Thursday, June 26, 2014

Testimoni : NutriFeron Shaklee

Assalamualaikum

Antibodi. Sistem imun. Badan sihat cergas bila sistem imun kuat. Biasanya mereka yang kerap demam, selsema, flu tu dikaitkan dengan kelemahan sistem imun.

Di Shaklee, NutriFeron yang dicipta oleh Dr kojima dari Jepun. NutriFeron penggalak imunisasi (immune booster). Sangat2 digalakkan untuk diambil oleh mereka yang ada masalah ANTIBODI KURANG, LEMAH, KERAP JATUH SAKIT, DEMAM, dan sakit yang lambat nak sembuh..

NutriFeron ni hanya EKSLUSIF di SHAKLEE.. takkan jumpa di mana-mana kedai pun tau..

Rumusan berpaten NutriFeron yang unik adalah eksklusif kepada Shaklee. Sebagai suatu suplemen yang hebat dan efektif, ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.

Menurut kajian terbaru, NutriFeron telah berjaya membuktikan kesan positif terhadap serangan sel-sel semulajadi (NK) – menyokong lebih banyak perkembangan untuk sistem sains imunisasi ini.

Ok. Jom kita baca pengalaman mereka yang mengambil NutriFeron ini..

[NUTRIFERON SHAKLEE]

Tinggalkan paracetamol sekarang! Tingkatkan Sistem Imun Anda dengan NUTRIFERON SHAKLEE !!!

"Alhamdulillah, selepas 2 malam berturut-turut amalkan NUTRIFERON, hari ni DEMAM dah kebah..."

Ini merupakan pengalaman yang dapat saya kongsikan setelah hampir seminggu demam dan selesema berterusan tanpa henti..Biarpun mungkin terlewat, tetapi tetap bersyukur kerana masih sempat berkenalan dengan NUTRIFERON ini...JAMU dan PERISAI segala penyakit berjangkit...Alhamdulillah...

Noor Amiera Abdul Manab
assalamualaikum...
sape prnh cuba NUTRIFERON?
sekadar berkongsi..beberapa bln kebelakangan ni, pg2 sy mesti akan bersin n selseme smpai berhingus2..so,pg smlm sy try amik NUTRIFERON.hanya satu sachet je sy amik early in d morning..alhamdulillah,pg td mmg dh xde selsema lngsung..just bersin 2-3 kali tu ade la...mmg best...jom try...
contact ur dealer n dptkan ur NUTRIFERON - immune booster skrg...

Nurul Fatihah Ilias










-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jika ada sebarang pertanyaan boleh menghubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut berkenaan produk SHAKLEE dan setiap pembelian bakal mendapat HARGA ISTIMEWA..


Nurzhiana Mohd Yunus


Shaklee Independent Distributor - ID 1085116


sms/whatsapp: 0135707812








Tuesday, June 24, 2014

Set Berpuasa Shaklee

Assalamualaikum


Bulan ramadhan akan tiba tak lama lagi.. moga kita semua diberi kesemapatn dan peluang menyambut bulan penuh rahmat ini. Di Shaklee ada Set Mighty 3 Gems Programme juga Set Berpuasa dan set untuk sarapan pagi yang lengkap dan berkhasiat pembekal tenaga sepanjang hari. InsyaAllah.

Set Berpuasa Shaklee ini sebenarnya sesuai diambil waktu bersahur pagi-pagi. Set ini membekal tenaga sehingga ke petang masa bulan puasa. Ibu jamil, ibu menyusu dan yang ada masalah gastrik juga sesuai sangat ambil set ini.

Jadi, kalau anda jenis malas nak buat sarapan, malam nak bersahur makan banyak-banyak Set Berpuasa Shaklee inilah jawapannya. Tapi set ini bukan masa berpuasa saja boleh ambil, nak ganti puasa, nak sarapan pagi pun boleh juga. Para atlit juga sesuai ambil set ini. Menarik kan?? Pendek kata semua golongan boleh ambil set ini termasuk kanak-kanak, orang tua.

