Thursday, August 28, 2014

Testimoni Basic H : Bantu kurangkan sakit melecur?


Assalamualaikum
Satu lagi testimoni Cik G nak share. Basic H bantu kurangkan sakit melecur .. sharing daripada Pn Latifah Suleiman. Moga perkongsian ini bermanfaat untuk semua.

MY LESSON~

Saya rebus pasta semalam. Hajat nak masakkan anak2 dan suami pasta goreng.

‪#‎Malangtakberbau‬ ketika sedang toskan air didih pasta, periuk panas tu TERLEPAS dan jatuh ke lantai.

Boleh bayangkan?

Air panas mendidih dari periuk tu tumpah mengenai lutut hingga ke kaki kiri saya.

Ngeri!! Trauma!!
Sakitnya pedih mencucuk! Allah je yang tahu macam mana..

Cepat saya berlari minta Suami dapatkan Sabun ‪#‎BASIC‬ H Shaklee.

Lalu saya sapu rata berulang kali ditempat yang cedera (buat macam losyen,tanpa campur air)

Akhirnya..rasa pedih dan mencucuk2 tu makin berkurangan!!

‪#‎ALLAHUAKBAR‬!! ‪#‎ALHAMDULILLAH‬!!

Sungguh BERKURANG Sakitnya!!

Saya boleh masuk kedapur dan sambung kerja saya~ jerang pasta yang baru semula.

Akhirnya~ merasa juga anak2 dan suami tercinta pasta goreng saya yang pertama kalinya.

Sehingga status ini ditulis.

Kulit yang terkena air panas semalam lamgsung tak mengelembung.
Bengkak pon tiada.
Macam biasa ja takda apa2.

#Alhamdulillah..
BASIC H tu sekadar Ikhtiar kita.

Allah juga yang menyembuhkannya.

Mujur yang kena tu saya.
Bukan anak2 tercinta.

○●○ Saya cadangkan BASIC H cucian semulajadi Shaklee WAJIB ada disetiap rumah ○●○

●○● BUKAN sekadar membersih.. Jadi TOOLS kecemasan juga..Nak2 kemalangan spt MELECUR TERKENA air @ minyak Panas.













Hubungi Cik G untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .



Nurzhiana Mohd Yunus


Shaklee Independent Distributor - ID 1085116


sms/whatsapp : 0135707812


FB Page : Ziana Beauty Shoppe



Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat. Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh menghubungi saya untuk pendaftaran ahli Atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1085116 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.



TESTIMONI : AYAHKU PENDERITA GOUT 20 TAHUN

Assalamualaikum

Cik G nak sharing satu kisah benar pengidap gout selama 20 tahun. Moga kisah ni dapat memberi inspirasi kepada anda di luar sana. jom baca ..



KISAH BENAR
----------------------

[ AYAHKU PENDERITA GOUT 20 TAHUN..… ]

Kisah bermula ketika saya berumur 12 tahun.Ayah bawa saya ke Sunway Lagoon.Bukan main sukanya hati ni dapat berjimba-jimba disana bersama kakak saya.
Sedang bersukaria, tiba-tiba ayah mengerang kesakitan.katanya kakinya amat sakit.nak bangun pun tak boleh.ibu mula resah.saya apatah lagi.macam-macam yang terlintas di kepala waktu itu.

“Kenapa ayah tiba-tiba jadi begini?”
“Adakah ayah lumpuh?”

Astagfirullah…susahnya hati saya masa itu.Terbantut nak bersukaria.Hari yang gembira bertukar menjadi duka.Ayah ditolak dengan “wheel chair” ke kereta.Dan ibu terus memandu kereta menuju ke klinik berhampiran.Ayah diberi Pill Killer.

Sehingga kini umur saya 30 tahun.

