Tuesday, September 30, 2014

Tersenarai dalam Pemenang Bloglist DJH Oktober 2014


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua


Hepi Cik G hari ni..hehe tak sangka boleh masuk dalam senarai Pemenang Bloglist DJH Oktober 2014. Alhamdulillah.. terima kasih terima kasih DIARI JEJAK HANGAT hehe..


Nah.. Cik G share blog mana lagi yang tersenarai dalam Pemenang Bloglist DJH Oktober 2014 :





TAHNIAH SEMUA!! 

** Cik G nak BW jap blog2 yang menang ni hehe ^_^


6 tahun bersama Meal Shakes (Shaklee) #ShakleeEffect #12

Assalamualaikum

Hari ni Cik G nak share satu testimoni menarik pasal Meal Shakes Shaklee.

Bak kata PM Cerry ,
" Faiz sejak dari umur 2 tahun sampai sekarang umur dia dah 8 tahun mesti minum segelas susu+mealshakes setiap hari tau.. kalau ada skip pun sehari dua jer. ..Kesannya,kulit dia cantik sangat, tu tak masuk bonus kesihatan yang lain. Alhamdulillah. "





Lama kan Faiz ni minum Meal Shakes 6 tahun.. Yang penting kena konsisten la bila ambil supplemen ni. Sabar pun penting jugak.


Info Meal Shakes :
Meal Shakes lengkap dengan vitamn B, zat besi, copper utk membina sel darah merah yg sihat seterusnya menjadikan kulit glowing  
Meal Shakes mengandungi vitamin penting A, C, E, selenium, Zinc  
Meal Shakes kaya dengan protin yg membentuk dan memulih sel-sel kulit  
Meal Shakes tinggi kandungan serat untuk kesihatan usus seterusnya memudahkan penyerapan zat-zat dan  nutrien penting 
Meal Shakes dengan rasa vanilla yang sedap 
Meal Shakes mudah  dibancuh dan diminum bersama air kegemaran









Hubungi Cik G untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .



Nurzhiana Mohd Yunus


Shaklee Independent Distributor - ID 1085116


sms/whatsapp : 013-570 7812


FB Page : Ziana Beauty Shoppe



Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat. Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh menghubungi saya untuk pendaftaran ahli Atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1085116 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.




Sunday, September 28, 2014

Tanda Kekurangan Vitamin C


Assalamualaikum semua..

Vitamin C salah satu vitamin yang sangat penting kepada tubuh. Vitamin C tidak dapat dihasilkan sendiri secara semualajdi oleh tubuh tapi perlu diambil dari sumber makanan. Jadi kita perlu makan banyak buah-buahan dan sayuran dalam hidangan seharian.


Antara makanan yang tinggi kandungan vitamin C seperti :
Buah-buahan seperti jambu batu, belimbing, limau, betik, nenas, mangga, buah beri, strawberi, kiwi. 
Sayur-sayuran seperti bayam, kangkung, asparagus, brokoli, sawi, tomato.


Vitamin C dikenali sebagai Ascorbic Acid , ia sejenis vitamin larut air dan sifatnya sangat rapuh. Apabila berada pada suhu dan tekanan tinggi vitamin C mudah termusnah dan rosak. Contoh bila cuaca panas dan terlampau stress boleh memusnahkan vitamin C.


Tanda-tanda badan kekurangan vitamin C :
Kerap demam, selsema, bersin

Mudah stress

Kulit bersisik, kering, meggelupas

Wajah nampak lebih tua dari umur

Luka lambat sembuh

Mudah mendapat ulcer

Tapak kaki keras, kasar

Panyakit skurvi




Menurut Dr Bruce Miller, dos vitamin C yang dicadangkan ialah 500 mg sehari bersamaan dengan 7 setengah biji Oren. Jadi kita perlu makan hingga 7 biji buah oren barulah dapat dos yang cukup kan. Larat ke nak kopek banyak-banyak?


Apakah kesan jika mengambil Vitamin C pada dos yang berlebihan?

Vitamin C yang diambil pada dos yang tinggi tidak memberikan kesan sampingan yang buruk, tapi banyak kajian yang dijalankan oleh para saintis menunjukkan vitamin C pada dos yang tinggi tidak merbahaya sebaliknya baik untuk kesihatan. Kredit: Dr Norman Mohd Norawi (MBBS)


Cuba tanya pada diri anda, adakah saya mengambil Vitamin C hari-hari? Adakah sumber makanan yang saya ambil mengandungi vitamin C? Adakah cukup dos vitamin C yang saya ambil? Fikir-fikirkan lah ye..


Cik G sendiri rasa tak larat dan tak makan buah tiap-tiap hari. Kadang-kadang buah yang kita makan sudah layu kan. Sudah tentu khasiat dalam buah sudah hilang. Cara lebih mudah dan selamat Cik G mengambil supplemen vitamin C.


Vitamin C kegemaran Cik G, sudah tentulah Sustained Release Vita-C Plus. Cinta pertama Cik G ni. Haha.. Mula makan dan konsistem ambil vitamin C Shaklee ni sejak hujung tahun 2013 hingga sekarang.






Keistimewaan SR Vita-C Plus yang membuatkan ramai orang suka :

Vitamin semulajadi tanpa bahan pewarna dan perasa tiruan.

✦ Sebotol boleh tahan sehingga 6 bulan. Sangat2 jimat.

✦ Satu tablet SR Vita-C Plus menyamai 7 setengah biji oren

✦ Juga boleh dibuat masker. Kalau ada jerawat boleh kecutkan jerawat!