Kebaikan set Mighty 3 Gems Programme ialah :
  • Kekal bertenaga sepanjang hari.
  • Memelihara kesihatan secara menyeluruh.
  • Membantu meningkatkan tahap kepekaan dan tumpuan.

Dalam set mighty 3 gems programme ini ada ESP, Meal Shakes dan Performance Drink.

ESP (Energizing Soy Protien)
✔ Minuman soya berprotin tinggi yang kaya dengan 22 jenis asid amino penting termasuk 9 asid amino yang tak boleh dihasilkan badan.

✔ Membekalkan tenaga segera dan berpanjangan.

✔ Membekalkan sumber protien (sangat membantu membina semula sel-sel baru, membantu pertumbuhan yang baik dan awet muda).

✔ Meningkatkan sistem imun tubuh.

✔ Membantu mengekalkan paras kolestrol normal.

✔ Meningkatkan kualiti memori, daya rangsangan, seksual dan vitaliti.

✔ Baik untuk kesihatan prostat, pemulihan uterus, ovari dan menopaus.

✔ Indeks glisemik rendah dan rendah lemak serta bebas kolestrol.

✔ Rasanya enak dan lazat jadi amat sesuai dinikmati semua kerana ia boleh dibancuh dengan minuman kegemaran anda.

Meal Shake
✔ Pilihan terbaik untuk semua (kanak-kanak, pelajar, orang dewasa, ibu-ibu, atlet, vegetarian, orang sakit, orang yang bekerja dan orang yang selalu mengambil makanan segera) berperisa french vanilla.

✔ Makanan segera berkhasiat tinggi yang dilengkapi dengan 24 jenis vitamin, mineral dan zat yang diperlukan tubuh.

✔ Membekalkan sumber protien (sangat membantu membina semula sel-sel baru).

✔ Membantu proses tumbesaran kerana ia mengandungi vitamin A,C,E,Zink dan Selenium serta melindungi tibuh dari jangkitan dan membantu melambatkan proses penuaan.

✔ Membantu membuang lemak berlebihan dan toksin dari badan (kaya dengan serat larut)

✔ Indeks glisemik rendah.

✔ Rasanya enak dan lazat jadi amat sesuai dinikmati semua kerana ia boleh dibancuh dengan minuman kegemaran anda.
Performance Drink
✔ Minuman isotonik yang kurang gula (less sugar) berperisa natural orange.

✔ Lebih mudah diserap oleh tubuh

✔ Memberi tenaga kepada tubuh dan meningkatkan daya tahan otot (sangat sesuai untuk mereka yang aktif bekerja, selalu outstation dan perjalanan jauh).

✔ Membekalkan elktrolit (termasuk kalsium, natrium & magnesium)

dan membantu mengimbangi metabolisme air dalam tubuh.

✔ Mencegah penghidratan, mengurangkan rasa haus dan membantu melembapkan kulit.

✔ Membantu mengekalkan paras gula normal.

Jadi, set Mighty 3 Gems Programme ini sangat sesuai jika ANDA :
  • Ingin BERPUASA
  • Cepat sangat RASA LAPAR
  • Risau masalah SUSU DROP
  • Baru tengah hari dah MENGGIGIL 
  • TAK SUKA MAKAN BANYAK time sahur

Info harga :

ESP RM150
Meal Shakes RM113.75
Performance Drink RM82.50


Jika anda inginkan diskaun dan penjimatan lebih, jom daftar ahli Shaklee sekarang! Hanya RM75 sahaja seumur hidup. Plebagai tawaran menarik selepas anda mendaftar menjadi ahli seperti harga ahli.

kredit: zinniaza.com









-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jika ada sebarang pertanyaan boleh menghubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut berkenaan produk SHAKLEE dan setiap pembelian bakal mendapat HARGA ISTIMEWA..



Nurzhiana Mohd Yunus


Shaklee Independent Distributor - ID 1085116


sms/whatsapp: 0135707812


 

Monday, June 23, 2014

Berjaya kurus dengan Shape-Up Programme Shaklee

Assalamualaikum

Berat badan yang ideal sudah tentu menajdi idaman setiap orang. Tapi kadang-kadang ia menajdi masalah bagi sesetengah orang dan penyebab kurangnya keyakinan diri.