Ayah masih makan pill killer setiap kali gout menyerang.Dah jadi macam gula-gula.Goutnye kerap bertandang.Sekarang makin teruk.Bengkak-bengkak di tumit dan juga di tangan.Bukan bengkak biasa.Siap bernanah besar-besar pula tu.Naik seram saya tengok. Dalam hati…bilakah semua ini akan berakhir.
Saya simpati ayah jalan henjut-henjut.
Saya sedih ayah solat tidak dapat duduk dengan betul ketika tahyat awal mahupun akhir.
Saya nangis belakang pintu lihat ayah terbaring mengerang sakit atas katil ketika mana dia tak kuat untuk berjalan.
Hanya doa yang mampu saya panjatkan.Doa yang tanpa usaha.
Ustaz masa sekolah cakap… Doa tanpa usaha adalah SIA-SIA. tetapi itu je yang saya mampu.
Sedih.

1 hari..tergerak hati saya untuk berikan ayah OMEGA dan ALFAFA Shaklee. Saya ada terbaca yang Omega mampu mengurangkan radang sendi dan juga kesakitan. Manakala Alfafa mampu meneutralkan uric acid kepada alkali. wahh menarik!! teruja saya nak berikan kepada ayah saya. Saya beri pada ayah dan tulis besar-besar pada botol.tiba waktu makan,saya SMS ayah.
“Ayah dah makan OMEGA?”
“Dah makan ALAFA?”

Begitulah bersungguhnya saya inginkan ayah sihat. Ayah saya patuh dan konsisten menelan 2 supplemen ini.
Sambil saya tak henti-henti berdoa moga inilah usaha terbaik untuk ayah saya.

Hari yang cerah.Ayah baru pulang dari cek up di hospital.Wajahnya girang dan berseri.
Dihulurkan sehelai kertas kepada saya.

“Kertas apa ni?”
Masyallah!!terkejut saya lihat bacaan uric asid ayah saya berada di paras NORMAL!!!
Ya Allah..bergenang air mata saya.
“Dah 20 tahun…ayah tak pernah pun dapat bacaan uric asid NORMAL.Doktor pun terkejut. Bagus ye Shaklee “ kata ayah

Dah setahun ayah bersama Shaklee…saya asyik intai je kakinya.tiada lagi bengkak…tiada jalan hinjut-hinjut…tiada nanah besar-besar.

Alhamdulillah…Alhamdulillah…Alhamdulillah…
Hati anak mana yang tak gembira pabila ayah tersayang kembali ceria menjalankan kehidupan…

Terima kasih Allah…..


"..Why i love this amazing company....Not a ringgit was earned without somebody first helping somebody else become healthier, giving somebody an opportunity to have better life for their family, making planet a more sustainable place.." 
~CEO Shaklee Corporation~


 Baca di sini ~ SET GOUT SHAKLEE ~











Hubungi Cik G untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .



Nurzhiana Mohd Yunus


Shaklee Independent Distributor - ID 1085116


sms/whatsapp : 0135707812


FB Page : Ziana Beauty Shoppe



Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat. Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh menghubungi saya untuk pendaftaran ahli Atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1085116 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.




Tuesday, August 19, 2014

Shaklee Effect lagi !

Assalamualaikum


SIAPA DIA?
--------------
Dia tegur saya semasa saya sedang pilih key chain di lobi hotel.

Namanya Marilyn. 
Agak2 umurnye berapa?

Umur dia 81 tahun dan dia telah memakan Shaklee selama 30 tahun!

Terkedu saya dengar.Dia nampak sihat,ligat,ceria dan cergas.

Dia pernah sakit teruk selepas bersalin dan tidak dapat berjalan selama 3 bulan.Dah rasa macam tiada harapan untuk kembali sihat dan berjalan.

"Shaklee product is amazing.its MAGIC!" Katanya.

"Now..here i am.Shaklee bring me here.Standing here to get my reward."

30 tahun konsisten makan Shaklee dan Alhamdulillah boleh berjalan dan dapat kembali nikmat kesihatan yang tidak ternilai harganya.Lagi pula beliau seorang tulang belakang keluarga kerana suami tidak bekerja.