✦ Vitamin C yang bertindak secara sustained release, melepaskan vitamin C secara berperingkat agar ia sentiasa berada dalam tubuh badan. Ia melepaskan vitamin C sebanyak 100 mg setiap jam untuk satu tablet.

✦ Jika mengambil 2 tablet vitamin C Shaklee dalam jurang masa 5 jam, ia mampu kekal dalam plasma darah selama 24 jam.

✦ Lengkap dengan Bioflavonoid iaitu bahan penting yang akan membantu menyerap vitamin C dengan lebih baik ke dalam badan.


Kebaikan dan khasiat serta testimoni SR Vitamin C Plus boleh baca di sini.



Satu lagi vitamin C Shaklee yang sesuai untuk kanak-kanak dan mereka yang ada masalah sukar menelan tablet ialah Chewable Vitamin C Plus 100mg.



Pesanan Cik G, bila makan vitamin/supplemen ni kenalah konsisten dan berterusan. ia mengambil masa mengikut tubuh masing-masing. Sebab tu ada yang cepat dan lambat kesannya. Tapi paling penting kena bersabar.




 




Hubungi Cik G untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .



Nurzhiana Mohd Yunus


Shaklee Independent Distributor - ID 1085116


sms/whatsapp : 013-570 7812


FB Page : Ziana Beauty Shoppe



Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat. Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh menghubungi saya untuk pendaftaran ahli Atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1085116 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.



Saturday, September 27, 2014

FIRST GIVEAWAY BY WNURASYIQIN


Assalamualaikum.. 

Santai je malam ni, Cik G join GA ni !! jom jom join meriahkan lagi GA ni hehe


KLIK BANNER untuk JOIN ok !!


http://wnurasyiqin.blogspot.com/2014/09/first-giveaway-by-wnurasyiqin.html







Monday, September 22, 2014

Kebaikan dan Keistimewaan Garlic Complex (Shaklee) #ShakleeEffect #9


Adakah anda pengamal antibiotik? Inilah dia antibiotik semulajadi dan terbaik dari Shaklee! Selamat untuk penggunaan jangka panjang!


Setiap tablet Garlic Shaklee mengandungi 100% Allicin aktif. Bagi mengekalkan Allicin aktif ini 100% kekal di dalamnya, pihak Shaklee akan memastikan proses penghasilan Garlic terkawal pada suhu bilik tanpa haba.


Allicin sebenarnya ada dalam bawang putih tetapi ia hanya akan terhasil apabila bawang putih itu dihancurkan atau dipotong kecil-kecil. Kebaikan Allicin pada bawang putih ini menyebabkan bawang putih banyak digunakan dalam membantu masalah kesihatan seperti melegakan batuk, menyembuhkan selsema, menurunkan kolesterol, melancarkan peredaran darah dan sebagainya. Apa lagi kebaikan Allicin?


Antara kebaikan lain Allicin dalam bawang putih :

  • Antibiotik dan antibakteria semulajadi
  • Antioksidan
  • Membantu merawat asthma
  • Membantu mengawal tekanan darah normal
  • Membantu merawat jangkitan kulit seperti penyakit kaki makan air
  • Bersifat sebagai anti-ativiti radang dan anti-darah beku
  • Mengurangkan pemendapan atesklerosis dan lemak
  • Menormalkan keseimbangan lipoprotein


Apa beza Garlic Shaklee dengan Garlic lain di pasaran?

Keistimewaan Garlic Shaklee :

Hanya menggunakan bawang putih dari jenis premium untuk menghasilkan Garlic Shaklee yang bekualiti.

Bawang putih yang digunakan ini ditanam secara organik di California, USA semasa musim panas dan sudah tentu ia bebas dari segala racun perosak. Yeaahh.. buat kita rasa lebih yakin kan kan !!

Tidak berbau garlic. Shaklee menggunakan dwi-teknologi agar setiap tablet Garlic Shaklee mempunyai bau yang special dengan perasa herba Rosemarry dan Spearmint. Mesti ramai tak suka bau asal garlic segar tu kan..

Mengandungi pelbagai jenis vitamin E bagi meningkatkan sebatian aktif garlic dan keberkesanannya dalam tubuh.


Kebaikan Garlic Complex Shaklee 
  • Antibiotik yang selamat dan semulajadi. Ia membantu bagi mempertingkatkan pertahanan tubuh, menghalang penyakit berjangkit seperti selsema, kulat, kuman, virus dan yis candida. Sesuai untuk penggunaan jangka panjang.
  • Kandungan Spearmint membantu melancarkan sistem penghadaman dan kesihatan fungsi jantung.
  • Formula unik Garlic Shaklee akan mempertingkatkan sistem penghadaman seperti mengurangkan masalah kembung perut, gastrik dan ketidakhadaman.
  • Menentang bakteria H, pylori bakteria dan menghalang ulser gastrik.
  • Mengatasi masalah alergi seperti alergi, asthma, hidung sensitif, sinus, selsema dan hepatitis.
  • Mengawal tekanan darah tinggi. Hasil kajian mendapati Garlic mampu menurunkan tekanan darh tinggi dengan 8 point dengan mengambil 2-4 tablet Garlic Shaklee setiap hari.
  • Detoksifikasi - Garlic mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. Raksa, Plumbum dan kadmium adalah logam toksik yang akan menaikkan tekanan darah.
  • Mencegah dan merawat kanser dengan mengurangkan bahan pencetusan kejadian kanser iaitu Nitrosamine.
  • Membantu menstabilkan glukos di dalam tubuh.