Di sini saya ingin kongsikan kisah Pn Hasmah ini yang berjaya menguruskan badan selama 5 bulan lebih. Kisah ini saya petik dari blog beliau sendiri. Jom baca... mana tahu kisah ini menjadi inspirasi kepada anda dalam usaha menguruskan berat badan secara sihat =)



Ini lah saya sebelum dan selepas (sekaranglah tu)..

Saya mula sedar yang badan naik sejak anak ke 2 saya berumur 6bln..selera makan membuak2..dan badan juga bagai dipam2..lagilah saya ni menyusukan anak sepenuhnya dengan susu ibu, saya tak boleh nak diet beria2..jadi saya bedal je apa makanan yang terlintas difikiran ni nak makan..yang sangat sedihnya bila seluar Jeans saya yang saiz 34 tu dah tak muat lagi..huhu...

Jadi saya mula berazam nak muatkan semula seluar Jeans yang saiz 34 tu..sebab saya sayangkan seluar tu..dan tambah lagi saya sayangkan badan saya yang slim masa anak dara dulu..ceh..slim ke..haha..

Jadi jom saya sharekan apa yang saya buat bermula dari bulan 3 tapi yang betul2 dietnya dari bulan 6 2011 ni lah..
  1. Saya kurangkan makan Nasi. Mula2 makan dalam jumlah yang sedikit..ada juga beberapa bulan saya tak sentuh nasi dalam 2 bln macam tu lah..memang susah nak biasakan tapi lama2 saya jadi terbiasa..
  2. Saya kurangkan minum air manis terutama sekali minuman dalam tin. Gula dalam minuman tin tu sangat tinggi tau..
  3. Saya kurangkan fastfood. (No KFC, No Pizza)
  4. Saya bersenam dalam rumah je..senaman ape yang saya buat ye..saya skipping dan saya main hullahoop yang gelung rotan gelek2 kat pinggang tu lah.. ;) memang berpeluh..mula2 saya digelakkan oleh anak2 dan suami..huhu..
  5. Saya mula AEROBIC kat Tmn Pulai Perdana JB dah dekat sangat dengan rumah..baru mula 2 bln..saya ambil program "Shape Your Body"..buat ape dengan program ni..sebab saya perlu untuk saya bentukkan semula badan saya yang dulunya gemok dengan beraerobic..memang terbaekkk..
  6. Saya banyakkan makan sayur dan makanan yang kurang kalori seperti meehoon sup..mula2 memang tak seleralah nak makan tapi "alah bisa tegar biasa"..
  7. Saya banyakkan minum AIR MASAK..sebab air masak juga membantu untuk meningkatkan metabolisma badan kita..
  8. Saya KAWAL NAFSU MAKAN saya yang dulunya sangat suka makan makanan yang berlemak seperti masak lomak cili api..haha..maklumlah saya orang N9..
  9. Saya menjalani PROSES DETOX dengan HERB-LAX SHAKLEE..sebab untuk kuruskan badan wajib menjalani proses penyikiran toksin dalam badan dahulu supaya mudah untuk proses penyerapan vitamin berlaku..maklumlah dah hampir 30 tahun hidup perut ni pun dah macam2 terima jenis makanan..
  10. Saya ISTIQAMAH makan LECITHIN SHAKLEE sebab ia membantu untuk saya dapatkan berat idaman saya..dan juga kalau dulu saiz jeans 34 pastu 31 dan sekarang dah saiz 29..macam tak caye je..tapi kene percaya... ;)

Memang lambat untuk saya daptkan berat ideal dengan ketinggian saya dan ambil masa yang lama juga..tapi dek NEKAD dan AZAM saya teruskan juga..seiringlah dengan USAHA..bukan angan2 je..berat saya masa pakai baju oren kat atas tu lebih kurang 74kg..BMI terlebih berat badan..saya cuma nak dapatkan berat ideal je..dan sekarang berat saya lebih kurang 60kg..BMI berat normal..tinggi tak lah tinggi mane pun 159cm..rasanya dah cukup kot berat takat ni..xmo kurus lagilah sebab banyak baju lama dah tak boleh pakai kene kecikkan..huhu..