Katanya..dia sungguh terinspirasi dengan kami Shaklee Malaysia.Muda-muda ramai yang sudah bergelar Master. Dia hairan dan kagum bagaimana kami boleh begitu mesra sesama keluarga Shaklee dan bagaimana kami boleh berjaya dalam masa yang singkat.

Dia dah buat Shaklee 30 tahun belum naik Master.
Shaklee Malaysia 8 bulan pun ada yang dah naik Master.

Saya turut berkongsi dengannya ilmu dan tips berniaga.Dan dia pelik lagi.

"You help me a lot.Your story really inspire me.i can't wait to do my business and help my dowline.
i feel like i want to hug you but i'm afraid i can't"

Mata saya bergenang.

Saya terus peluk dia dengan pelukan yang erat dan kuat..

"I pray for your success.be strong and never give up.Shaklee is limitless.."



Cik G sendiri pun teruja baca kisah Pn Marilyn ni.. hehe.. Cik G sekarang baru 20++ , alhamdulillah Cik G dah mula ambik supplemen SHAKLEE ni.. insyaallah jika panjang umur Cik G pun teruja jugak nak berkongsi kebaikan SHAKLEE dengan lebih ramai orang.










Hubungi Cik G untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .



Nurzhiana Mohd Yunus


Shaklee Independent Distributor - ID 1085116


sms/whatsapp : 0135707812


FB Page : Ziana Beauty Shoppe



Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat. Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh menghubungi saya untuk pendaftaran ahli Atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1085116 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.




My Supplemen #2 : ESP Shaklee Minuman Kegemaran Saya !

Assalamualaikum

Fenomena #shakleeeffect sekarang dah jadi trending sejak dua menjak ni. meh Cik G nak sharing #shakleeeffect Cik G sendiri pulak bersama dengan ESP Shaklee .

ESP Cik G dan masuk canister ke-3 dah.. insyaallah ujung bulan ni akan masuk yang ke-4 pulak . Dari awal tahun minum ESP haritu tak pernah miss pun. Sebab nak dapat effect yang marvelous kena konsisten ambik.

Sejak dah kenal Shaklee ni Cik G akan minum ESP + plain water dulu sebelum ambil breakfast lain . Mudah dan cepat . Sedap pun sedap dengan rasa soya dia tu . Mengenyangkan jugak.

apa lagi ...

Gastrik - Bagi yang ada gastrik tu sesuai sangat la minum ESP ni. Memang terbukti berkesan Cik G bagitahu. Sebab apa .. adik Cik G ada penyakit gastrik ni . nak dijadikan cerita bulan puasa yang lepas Cik G suruh adik Cik G cuba minum ESP . alhamdulillah .. gembira sangat sebab adik Cik G tak ada dah mengadu sakit perut sebab gastrik dan tahun ni tak ada dah kena ganti puasa sebab gastrik. Syukur sangat2 kan .

Kulit - Bagi Cik G sendiri, kesan paling ketara Cik G rasa lepas minum ESP ni kulit muka rasa makin tegang . sukaa sangat Cik G . hehe .. tiap kali masa tengok cermin mesti akan pegang pipi ! tak menahan sebab rasa tegang amat kan :D satu lagi Cik G ada masalah tompok hitam lebih kurang macam jeragat, tona kulit wajah tak sekata .. alhamdulillah masalah makin berkurang.

Bertenaga - Badan pun rasa bertenaga jugak . Cik G jenis tidur lewat malam tapi bangun awal pagi.. siang tak tidur sangat pun .