DAN


Garlic Shaklee juga membantu mengawal paras kolesterol yang sihat. Ia membantu menurunkan kolesterol LDL (kolesterol jahat), meningkatkan kolesterol HDL (kolesterol baik), trigliserid dan kelikatan darah. Ia juga mampu mengurangkan pembekuan darah, melindungi jantung dan menghalang strok serta penyakit koronari.




Garlic Shaklee juga sangat sesuai diambil bersama dengan Lecithin dan Omega Guard Shaklee kerana ia akan meningkatkan lagi keberkesanannya dalam menjaga paras kolesterol yang sihat.


Lagi kebaikan Garlic Complex Shaklee :

  • Mengurangkan masalah keputihan.
  • Menghilangkan & mengurangkan bau badan.
  • Melindungi sel-sel darah dari kemusnahan dari logam dan menghalang kerosakan hati oleh bahan kimia.
  • Mengelakkan Odema iaitu pengumpulan air dalam badan terutama pada kaki dan pergelangan kaki.
  • Meningkatkan pengeluaran insulin dan meransang hati untuk mengawal gula dalam darah , jadi ia sesuai untuk diamalkan oleh pengidap Diabetes.
  • Membantu menangani masalah organ-organ pernafasan yang tersumbat akibat batuk dan brokitis yang berterusan seperti sakit kerongkong, selesema dan resdung (sinus).
  • Melawan jangkitan bakteria pada luka, keringkong, telinga, mulut, sistem air kencing dan juga cirit-cirit.

Dalam bidang perubatan, garlic atau bawang putih banyak digunakan untuk merawat masalah :
  • Atherosclerosis
  • Kolesterol tinggi
  • Penyakit jantung koronari dan serangan jantung
  • Tekanan darah tinggi
  • Mencegah kanser seperti kanser colon, rectal, stomach, breast, prostate, paru-paru
  • Merawat kencing manis
  • Merawat kanser pundi kencing
  • Merawat Osteoathritis 

Satu lagi keistimewaan Garlic Complex Shaklee .. 2 tablet Garlic Shaklee membekalkan 1000mg ekstrak garlic tulen dan juga bersamaan 2 ulas garlic segar !! Siapa tak suka makan makan garlic/bawang putig segar tu boleh la ambik Garlic Shaklee .. hihi


-

-

-


Apa kata mereka yang mengambil Garlic Complex Shaklee ini? #ShakleeEffect






Garlic Membantu Menghindarkan Selsema

Saya sesekali mudah kena selsema. Tambah2 kalau lepas asyik minum air sejuk ada ais batu, bersejuk, tak cukup tidur and etc mula lah nak bersin dan hidung berhingus. Jadi disebabkan saya dah tau saya mudah kena selsema, sebagai langkah prevention; saya amalkan ambik garlic. Kesan dia yang saya nampak, saya jarang kena selsema dan kalau kena pun tak lah teruk sangat. Mungkin sebab pengambilan garlic yang konsisten dapat bantu tingkatkan sistem imun badan saya :)







Hubungi Cik G untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .



Nurzhiana Mohd Yunus


Shaklee Independent Distributor - ID 1085116


sms/whatsapp : 013-570 7812


FB Page : Ziana Beauty Shoppe



Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat. Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh menghubungi saya untuk pendaftaran ahli Atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1085116 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.




Sunday, September 21, 2014

Sarapan pagiku yang ringkas bersama ESP (Shaklee)

Assalamualaikum

Hari ni Cik G teringin nak berkongsi apa yang Cik G selalu makan bila sarapan pagi. Satu je minuman protien yang Cik G tak pernah skip ambik waktu pagi , ESP Shaklee !! Sekarang ESP Cik G dah masuk tong ke-4 dah. Cik G rasa semua orang tahu kan kehebatan dan kebaikan ESP Shaklee ni. Info ESP Shaklee boleh baca di sini .


Biasa Cik G bancuh ESP ni dengan plain water, dutchlady susu, milo, kadang2 dengan jus buah. Tapi biasa Cik G suka simple je dengan plain water. Cepat. Sukatan air dia pulak kalau Cik G antara 300-400 ml.


Apa rasa dia? Mesti la rasa SOYA ASLI ! Tapi kalau jenis tak suka soya tu boleh je lagi minum ESP ni.. cuba campur dengan air kegemaran anda. PASTI SEDAPP !! Resepi ESP di sini 


Cik G nak cerita, mula2 dulu Cik G minum ESP ni sebelum ambik sarapan. Tapi sekarang ni Cik G minum lepas sarapan pulak dah. Sebab apa? huh.. berat Cik G dah berkurang, BMI pun tak normal dah so kena naikkan balik berat badan ni. Jangan keliru ESP ni untuk KURUSkan badan dan NAIKkan berat badan boleh jugak tau. hehe Tapi ambik dengan cara yang betul la yer..

Jom cuci mata tengok gambar2 ESP dari Cik G.. hehe








Ok. Lain kali Cik G share lagi pasal ESP ni yerr.. hihi . SELAMAT BERESP SEMUA !!




Hubungi Cik G untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .



Nurzhiana Mohd Yunus


Shaklee Independent Distributor - ID 1085116


sms/whatsapp : 013-570 7812


FB Page : Ziana Beauty Shoppe



Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat. Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh menghubungi saya untuk pendaftaran ahli Atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1085116 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.