SABAR adalah kunci utama untuk DIET ni..sebab badan nak ambil masa sehari untuk gemok dan juga badan tak ambil masa sehari untuk kurus...biar lambat asalkan selamat..jom saya sharekan info produk Shaklee yang boleh anda pilih untuk DIET..Ianya cuma saranan..terpulang pada anda dan juga bajet ye..tiada paksaan..









Jika ada sebarang pertanyaan boleh menghubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut berkenaan produk SHAKLEE dan setiap pembelian bakal mendapat HARGA ISTIMEWA..



Nurzhiana Mohd Yunus


Shaklee Independent Distributor - ID 1085116


sms/whatsapp: 0135707812

 

Tuesday, June 17, 2014

Testimoni : Set Resdung Shaklee

Assalamualaikum

Resdung. Kalau setiap pagi kerap bersin, hidung selalu tersumbat, rasa gatal-gatal di muka, mata dan hidung, masalah hidung berair.. itu antara tanda anda ada resdung. Kalau tiap hari jadi macam di atas mesti tak selesa. Apatah lagi kalau kat tempat kerja kan.

Hari ni saja nak berkongsi kepada anda pengalaman mereka yang berjaya mengatasi masalah resdung dengan supplement shaklee. 




Apa pun semua nya kerja Allah swt. Kita hanya berusaha. Supplement ini hanya ikhtiar dan ia bukan ubat. Jika anda mengambil supplement ia mengambil masa, bukan terus ambil terus sembuh tau.


Ini adalah set cadangan untuk merawat resdung. Nak tahu lebih lanjut di sini.














-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jika ada sebarang pertanyaan boleh menghubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut berkenaan produk SHAKLEE dan setiap pembelian bakal mendapat HARGA ISTIMEWA..


Nurzhiana Mohd Yunus


Shaklee Independent Distributor - ID 1085116


sms/whatsapp: 0135707812
 
 

Sunday, June 15, 2014

Testimoni Vitamin E Shaklee

Assalamualaikum..

Vitamin E.. vitamin penting untuk mendapatkan kulit cantik licin ^^ nak buang parut, jeragat, ambilla vitamin E.

Kelebihan kalau anda ambil Vitamin E jenama SHAKLEE ni, ia vitamin semulajadi, legkap dengan selenium, ada ekstrak biji anggur yg dikatakan 20 kali lebih baik dari vitamin E dan bestnya vitamin E Shaklee boleh dibuat MASKER!!

Jom kita lihat, apa kata pengguna vitamin E Shaklee :















-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jika ada sebarang pertanyaan boleh menghubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut berkenaan produk SHAKLEE dan setiap pembelian bakal mendapat HARGA ISTIMEWA..


Nurzhiana Mohd Yunus


Shaklee Independent Distributor - ID 1085116


sms/whatsapp: 0135707812
 
 
 
 
 

Saturday, June 14, 2014

7 sebab kenapa selalu rasa lapar

Assalamualaikum



#1 SKIP SARAPAN PAGI
Sarapan merupakan hidangan yang wajib diambil setiap pagi. Amalkan makan sarapan secara tetap dan gula darah kita akan stabil supaya kita tidak akan terasa untuk nak makan sepanjang hari. Jika dapat amalkan hidangan protein ke dalam hidangan pagi untuk menahan rasa lapar dengan lebih berkesan. Jadikan sarapan perkara wajib setiap pagi dan kita tidak akan berasa cepat lapar lagi.