Sihat - Badan pun rasa lebih sihat dari dulu. alhamdulillah . Cik G ada ambik supplemen lain juga ye (Bcomplex, alfalfa, vitamin C dan vitamin E). Tu dia shaklee effect Cik G hihi .





sebab apa ramai orang suka ESP Shaklee ni ?? ni antara sebab2 dia ..
  • ESP diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protin yang tinggi pernah dihasilkan.
  • Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi non-GMO (n0n-Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah. 
  • Setiap 850g (satu canister ESP) dihasilkan daripada 30 kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.
  • ESP Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dohasilkan oleh tubuh manusia. 
  • ESP Shaklee turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Sangat sesuai untk sesuai peringkat umur tua-muda.
  • Protien soya Shaklee dicuci dengan air untuk mengekalkan isoflavones genistein dan daidzein yang kritikal supaya manfaat dan kebaikan soya diperoleh sepenuhnya.
  • Shaklee juga menggunakan proses pensijilan tersendiri, iaitu identity Preserved Program (IPP). Program ini untuk memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik, daripada benih sehingga kepada pengeluarannya.
  • ESP rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia (amat membantu penyerapan vitamin dgn lebih optimum) .
  • 1 hidangan ESP bersamaan 2x ganda daging, 4x ganda telur, 12x ganda susu



Cik G dah berkongsi shaklee effect Cik G sendiri. Sesiapa yang ada pengalam yang sama boleh share ngan Cik G di ruang komen ok . Sama-sama kita berkongsi kebaikan shaklee :)







Hubungi Cik G untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee.



Nurzhiana Mohd Yunus


Shaklee Independent Distributor - ID 1085116


sms/whatsapp : 0135707812


FB Page : Ziana Beauty Shoppe



Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat. Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh menghubungi saya untuk pendaftaran ahli Atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1085116 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.

Monday, August 18, 2014

Saya Suka B-Complex Shaklee !


Cik G nak tanya ada tak yang kerap sakit kepala, pening2, migrain ?

Cik G tak ada la selalu sakit kepala tapi Cik G akan pastikan Bcomplex ni sentiasa ada. Bila time sakit kepala Cik G akan terus telan Bcomplex ni. Rehat, tido kejap insyaallah ok lepas tu .


Dulu sebelum kenal shaklee ni Cik G suka ambik panadol jika ada sakit kepala even Cik G tau panadol ni tak elok untuk kesihatan. tapi sekarang tak lagi..telan Bcomplex je hihi. . Bcomplex ni salah satu fungsi dia membantu memastikan kesihatan fungsi saraf sekaligus meredakan sakit kepala, migrain juga mencegah stress . 

Satu lagi sebab Cik G suka sangat sebab Bcomplex ni bagus untuk kulit cantik. Kelebihan Bcomplex ini ia melindung kulit daripada cahaya matahari/sinaran uv...lagi2 yang slalu keja di luar.. juga bantu melancarkan peredaran darah kasi glowing2 wajah tu.. nampak muda gitew..hehe .


Kebaikan lain Bcomplex Shaklee :
1. Menghasilkan tenaga
2. Mengelakkan penyakit beri-beri.
3. Merangsang pertumbuhan pada kanak-kanak.
4. Diperlukan untuk kesihatan mata, kulit, kuku dan rambut.
5. Penting untuk sirkulasi dan fungsi normal sistem saraf.
6. Mencegah stress.
7. Menguatkan antibodi tubuh.
8. Amat penting untuk aktiviti sel genetik.
9. Diperlukan dalam pembentukan protein asid amino.
10. Diperlukan untuk memproses dan perbaikan sel-sel darah merah.
11. Mencegah anemia.



Satu Cik G nak pesan kesan atas tiap orang lain2. ada cepat ada lambat. yang penting kena yakin, teruskan, kosisten dan selebihnya kita berdoa.









Hubungi Cik G untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .



Nurzhiana Mohd Yunus


Shaklee Independent Distributor - ID 1085116


sms/whatsapp : 0135707812


FB Page : Ziana Beauty Shoppe



Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat. Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh menghubungi saya untuk pendaftaran ahli Atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1085116 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.