Friday, September 19, 2014

Shaklee NutriWhite : 16 bahan utama untuk kulit lebih cantik, licin dan berseri


Assalamualaikum dan selamat sejahtera :)

Set Penjagaan Kulit , NutriWhite berasaskan konsep kecantikan dengan gabungan alam semulajadi dan sains. Set penjagaan muka ini dihasilkan oleh pakar penjagaan kulit dan para saintis dari Jepun dan Amerika Syarikat. Selepas 3 tahun barulah produk ini dihasilkan. Bahan bahan aktif dan semulajadi daripada 16 nutrien botani daripada 16 buah negara.


Bahan bahan botani yang digunakan adalah paling tulen dan herba paling berkuasa bagi membantu mengurangkan penampilan melanin yang sedia ada untuk mewujudkan lebih putih, kulit lebih cerah dan bercahaya. Ringkasnya produk ini menjadikan muka lebih sihat dan bersih.





Bearberry - Meringkan, melegakan dan mengurangkan keradangan

Strawberry Begonia - Mencerahkan & pigmentasi

Mulberry - Mencegah kerosakan matahari dan melembap

Skullcap - Meringkan, mengurangkan karadangan dengan flavonoid

Pokok Bic - Meringkan, meningkatkan proses semulajadi dan melegakan kulit

Kacang Soya - Mencerahkan, melembutkan, melembap dan mengurangkan tompok





Aloe Vera - Melegakan, melembapkan dan keradangan

Rosemarry - Mengetatkan, merangsangkan dan mengurangkan keradangan

Mountain Arnica - Mengurangkan keradangan dengan flavones

Peony - Mencerahkan, melembapkan dan mengurangkan keradangan

Kudzu Leaf & Roots - Menegang dan mengurangkan keradangan dengan isoflavon






Linden - Menyuburkan dan menghidrat peringkar dalam

Marshmallow - Melembapkan dengan tanin

Rumpai Laut - Mengeluarkan, memelihara dan menegangkan

Alga Hijau - Menyahtoksin dan melembapkan

Cats Claw - Menegangkan dan menyegarkan dengan cotechin 
http://zianaeunos.blogspot.com/2014/11/testimoni-nutriwhite-shaklee.html

Inilah dia Set Penjagaan Kulit NutriWhite Shaklee ^_^ . Full set ada 7 item semuanya. KLIK GAMBAR untuk info dan testimoni pengguna.


Pekara paling ketara yang menyebabkan ia berbeza dengan produk lain ia tiada bau wangi. Natural. Itu tandanya produk ini tidak menggunakan bahan kimia.


Kelebihan Set Penjagaan Kulit NutriWhite Shaklee :
  • Memberi kelegaan pada kulit
  • Membantu mengawal keradangan kulit
  • Melembapkan kulit
  • Memelihara kulit daripada rosak
  • Menegangkan kulit
  • Menyegarkan kulit
  • Membuang toksin
  • Kulit makin cerah
  • Menyelesaikan masalah pigmentasi
  • Mengurangkan tompokan pada kulit


Siapa yang sesuai pakai Set Penjagaan Kulit NutriWhite Shaklee ini ?
  • Ia sesuai untuk kulit normal tiada masalah kulit berjerawat atau berminyak teruk.


Adakah perlu mengambil semua full set ?

Kalau ada bajet lebih boleh saja. Sebagai permulaan anda boleh mencuba Set Asas NutriWhite Shaklee.. baca di SINI.


Untuk kesan terbaik Cik G sarankan dengan pengambilan supplemen Shaklee sekali untuk tujuan penjagaan dari dalam dan Set Penjagaan Kulit NutriWhite untuk penjagaan luaran. Gabungan mantap! Pasti kesan pun mantap kan kan. Hehe





Hubungi Cik G untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .



Nurzhiana Mohd Yunus


Shaklee Independent Distributor - ID 1085116


sms/whatsapp : 013-570 7812


FB Page : Ziana Beauty Shoppe



Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat. Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh menghubungi saya untuk pendaftaran ahli Atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1085116 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.

Wednesday, September 17, 2014

Cara Mendaftar Keahlian Shaklee secara percuma (Free Shaklee Membership)






Kita sentiasa ada pilihan untuk memilih . Sama juga dalam pendaftaran keahlian Shaklee ini .


Ada dua pilihan untuk menjadi ahli Shaklee , boleh pilih salah satu daripadanya iaitu :

Membayar yuran pendaftaran RM69.50 + RM10 (WM) / RM20 (EM) untuk postage member kit (Option A)

ATAU 
Membuat sejumlah pembelian untuk dapatkan FREE Shaklee Membership. (Option B)



Kebanyakan ramai yang memilih Option B iaitu untuk pendaftaran ahli secara percuma ( samada untuk makan sendiri atau berminat untuk generate side income dengan Shaklee ) Cik G nak berkongsi sedikit info bagi yang masih belum tahu atau belum jelas lagi ..



Untuk Option B ni , anda hanya perlu buat pembelian produk Shaklee dalam 1 RESIT sebanyak 200 point UV (Unit Value), iaitu bersamaan lebih kurang RM650 dan dengan itu anda layak mendapat KEAHLIAN PERCUMA (bernilai RM65) dan juga CASH BONUS (bernilai RM30+). Jadi di sini , anda sudah boleh jimat hampir RM100 .


Manakala,


Jika anda buat belian produk Shaklee atas RM800 dalam 1 resit, maka anda layak untuk dapatkan FREE membership ini berserta FREE postage dan juga CASH BONUS. Di sini pula anda boleh jimat RM115.00



Option B utk dapatkan keahlian Shaklee secara percuma lebih menarik bukan . Sangat menjimatkan wang anda. : ) Jadi boleh fikir masak-masak dan buat keputusan yang bijak .



KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE
  1. Boleh membeli produk dengan harga ahli yang jauh lebih murah (Jimat 15 - 23% diskaun).
  2. Menggunakan produk SHAKLEE sambil mendapat CASH BACK walaupun untuk kegunaan sendiri sahaja.
  3. Memiliki peluang menjana pendapatan sampingan melalui produk SHAKLEE yang terbukti sentiasa selamat dan berkesan dan semestinya semulajadi.
  4. Membantu ahli keluarga, saudara mara terdekat yang ingin membeli produk SHAKLEE dengan harga ahli, dan anda akan mendapat bonus dari SHAKLEE dengan uv(point) terkumpul anda.
  5. Tidak perlu mantain uv sekiranya untuk kegunaan sendiri sahaja.
  6. Tidak perlu simpan STOK kerana Shaklee sudah mempunyai Sistem Online Order . Sistem online order Shaklee ini memudahkan anda untuk membuat pesanan, penghantaran bagi mendapatkan produk dan barang akan dipos oleh Shaklee kepada anda. 


Anda juga berpeluang untuk menikmati pelbagai insentif yang ditawarkan oleh Shaklee seperti :

o Bonus Prestasi >>> Bonus peribadi sehingga 21%

o Bonus Kepimpinan >>> Leadership bonus sehingga 6 level

o Bonus Subsidi Kereta >>> Insentif wang tunai untuk pembayaran kereta atau terpulang pada anda nak buat apa dengan wang tunai itu

o Insentif Coordinator >>> sehingga 1.5%

o Konvension Pelancongan >>> Berpeluang menikmati percutian bertaraf 5 bintang yang ditanggung sepenuhnya oleh Shaklee di dalam dan luar negara

>>> Berpeluang menunaikan umrah bagi yang muslim membawa bersama ahli keluarga, ibubapa, anak-anak dan saudara-mara

o Bonus Tambahan
o Insentif Istimewa




Klik sini untuk Q&A tentang membership Shaklee




Hubungi Cik G untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .



Nurzhiana Mohd Yunus


Shaklee Independent Distributor - ID 1085116


sms/whatsapp : 013-570 7812


FB Page : Ziana Beauty Shoppe



Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat. Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh menghubungi saya untuk pendaftaran ahli Atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1085116 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.
 kredit: www.zinniaza.com

Set Jantung Sihat - Melindungi kesihatan jantung dengan supplemen Shaklee

Assalamualaikum

Sejak akhir-akhir kebanyakan kes jantung turut menyerang orang muda hingga menyebabkan kematian mengejut.

Misalnya, berita kematian pelakon popular, Mohd. Faisal Yusup, 33 yang dipercayai diserang sakit jantung membuatkan orang ramai terfikir, betapa jahatnya penyakit jantung.

Pendek kata, sakit jantung kini tidak lagi berperangai ala-ala gadis sunti yang malu-malu seperti mana pernah dipertontonkannya dahulu.

Ia bukan lagi penyakit pak cik, mak cik. Bukan juga ia menyerang orang-orang kaya sahaja. Sila buang tanggapan anda bahawa ia jarang-jarang membunuh seperti tabiatnya sebelum ini.

Wabak ini juga dikatakan menjadi semakin kerap menyerang golongan muda.

Menurut kajian Unit Kardiologi Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) yang dijalankan Perunding Kardiologi PPUM, Dr. Ahmad Syadi Mahmoos Zuhdi, 20 peratus pesakit jantung terdiri daripada mereka yang berumur 40 tahun ke bawah.

Hasil kajian juga menunjukkan lebih 95 peratus terdiri daripada lelaki.

Pakar Perunding Kardiologi, Pensyarah Kanan PPUM, Dr. Zul Hilmi Yaakob memberitahu, kajian itu bertujuan membuat perbandingan antara statistik pesakit muda dan tua.

Statistik itu menunjukkan pesakit yang berumur 40 tahun ke bawah meningkat.

“Kebanyakan pesakit mempunyai gaya hidup yang tidak baik termasuk aktif merokok. Pesakit juga tidak tahu bahawa mereka menghidap sakit jantung sehinggalah pemeriksaan dibuat.

Ada juga pesakit menganggap sakit dada sebagai penyakit biasa kerana tidak menyangka ia sebenarnya sakit jantung sebab umur masih muda,” ujarnya.

Justeru itu, beliau menasihatkan orang ramai menjalankan gaya hidup sihat, berhenti merokok dan segera membuat pemeriksaan di bahagian kecemasan hospital jika tiba-tiba mengalami sakit dada.

Sementara itu, menurut statistik Kementerian Kesihatan Malaysia, akibat tidak bersenam dan gagal mengamalkan gaya hidup sihat dipercayai menjadi faktor bilangan penghidap penyakit jantung yang baru mencecah sehingga 38,000 orang setiap tahun.

Jumlah tersebut menggambarkan penyakit jantung sebagai penyumbang kematian terbesar di hospital-hospital kerajaan iaitu 7,597 kematian atau sebanyak 16.54 peratus daripada keseluruhan 45,936 jumlah kematian yang dicatatkan pada 2008.

Di Malaysia terdapat seramai 141 orang menghidap penyakit jantung koronari bagi setiap 100,000 orang setiap tahun iaitu bersamaan 38,000 kes baru setiap tahun.

Terdapat beberapa simptom jika seseorang itu diserang sakit jantung, antaranya ialah:

* Rasa tidak selesa pada dada. Pesakit seolah-olah merasakan ada sesuatu yang menekan.

* Rasa sakit ini kemudiannya menular ke leher seolah-olah ada sesuatu yang mencekik.