#2 DEHYDRATED
Dehidrasi mengkin salah satu sebab anda rasa kerap lapar. Tanda-tanda kelaparan dan dehidrasi adalah hampir sama. Contoh rasa tak bertenaga danmengantuk. Cuba amal minum segelas air dan kemudian anda akan melihat sama ada anda lapar atau dahaga. Kadang-kadang taktik ini mungkin sangat berguna untuk anda dan secara tak langsung membantu mengurangkan sejumlah besar kalori

#3 BANYAK MAKAN MAKANAN YG MENGANDUNGI EMPTY CALORIES
Tabiat suka makan makanan yang tak berkalori mungkin juga penyebab anda merasa cepat lapar walaupun baru selepas makan berat. Makanan yang mengandungi empty calori boleh merbahayakan kesihatan. Cuba beralih kepada hidangan sihat yang penuh khasiat, zat, nutrien dan vitamin.

#4 TIDAK CUKUP TIDUR
Kekurangan tidur boleh menyebabkan badan akan rasa cepat letih. Semestinya anda memerlukan tenaga tambahan. Keadaan ini boleh menyebabkan perasaan lapar. Jadi, setiap kali anda tidak cukup tidur akan cuba untuk makan lebih banyak daripada biasa. Tidur yang tak cukup juga boleh merendahkan metabolisme badan seterunya proses pembakaran lemak dalam badan menjadi lambat. Secara tak langsung ia boleh membawa kepada masalah kenaikan berat badan.

#5 TIDAK MAKAN MAKANAN YANG CUKUP LEMAK DAN PROTIN
Kerap berasa lapar akan menyebabkan anda mengambil alternatif dengan makan snek yang banyak. Bagi mengurangkan rasa lapar anda hanyaperla tambah lebih banyak protein dan lemak yang sihat dalam menu harian anda. Diet tinggi protien akan membuat anda berasa kenyang lebih lama.

#6 SEDANG RASA BOSAN
Perasaan bosan juba boleh mengundang rasa lapar. Ada orang gemar makan bagi menghilangkan rasa bosan.Jadi, lebih baik anda membuat aktiviti lain selain dari makan untuk menghilangkan rasa lapar.

#7 MUNGKIN ADA MASALAH KESIHATAN
Jika anda rasa cepat sangat lapar dan kesemua sebab di atas tidak berlaku, mungkin ada masalah berkaitan kesihatan. Dalam hal ini anda perlu berjumpa doktor dengan segera. Contoh penyakit seperti kencing manis akan sering menunjukkan rasa lapar.

kredit






First Giveaway : Fariza - Warna-warni Kehidupan

Assalamualaikum

http://ohmyfariza.blogspot.com/2014/06/first-giveaway-fariza-warna-warni.html

KLIK BANNER untuk join.

Jom meriahkan giveaway : fariza warna-warni kehidupan


HADIAH : No 1





Tuesday, June 10, 2014

Testimoni ESP Shaklee

Assalamualaikum..

Terasa nak berkongsi pengalaman saya sendiri mengambil ESP Shaklee.


Saya mula cuba ESP ni masa promosi Mac lalu.. promosi gempak kot.. harga murah giler (kalau uolls jadi ahli memang murah lah kan).

Sebelum ambil ESP saya makan set D ( Bcomplex, vitamin C dan vitamin E). Then bila tambah ESP.. betul la memang SUPERBB!! sebab apa? saya perasan sejak ambil ESP kulit wajah makin tegang.. tiap kali cuci muka saya mesti pandang cermin then usap2 muka sebab rasa ketegangan muka.. hehe lawak jugak bila pikir... tapi betul la dorang cakap tu.. ESP ni bantu tegangkan kulit.. bukan overclaim yer.

Lagi satu, saya ni jenis cepat lapar, so bila bangun pagi je terus berdongdang sayang perut.. apa lagi, lepas minum segleas air suam (air suam dulu yer.. sunnah nabi hihi) terus pegi dapur ambik ESP then bancuh. Biasa saya bancuh dengan air suam je.. asli gitu.. ada masa rajin saya bancuh dengan milo 3 in 1 atau susu anlene (saya campur 1 sudu jer anlene dengan 1 sudu ESP).. sudu apa saya pakai? sudu makan nasi biasa kita pakai makan tu.. kalau ada scoop boleh juga.

