lagi dan mungkin sehingga 9 bulan.
      * Ia tidak dipengaruhi oleh penyusuan susu ibu.
      * Selepas ini pertumbuhan dan keadaan rambut akan kembali kepada keadaan sebelum anda hamil.
      sumber klik sini


      Tip: -Makan makanan yang seimbang.
            -Amalkan minum air suam dan jus buah-buahan.
            -Tambahan boleh juga amek supplement/vitamin kerana apa yg kita makan kadang2 tak semua zat,mineral,vitamin mencukupi.

      berminat nak mengambil supplement saya cadangkan anda SHAKLEE kerana ia dijamin halal, selamat, semulajadi.

      SID: 1085116
      013-5707812
      Emel: iamnurzhiana@gmail.com
      FB: Cantek Sihat
        
      "pengambilan nutrisi shaklee salah satu usaha kita untuk meningkatkan kesihatan yakni kita juga perlu doa dan tawakal pada-Nya"

      "sihat cantik bersama shaklee"
      #shaklee #shakleemalaysia


      Punca Kelemumur

      Assalamualaikum.salam1malaysia
      Entri petang nie saya nak kongsi pasal kelemumur. kenapa ada kelemumur?apa punca dia?


      Biasanya masalah kelemumur ini disebabkan beberapa perkara, iaitu;

      1-seborrheic dermatitis~simptom gatal-gatal, kulit kepala berminyak atau kulit kepala kering, gatal dan berkeruping krn faktor cuaca panas.
      2-kulit kepala kering
      3-gatal dan berkeruping
      4-kurang mencuci rambut
      5-psoriasis~sejenis penyakit kulit biasa yang menjejaskan kitaran hidup sel kulit akibat sel tumbuh dengan cepat pada permukaan kulit, membentuk sisik tebal, berkilat yang gatal, kering, kemerah-merahan dan kadang kala menimbulkan rasa sakit berlarutan. Keadaan ini biasa berlaku di lutut, siku tetapi boleh juga berlaku pada kulit kepala.
      6-ekzema,
      7-sensitif pada sesetengah produk boleh sebabkan gatal dan kemerahan.
      8-jangkitan yis malassezia-Malassezia hidup pada permukaan kulit kepala hampir kesemua individu dewasa tanpa menyebabkan sebarang masalah. Namun apabila tidak terkawal, ia akan merembeskan lebih minyak daripada folikel rambut. Ini menyebabkan iritasi pada kulit kepala dan menggalakkan lebih banyak sel kulit terhasil. Lebihan sel kulit akan mati dan tertanggal dan bercampur dengan minyak daripada rambut dan kulit kepala, menyebabkan ia kelihatan memutih, berkeping dan jelas kelihatan pada rambut juga pakaian anda. Namun punca sebenar malassezia tidak diketahui. Boleh jadi disebabkan terlalu banyak minyak pada kulit kepala, perubahan hormon, tekanan, masalah saraf seperti parkinson, sistem imun terganggu, tidak mencuci dengan kerap dan semua masalah ini menyumbang kepada kelemumur.
      9-Pemakanan
      10-Tekanan/perubahan hormon

      © Utusan Melayu (M) Bhd

      Untuk rawatan kelemumur, shaklee ada menawarkan supplement atau set penjagaan rambut PROSANTE Shaklee dan Set yg Sesuai Untuk Anda.

      Boleh menghubungi saya untuk lebih detail dan HARGA MENARIK menanti anda!

      013-5707812
      Emel: iamnurzhiana@gmail.com
      FB: Cantek Sihat
      SID: 1085116

      "sihat cantik bersama shaklee"
      #shaklee #shakleemalaysia

      Rawat Rambut Kelemumur

      Assalamualaikum.salam1malaysia

      Rawat rambut kelemumur dengan Shaklee...

      1. Nourishing Scalp Treatment Shaklee (59ml)

      Risau ada kelemumur? Pening fikir camne nak hilangkannya? Dah cuba semua petua2 tapi tak menjadi? saya syorkan Nourishing Scalp Treatment Shaklee untuk yg ada kelemumur dan juga masalah rambut yg lain seperti rambut gugur,rosak,bercabang dan etc.

      Kenapa Nourishing Scalp Treatment Shaklee ? sebab ia mengandungi tahap Scalp Health Complex eksklusif kami yang paling tinggi klik sini dan hasil gabungan 10 vitamin, herba dan mineral yg sangat baik untuk kesihatan kulit kepala & rambut. Antara vitamin/mineral yg terkandung dalam Nourishing Scalp Treatment Shaklee ialah vitamin A dan E, kuprum, mangan dan zink yg bertindak sebagai antioksidan untuk kesihatan kulit kepala.

      Rambut juga tidak melekit dan berminyak jika menggunakan Nourishing Scalp Treatment Shaklee
      Kelebihan-->tiada sebarang bahan kimia.

      Selain itu, masalah kelemumur juga boleh dirawat dengan mengambil supplement2 berikut:

      2. Zinc Complex Shaklee 

      3. ESP Shaklee - kehadiran protien non gmo penting utk kesihatn rambut krn protien bertindak membentuk sel2 rambut, kuku dan kulit.

      # kelemumur juga boleh dirawat dgn pemilihan shampoo yg bebas bahan kimia.

      testimoni kelemumur dgn ESP sumber klik sini

      Puan Zu: " Minum ESP baru dua minggu tapi saya dapati rambut dah tiada bau hapak walaupun 4 hari tak syampu rambut! Maklumlah jaga cucu punya pasal, nak syampu pun tak sempat. Kelemumur dan kegatalan rambut pun tiada!"

      Boleh menghubungi saya untuk lebih detail dan HARGA MENARIK menanti anda!

      013-5707812
      Emel: iamnurzhiana@gmail.com
      FB: Cantek Sihat
        

      "sihat cantik bersama shaklee"
      #shaklee #shakleemalaysia



      Pilih Set Penjagaan Rambut Anda

      Assalamualaikum.salam1malaysia

      Kami cadangkan Set Penjagaan Rambut PROSANTE Shaklee yang g bersesuain dgn keadaan rambut masing-masing.

      Yang mana satu anda perlukan?

      Keperluan adalah mengikut jenis dan masalah rambut anda seperti berikut:

      1.Masalah keguguran rambut boleh gunakan set berikut:
      1. Revitalizing Shampoo
      2. Lightweight Conditioner
      3. Nourishing Scalp Treatment
      [set ni boleh digunakan setiap hari]

      2. Masalah rambut berkelemumur, rambut bercabang, rambut rosak dan berminyak, boleh menggunakan set berikut:
      1. Purifying Shampoo
      2. Replenishing Conditioner
      3. Nourishing Scalp Treatment
      [set ni utk kegunaan 1-2x seminggu..bukan tiap hari]

      sumber

      Kenali lebih lanjut SET RAMBUT PROSANTE SHAKLEE di SINI.

      Petua rambut sihat, hitam dan lebat, di SINI.








      * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
      -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
      Jika ada sebarang pertanyaan boleh menghubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut berkenaan produk SHAKLEE dan setiap pembelian bakal mendapat HARGA ISTIMEWA..



      Nurzhiana Mohd Yunus

      Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

      sms/whatsapp: 0135707812

      FB Page: Ziana Beauty Shoppe

      IG: vitamincanteksihat