* Rasa lenguh pada lengan terutama ketika bekerja atau melakukan sesuatu aktiviti, bagaimanapun rasa lenguh ini akan hilang apabila pesakit berehat

* Sukar bernafas seolah-olah ada sesuatu yang menikam pada dada

* Pedih perut iaitu seperti ada angin atau menghidap gastrik.

* Kepala berpusing

* Badan lemah serta berpeluh sejuk.

Dr. Zul Hilmi menasihatkan agar mereka yang mempunyai simptom-simptom tersebut supaya tidak membiarkan sehingga ke peringkat yang serius.

“Hampir sebahagian besar pesakit tidak mengendahkan simptom-simptom tersebut dengan alasan ia tidak serius. Apa yang perlu, jika anda mengalami simptom tadi, lakukan pemeriksaan kesihatan segera,” jelasnya.

Bagaimanapun, sikap tersebut merugikan kerana rawatan yang diberikan bergantung kepada tahap serius penyakit yang dihidapi.


* * * 

Selain itu, pengambilan supplemen/makanan tambahan juga penting untuk kesihatan secara menyeluruh. Bak kata pepatah, mencegah lebih baik dari merawat. Jom jaga kesihatan jantung sebelum terlambat !!


Di Shaklee, ada suplemen yang boleh membantu dan melindungi kesihatan jantung anda, iaiatu :



CoQ Health Plus Shaklee. Mengandungi sumber CoQ10 semulajadi yang terbaik. Ia penting dalam membantu menjana tenaga di dalam sel sel jantung. Peningkatan usia menyebabkan paras CoQ10 berkurangan. Jadi paras CoQ10 perlu ditambah dari sumber makanan atau supplemen.

Antara manfaat CoQ Health Plus Shaklee ini adalah ia boleh :
  • menyokong pengeluaran tenaga dalam jantung
  • menggalakkan dan melindungi arteri sihat terhadap pengoksidaan kolestrol 'jahat'
  • membantu menambah dan mengekalkan tahap Co enzim Q10 dalam darah
  • meningkatkan tenaga dan stamina diri


Bersama Coq Health Plus, Omega Guard Shaklee  juga penting . Omega Guard adalah supplemen  minyak ikan terbaik di dunia yang lengkap dgn 7 jenis asid lemak omega 3 yg perlu oleh badan iaitu DHA, EPA, HPA, ETA, SDA, DPA. Malangnya badan kita tidak mampu menghasilkan asid lemak perlu ni utk proses metabolisme,etc.. sebab itu kita mesti mendapatkannya dari sumber makanan dan suplemen EPA.

Antara manfaat Omega Guard Shaklee ini adalah ia boleh :
  • Menurunkan paras kolesterol dalam darah.
  • Membantu melancarkan peredaran darah dalam jantung dan kawasan lain sekaligus menghalang tekanan darah tinggi.
  • Mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL.
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung dan mengelak strok.
  • Omega 3 mencegah pembekuan darah dalam badan.

Di samping CoQ Health Plus dan Omega Guard , ada juga  Alfalfa Complex Shaklee. Alfalfa merupakan umbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian. Alfalfa Complex mengandungi Vitamin A, C dan E serta asid lemak, kalsium, protien, potasium, fosforus, serat dan zat besi.

Antara manfaat Alfalfa Complex ini adalah :
  • Mengawal paras kolesterol dalam badan.
  • Menyingkirkan lemak dan kolesterol . kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi.
  • Mengandungi seponin yang bertindak sebagai span yang akan menyerap dan menyingkirkan lemak lemak kolesterol yang telah terurai keluar dari badan.


* * *

Selain 3 suppkemen di atas, ada juga supplemen tambahan lain yang juga baik untuk kesihatan jantung iaitu Phytocol-ST, vitamin E dan Vivix . jika ada bajet lebih anda boleh mendapatkannya juga.


Phytocol-ST Shaklee ialah formula proprietari berasaskan bahan-bahan yang terbukti secara klinikal berkesan untuk menyekat penyerapan kolesterol dan merendahkan paras kolesterol LDL.


Vitamin E Complex Shaklee. Ia baik untuk jantung disebabkan vitamin E berperanan mengembangkan pembuluh darah dan menghalang pembentukan darah beku berlaku.


Vivix Shaklee. Satu satunya supplemen shaklee dalam bentuk cecair yang mudah ditelan dengan rasa masam masam manis. Hanya 1 sudu sehari pelbagai manfaat dan kebaikan anda perolehi.

10 KEBAIKAN VIVIX  untuk kesihatan :
  • Menggalak penuaan yang sihat – awet muda dan anti-penuaan
  • Membantu mengelakan kanser – merencat sel kanser dari menjadi semakin serius
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung
  • Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis
  • Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf
  • Mengurangkan insiden bg penyakit nyanyuk
  • Membantu dlm proses penurunan berat badan
  • Menyokong kesihatan mata
  • Meningkatkan kesihatan imum badan
  • Menggalakan kesihatan keseluruhan

* * *


Cik G sertakan juga 7 panduan ke arah jantung yang sihat iaitu :
  • Makan secara sihat
  • Tingkatkan aktiviti fizikal seperti senaman
  • Kawal berat badan secara sihat
  • Katakan TIDAK pada merokok
  • Ketahui paras tekanan darah
  • Kawal stress dengan baik
  • Hidup sihat tanpa alkohol 






Hubungi Cik G untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .



Nurzhiana Mohd Yunus


Shaklee Independent Distributor - ID 1085116


sms/whatsapp : 013-570 7812


FB Page : Ziana Beauty Shoppe



Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat. Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh menghubungi saya untuk pendaftaran ahli Atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1085116 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.

Monday, September 15, 2014

SUPPLEMEN SHAKLEE UNTUK KESIHATAN LELAKI

Assalamualaikum


Sama seperti wanita, lelaki juga  tidak terkecuali dalam menghadapi pelbagai masalah kesihatan seperti penyakit jantung , penyakit kencing manis , obesiti , strok dan banyak lagi.


Ada di antara mereka yang mengalami perubahan hormon seawal usia 30 tahun yang membawa kepada pelbagai masalah kesihatan dalam hidup mereka seperti:
  • Mati pucuk
  • Pembesaran prostat
  • Kelesuan
  • Kurang tenaga dan stamina

Shaklee membekalkan nutrisi terbaik untuk kesihatan lelaki. ia sesuai untuk semua tidak mengira usia. Set Men's Vital Health Shaklee ini terdiri daripada 3 supplemen penting untuk kesihatan lelaki iaitu :

Omega Guard
  • Membantu mengurangkan risiko sakit jantung
  • Mengurangkan keradangan
  • Menggalakkan fungsi otak, sistem saraf, dan fungsi mata yang diperolehi melalui pemakanan
  • Mengekalkan paras kolesterol sihat & tekanan darah normal
  • Mengawal masalah obesiti
  • Mengawal masalah perut buncit
  • Memeliharan fungsi sendi
  • Mencegah penyakit gout



Vita E Complex
  • Antioksidan yang kuat
  • Anti-penuaan
  • Memperbaiki parut
  • Melindungi jantung
  • Memperbaiki arthritis
  • Kelestarian seksual dan tenaga
  • Meningkatkan reproduktif dan kesuburan



Zinc Complex. Zinc sangat penting dalam menangani gangguan prostat. Kekurangan zinc menyebabkan pembesaran kelenjar prostat dan menjadikannya terdedah kepada kanser. Mereka yang mengalami masalah prostat dinasihatkan untuk mengambil 15mg zinc setiap hari. . Pengambilan zinc untuk jangka panjang juga mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki, impoten,meninggikan kiraan sperma. Zinc yang secukupnya penting untuk keupayaan seks yang bertenaga.













Hubungi Cik G untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .



Nurzhiana Mohd Yunus


Shaklee Independent Distributor - ID 1085116


sms/whatsapp : 013-570 7812


FB Page : Ziana Beauty Shoppe



Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat. Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh menghubungi saya untuk pendaftaran ahli Atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1085116 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.


















Sunday, September 14, 2014

Dapat percuma Meal Shakes sambil menderma !


Assalamualaikum



Cik G nak share berita baik dari pihak Shaklee Malaysia. Bagi mereka yang beli 1 set Meal Shakes Promo Buy 3 Free 1 bulan ni, ada sangat bertuah. Sebab apa? Setiap pembelian set promo Meal Shakes Buy 3 Free 1 ni, pihak Shaklee akan mengambil 10% dari hasil jualan untuk disalurkan ke 2000 keluarga kurang mampu selama setahun... 



Bagi pendapat Cik G sendiri, program menderma ni sangat bagus. Dah dapat free 1 tong Meal Shakes yang berharga RM113 tu. Lepas tu dapat lagi peluang menderma untuk mereka yang kurang mampu.. dua dua pihak untung.. dapat jana saham akhirat sekali.. best tak? hehe

Antara kelebihan/hikmah menderma :
lembut hati
mudah memaafkan orang
suka membantu orang yang memerlukan


Ayat 265 surah Al-Baqarah maksudnya: “Dan perumpamaan orang yang menginfakkan hartanya untuk mencari reda Allah, dan untuk memperteguhkan jiwa mereka, seperti sebuah kebun yang terletak di dataran tinggi yang disiram oleh hujan lebat, maka kebun itu menghasilkan buah-buahan dua kali lipat (ganda). Jika hujan lebat tidak menyiraminya, maka embun (pun memadai). Allah Maha Melihat apa yang kamu kerjakan.”



Semua orang suka Meal Shakes ni, termasuk ibu dan anak anak. Sesuai sangat la dibuat breakfast tiap pagi dengan rasa vanilla dia yang sedap.. Setiap kali minum Meal Shakes akan dapat sekali 19 vitamin dan mineral tambahan termasuk sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan tubuh, serat dan sembilan asid amino yangjuga diperlukan tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Lagipun Meal Shakes ni sangat mudah & segera larut di dalam badan kita sebab tu digelar ‘fast food’ yang sihat. Perfect kan? Sebab tu sangat famous untuk kanak kanak.



Siapa yang sesuai mengambil Meal Shakes Shaklee?
  • Bayi bermula 1 tahun ke atas
  • Sumber utama vitamin untuk kanak-kanak
  • Perangsang kepada anak yang kurang selera makan
  • Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan
  • Ibu hamil yang mengalami alahan teruk dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang
  • Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil
  • Warga emas
  • Orang dewasa yang tak sempat nak breakfast ( Meal Shakes sangat sesuai sebab ada complete nutrition)
  • Anak kecil yang sering demam dan selsema ( bagus untuk menguatkan sistem imun badan )
  • anak2 yang obes atau berat badan berlebihan ( Sesuai untuk semua kanak-kanak )
  • Ibu2 mengandung,menyusu,pesakit2 dlm proses pemulihan selepas operation
  • Mereka yang inginkan kulit cantik,ingin kekal sihat khususnya yang tak gemarkan supplemen dalam bentuk tablet kerana Meal Shakes ni datang dlm bentuk serbuk, dibancuh menjadi minuman yg lazat
  • Mereka yang ingin menambah/memantau berat badan. Hanya 120 kalori dalam setiap hidangan. Boleh ditambah ke dalam jus, protein soya atau ape-ape minuman kegemaran dan enak diminum samada sejuk atau suam
  • Ianya sesuai untuk semua peringkat umur 



Nak tahu lebih details pasal meal shakes shaklee dan testimoni boleh baca di sini  :))











Hubungi Cik G untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .



Nurzhiana Mohd Yunus


Shaklee Independent Distributor - ID 1085116


sms/whatsapp : 013-570 7812


FB Page : Ziana Beauty Shoppe



Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk 
Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat secara percuma. Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh menghubungi saya untuk pendaftaran ahli Atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1085116 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.

Saturday, September 13, 2014

Vitamin C Kanak-kanak: Chewable Vita-C Plus 100mg



Keistimewaan Chewable Vita-C Plus ini ia membekalkan 100mg vitamin C yang ditambah dengan rose hips dan bioflavonoids complex yang akan membantu meningkatkan lagi fungsi vitamin c apabila masuk ke dalam tubuh badan.



Apa yang menarik Chewable Vita-C Plus ini bukan sahaja boleh dinikmati oleh kanak-kanak berusia 4 tahun dan ke atas tetapi orang dewasa yang tidak suka makan vitamin berbentuk pil/tablet juga boleh makan. Mudah sahaja hanya perlu hisap atau kemam sahaja di dalam mulut. Orang mengandung yang selalu mual mual juga boleh ambik Chewable C ni.


Apa rasa  Chewable Vita-C Plus ini?
  • Rasa oren semula jadinya sangat selamat untuk kanak-kanak dan orang dewasa.
  • Tidak mengandungi sebarang pewarna, perasa, pemanis ataupun pengawet tambahan.
  • Tabletnya lebih kecil dari SR Vitamin C Shaklee membuatkan ia lebih mudah untuk makan atau telan begitu sahaja !
  • 1 biji Chewable Vita C Shaklee bersamaan dengan 1 1/2 biji oren iaitu bersamaan 100mg vitamin C.



Kebaikan Vitamin C
---------------------
  • Menguatkan fungsi imunisasi. Tubuh badan anda boleh melakukan banyak perkara, tetapi ia tidak boleh membuat atau menyimpan vitamin C.
  • Membantu mengekalkan pertahanan semulajadi tubuh badan
  • Membantu anda menjaga kesihatan gigi dan gusi serta struktur tulang. Ia sangat penting bagi gigi yang kuat dan gusi yang sihat
  • Meningkatkan penyerapan zat besi daripada sumber bukan daging
  • Untuk kesihatan tulang, gigi, gusi serta juga struktur am tubuh badan  


Kebaikan lain vitamin C 
-------------------------
1. Vitamin C mengurangkan risiko kanser dan penyakit jantung. 
2. Vitamin C membantu memulihkan selesema, resdung dan bersin pada waktu pagi.
3. Vitamin C melindungi sel DNA daripada kerosakan radikal bebas. 
4. Vitamin C melindungi sperma lelaki daripada rosak akibat radikal bebas. Bagi pasangan yang cuba mendapatkan anak, pastikan anda menggandakan pengambilan Vitamin C setiap hari lebih-lebih lagi jika suami seorang perokok, golongan perokok kehilangan 100mg vitamin C setiap hari. Bagus untuk perokok juga kerana setiap kunyahan boleh menggantikan 100mg Vitamin C yang hilang. 
5. Vitamin C membantu dalam proses pemulihan kudis.
6. Vitamin C adalah antioksidan yang diperlukan oleh sekurang- kurangnya 300 fungsi metabolik dalam badan, termasuklah penggantian dan pertumbuhan tisu, gusi yang sihat. 
7. Vitamin C juga berfungsi mengeluarkan hormon anti stress dan interferon, sejenis protien sistem imuniti yang penting. Vitamin C sangat penting untuk membina imuniti yang kuat. 
8. Vitamin C melindungi sel penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan dan juga sangat penting untuk gusi dan gigi yang sihat. 
9. Di Perancis, Vitamin C yang diperkaya dengan Bioflavonoids digunakan secara meluas untuk merawat Sakit Puan. Kandungan Flavone mampu menggantikan hormon yang dapat memulihkan masalah period tidak teratur. Ia juga di katakan dapat mencegah keguguran di kalangan ibu mengandung.(*sumber Nutrion Almanac).
10.  Vitamin C mengawal paras kolesterol yang sihat.
11.  Vitamin C membantu proses penghadaman & penyerapan zat besi.





Chewable Vita-C Plus 100mg ni sangat murah harga dia.. sebotol RM37.50. Ada 90 biji. Kalau untuk sorang kanak-kanak boleh tahan 2-3 bulan. JIMAT kan?? Bagi orang dewasa pulak boleh makan 5 biji pada bila-bila masa (dos bagi orang dewasa ialah 500mg).

Apa pun kesan lepas mengambil vitamin C ambik masa. setiap orang mempunya kesan berbeza. ada yang cepat dan ada yang lambat. SELAMAT MECUBA !!










Hubungi Cik G untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .



Nurzhiana Mohd Yunus


Shaklee Independent Distributor - ID 1085116


sms/whatsapp : 013-570 7812


FB Page : Ziana Beauty Shoppe



Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat. Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh menghubungi saya untuk pendaftaran ahli Atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1085116 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.