ESP buat perut rasa kenyang jugak tau.Ada jugak saya minum malam sebab kekadang tak makan nasi, saya minum segelas ESP.

Satu lagi nak kongsi ni, ESP juga bagus untuk yang ada gastrik. betul ke??

Yang ni saya try atas adik saya. Masa nak puasa ganti, hari pertama, kedua adik saya tak minum ESP lagi.. adik saya ni ada sejarah gastrik.. so gastrik dia menyerang la kan.. ngadu sakit perut, letih la.. so nak jadi cerita saya suruh dia minum ESP time sahur masa puasa ganti hari ketiga.. alhamdulillah.. berkesan.. dia cakap tak ada dah sakit2 perut ni.. rasa ok jer.. so adik saya decide nak beli ESP untuk bekalan bulan ramadhan yang tak lama lagi kan! hihi

So, kalau ada yang gastrik tu boleh berikhtiar dengan ambil ESP untuk kurangkan atau mengatasi masalah gastrik.. tak nak la posa tak penuh gara2 gastrik kan.. boleh jugak tambah ostematrix dan peppermint.


Ok la.. setakat ni dulu.. nanti kita kongsi lagi =)

wassalam








Jika ada sebarang pertanyaan boleh menghubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut berkenaan produk SHAKLEE dan setiap pembelian bakal mendapat HARGA ISTIMEWA..


Nurzhiana Mohd Yunus


Shaklee Independent Distributor - ID 1085116


sms/whatsapp: 0135707812
 
 

Monday, June 9, 2014

Migrain atau sakit kepala?

Assalamualaikum..

Migrain atau sakit kepala? Apa beza keduanya?

Migrain ialah sakit berupa denyutan di sebelah kepala yang datang bersama rasa mual, ingin muntah, tak tahan bunyi yang kuat dan cahaya yang terang.  Kadang-kadang boleh merebak ke seluruh kepala.

Migrain biasa berlaku kerana faktor berikut :
  • pendarahan haid
  • perubahan cuaca (panas dan sejuk)
  • berpuasa
  • kekejangan minda
  • kurang tidur
  • cahaya lampu terlampau terang
  • bau-bau yang kurang menyenangkan
  • keturunan
Tempoh migrain :
Biasanya berlaku beberapa jam atau ke beberapa hari. Rasa sakit di kepala akan datang dan pergi. 

Petanda awal migrain :
  • mudah rasa letih, lesu
  • kurang bertenaga
  • mudah rasa marah
  • kuat makan
  • sukar membuang air besar
  • mengalami sakit tengkuk
  • kerap menguap
Antara komplikasi migrain :
  • rasa sakit teruk melebihi 2 minggu
  • serangan sawan
  • strok
  • boleh jadi lumpuh sementara


Sakit kepala?

Sakit kepala atau pening biasa berlaku dan akan menyerang pada bahagian kiri dan kanan tempurung kepala dan akan berlanjutan selama beberapa jam. Ia berlaku mungkin kerana rasa penat, stress, tekanan emosi, badan kurang sihat, sinus membengkak dan demam.

Tapi biasanya ia tidak merbahaya kecuali sakit kepala yang menyerang tiba-tiba, rasa samgat sakit, dan kepala ras seperti dipukul dari belakang. Itu antara tanda pembuluh darah pecah.

Antara penyebab sakit kepala yang boleh memudaratkan termasuk strok, pendarahan dalam kepala, kekurangan cecair dalam badan, tekanan darah tinggi, dan mungkin kanser otak. Semuanya ini bermula dengan sakit kepala biasa.



Mana lebih berbahaya?

Kedua-duanya perlu dirujuk kepada doktor terlebih dahulu jika adan berasa kurang pasti ia migrain atau sakit kepala biasa.

Beza migrain dan sakit kepala hanya simptom kecil. Ada yang menganggap ia sabagai sakit kepala biasa.

jadi.. kesimpulannya, anda perlu mengenalpasti terlebih dahulu jika ia migrain atau sakit kepala biasa. Baik mencegah dari awal. Kenal pasti tanda-tanda yang anda hidapi itu.