Sunday, August 17, 2014

Omega Guard Shaklee Membakar Lemak Jahat !

Assalamualaikum ..

Cik G percaya mesti ramai yang ada problem banyak lemak jahat  kat badan kan .. Cik G pun sama , ada lelemak berlebihan kat sekitar perut hihi .


Apa yang Cik g buat ? dulu-dulu pernah buat sit-up .. punya la rajin semangat nak buat haha tapi tak lama lepas tu stop . Cik G pun pernah try ‘ produk yang sapu-sapu kat badan nak bagi lemak hilang’ ... tapi tak jadi sangat pun .. Cik G pun malas nak teruskan , panas kot ‘penyapu lemak tu” . tak menahan Cik G. hehehe .


Tapi sejak kenal SHAKLEE ni, Cik G try la Omega guard Shaklee . ramai sangat cakap bagus untuk bakar lemak .. so Cik G beli laa satu botol . Cik G makan 1 biji lepas lunch, kadang-kadang kalau makan malam Cik G pun amik jugak . Ya Allah .. terkejut Cik G .. tak sangka betul lelemak degil kat perut tu makin kurang . hihi. Cik G suka sangat . satu lagi bila makan Omega Guard ni tak terasa pun nak makan. sedar-sedar je dah petang . kalau tak .. biasa lepas lunch tak lama lepas tu memang lapar balik la jawabnya.. tapi dengan ada Omega Guard sekarang tak rasa lapar sangat pun dah. . I love u la Shaklee ! ♥ ♥ ♥



Jom berkenalan dengan Omega Guard si pembakar lemak




Omega Guard Supplemen Minyak Ikan Terbaik di Dunia

• Mengandungi asid lemak Omega 3 yang membantu meningkatkan paras hormon Leptin iaitu hormon penting dalam pengawalan selera makan.
• Leptin akan menghantar signal kepada otak untuk mengehadkan rasa lapar.
• Leptin juga boleh meningkatkan metabolisma badan. Bila metabolisma meningkat, semakin cepatlah LEMAK JAHAT dibakar.
• Dalam satu kajian di Australia menunjukkan mereka yang bersenam dan mengambil asid lemak Omega 3 lebih banyak membakar lemak berbanding mereka yang hanya bersenam tanpa mengambil asid lemak Omega 3.


Cik G rasa dah ramai yang tahu Omega Guard lebih bagus , lebih cepat dan lebih efisyen dari Lecithin untuk pembakaran lemak .

• Pengambilan 3 biji Omega Guard sehari selepas makan mampu memberi rasa kurang lapar kepada anda.
• Berfungsi membakar lemak dan meningkatkan metabolisma
• Kajian dilakukan di Jepun & Czech Republic mencadangkan bahawa omega 3 mampu menghalang pembentukan lemak badan hodoh & menggalakkan pembakaran lemak dengan cepat.
• Satu kajian di Australia menunjukkan pembakaran lemak yang lebih tinggi semasa senaman dilakukan apabila mengambil omega 3 berbanding mereka yang tidak mengambilnya semasa bersukan.
• Membantu masalah perut buncit dan obesiti.

Kesimpulannya , Omega Guard mampu mengurangkan selera makan disamping membakar lemak dengan lebih cepat.



Suka Cik G nak pesan kat korang semua yang kesan setiap orang tak sama .. ada yang cepat tapi ada jugak yang lambat .. jangan risau , teruskan je makan Omega Guard tu . Janji KONSISTEN dan BERTERUSAN. Makan pun kena kawal jugak yer. . Buat senaman kejap tak pun workout .. kemas rumah ke .














Hubungi Cik G untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .



Nurzhiana Mohd Yunus


Shaklee Independent Distributor - ID 1085116


sms/whatsapp : 0135707812


FB Page : Ziana Beauty Shoppe



Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat. Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh menghubungi saya untuk pendaftaran ahli Atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1085116 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.