Apapun segalanya bermula dengan gaya hidup sihat termasuk pemakanan yang berkhasiat serta bersenam.









Sunday, June 8, 2014

Testimoni NutriWhite Shaklee


Ini testimoni saya sendiri.. dah masuk bulan ke-4 pakai pencuci muka NutriWhite Shaklee. Alhamdulillah setakat ini sangat2 memuaskan. Sebelum ni pencuci saya selalu bertukar tak penah nak pakai lama sebab ade je yg tak masuk kan..

Dalam 4 bulan pakai.. sejuk je rasa lepas cuci muka guna pencuci ni. Muka pun rasa lebih bersih. Lagi lagi kat kawasan T-zone tu.lagi satu pencuci muka ni tak ada bau langsung tau.. natural la.

Saya pakai picit sikit je.. tu pun dah berbiuh banyak.. 2 kali sehari saya pakai.. pagi dan malam.. ni dah bulan ke-4 pun tak sampai setengah lagi.. nyata berbaloi baloi setanding dengan harga. Adik saya pun pakai juga tau haha (dah terjebak dgn akaknye =)

Info produk

Bahan-bahan utama dalam pencuci muka :
✿Rumpai laut berfungsi membuang kotoran, sel-sel mati dan menegangkan kulit.
✿Alga hijau membuang toksin dan mengekalkan kelembapan kulit.
✿Strawberi Begonia menyeragamkan warna kulit.
✿Melembut dan menyegarkan kulit.

** lelaki dan perempuan boleh pakai tau. NutriWhite ni lebih sesuai untuk kulit normal yg tiada masalah jerawat dan berminyak teruk.










-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jika ada sebarang pertanyaan boleh menghubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut berkenaan produk SHAKLEE dan setiap pembelian bakal mendapat HARGA ISTIMEWA..


Nurzhiana Mohd Yunus


Shaklee Independent Distributor - ID 1085116


sms/whatsapp: 0135707812


Puasa dan Mighty 3 Gems Shaklee

Assalamualaikum...

Alhamdulillah.. bulan puasa bakal tiba tak lama lagi.. syukur dapat bertemu lagi bulan ramadhan kali ini kan.. Insyaallah

Tiba bulan puasa pasti nya set mighty 3 gems jadi pilihan ramai. Mighty 3 Gems ini terdiri daripada ESP, Meal Shakes dan Performance Drink.


ESP dan Mealshake mempunyai perasa vanila. ESP dan Meal Shakes ini akan menghasilkan rasa minuman yang sangat lazat dan berkhasiat. Ia mengandungi 9 amino acids yang lengkap untuk keperluan tubuh dan mampu memberikan tenaga serta mengawal rasa lapar ketika berpuasa. Malah ia membekal tenaga kepada tubuh.

Performance Drink pula membantu mengekalkan kandungan air dalam badan kita dan mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk mencegah dehidrasi. Ia juga minuman kegemaran atlit (ala-ala 100 plus tapi lagi sedap). Mempunyai perasa oren, sesuai diminum begitu sahaja atau dicampur bersama Mealshake dan ESP. Performance Drink merupakan produk pilihan breastfeeding mothers yang berpuasa kerana banyak tenaga dan bendalir yang dikeluarkan ketika proses menyusu.


Ringkasanya set 3 Gems ini :
  • Kekal bertenaga sepanjang hari.
  • Memelihara kesihatan secara menyeluruh.
  • Membantu meningkatkan tahap kepekaan dan tumpuan.
  • Membantu mencantikkan kulit.
  • Membuat rasa kenyang bertahan lebih lama.
  • Mengelakkan dehidrasi.






-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jika ada sebarang pertanyaan boleh menghubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut berkenaan produk SHAKLEE dan setiap pembelian bakal mendapat HARGA ISTIMEWA..


Nurzhiana Mohd Yunus


Shaklee Independent Distributor - ID 1085116


sms/whatsapp: 0135707812