Sunday, November 30, 2014

Testimoni NutriWhite Shaklee #ShakleeEffect #23


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua

Alhamdulillah sejak akhir-akhir ni ramai pulak yang bertanya pasal set skincare nutriwhite dari shaklee. Mungkin ada lagi yang masih tak tahu shaklee juga ada menawarkan set skincare nutriwhite dan enfuselle. Tapi hari ni cik G nak sharing pasal nutriwhite dulu.


Jom berkenalan dengan set nutriwhite dulu


Sama macam produk skincare lain, nutriwhite juga lengkap dengan cleanser, toner, essence, night cream, whitening lootion, treatment dan makeup remover.




Apa yang membezakan nutriwhite dengan skincare lain ialah :
  • Menggunakan ramuan dan bahan semulajadi untuk kulit lebih cerah sekata dan berseri
  • Bahan terbaik dan terpilih dari 16 buah negara yang berbeza
  • Dibangunkan dengan kerjasama saintis dan pakar kulit di Jepun dan Amerika Syarikat dan telah menjalani pembangunan produk selama 3 tahun
  • Kandungan vitamin C yang tinggi bagi mendapat kesan sepenuhnya tanpa risiko kesan sekunder

Satu pesanan dari cik G set nutriwhite ini lebih sesuai untuk kulit normal tanpa sensitiviti dan jerawat yang teruk kerana ia lebih kepada mencerah dengan kandungan vitamin C yang tinggi jadi ia tidak sesuai bagi jenis kulit yang sensitif dan berjerawat teruk.


Nak tahu lebih lanjut setiap set dalam nutriwhite ini boleh baca di sini


Cik G sendiri pun sekarang tengah pakai pencuci muka nutriwhite memang best sangat dan sekarang dah masuk 10 bulan untuk satu tiub tu.. tahan lama kan memang sangat berbaloi. Lepas cuci muka memang best bersih je rasa.


-
-
-


Apa kata pengguna nutriwhite shaklee pula ..

Testimoni #1


Testimoni #2


Testimoni #3


Testimoni #4


Testimoni #5


Testimoni #6

Testimoni #7


Testimoni #8


Testimoni #9


Testimoni #10


Testimoni #11


Testimoni #12


Testimoni #13


Testimoni #14


Testimoni #16


Testimoni #17









 









Hubungi Cik G untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .



Nurzhiana Mohd Yunus


Shaklee Independent Distributor - ID 1085116


sms/whatsapp : 013-570 7812


FB Page : Ziana Beauty Shoppe



Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat. Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh menghubungi saya untuk pendaftaran ahli Atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1085116 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya. 

PROMOSI HEBAT OMEGA GUARD MEI 2015



Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua

Alhamdulillah Shaklee Malaysia baik hati bagi PROMOSI OMEGA GUARD bulan ini!!

Semua orang dok senyum meleret bila dengar promosi bulan ini kan..

Tawaran menarik jika anda membeli OMEGA GUARD Buy 6 , anda bakal mendapat ..
~ FREE 1 botol Omega Guard RM136
~ FREE Postage RM10
~ FREE Shaklee Membership RM65
~ FREE VITALEA 1 BOTOL (BERHARGA RM85)
~ Cash Back RM3++
Penjimatan sehingga RM250!! Banyak jimat kan... boleh buat stok Omega Guard banyak bulan!!

atau

Beli twin pack Omega Guard dapat diskaun 5% (jimat RM13.60) dan free postage RM10 dari Cik G.





Minyak ikan paling tulen di dunia. 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan berbanding dengan produk omega lain yang terdapat di pasaran.

Menggunakan ikan dari air laut dalam dengan tahap merkuri yang rendah.

Lengkap dengan semua jenis asid lemak omega 3 termasuk EPA, DHA, ALA, ETA dan lain-lain lagi.

Mengandungi 905mg asid lemak omega 3 (EPA & DHA).

Dihasilkan melaluli teknologi ultratulen bergred farmaseutikal untuk menyingkirkan bahan-bahan berbahaya yang terdapat di dalam ikan seperti plumbum, merkuri dan sebagainya.

Proses penyulingan proprietari tiga molekul untuk memekatkan asid lemak Omega3 yang paling tulen dan asli.



Kelebihan Omega Guard Shaklee , antaranya ..
  1. Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan 
  2. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL sekaligus membantu mengawal paras kolestrol 
  3. Omega 3 dapat mengelakkan strok dan mencegah salur darah dari tersumbat
  4. Mengekalkan tekanan normal darah  
  5. Membantu menyihatkan paru-paru  dan menjaga kesihatan jantung
  6. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
  7. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis
  8. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
    Mengurangkan sakit kepala dan ketegangan urat leher 
  9. Mencegah penyakit gout  dan mengurangkan keradangan akibat gout
  10. Mencegah kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
    Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
  11. Mengawal masalah obesiti dan berat berlebihan kerana omega 3 akan bertindak membakar & memecahkan lemak dalam badan
  12. Memelihara dan menjaga kesihatan sendi
    Sangat bagus untuk ibu hamil kerana ia membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin
  13. Meningkatkan sistem imun tubuh (sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak)
  14. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE  (lupus erythematosus)
  15. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik


Banyak kan kelebihan Omega Guard ni, patut pun jadi killer produk di Shaklee!!

Apalagi.. jom borong banyak2 Omega Guard bulan ni.. banyak sangat penjimatan,, rugi jika anda tak grab sekarang!

Lihat TESTIMONI pengguna Omgea Guard 








Hubungi Cik G untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .



Nurzhiana Mohd Yunus


Shaklee Independent Distributor - ID 1085116


sms/whatsapp : 013-570 7812


FB Page : Ziana Beauty Shoppe



Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat. Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh menghubungi saya untuk pendaftaran ahli Atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1085116 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.



Sunday, November 16, 2014

Faedah Bersenam yang anda tidak tahu




Assalamualaikum dan selamat sejahtera

Sejak dua menjak ni Cik G berhempas pulah siapkan assigment yang orang suruh buat..rasa macam belajar semula hihi.. haritu buat assigment ada satu tajuk dia " bagaimana aktiviti fizikal memberi kesan kepada sistem tubuh manusia " ..

baru tau ada 11 sistem tubuh manusia..

baru tau rupanya senaman ni salah satu daripada aktiviti fizikal, maksudnya senaman adalah satu bentuk aktiviti fizikal atau riadah yang selalunya dilakukan dalam jangka masa tertentu secara berulangkali bertujuan meningkatkan tahap kecergasan dan kesihatan individu.


bila sebut bersenam mesti ramai ingat untuk kuruskan badan kan..


baru tau bila kita bersenam dia akan mempengaruhi semua sistem dalam tubuh badan kita..


Nak tahu apa faedah bersenam yang ramai orang tak tahu??

jom teruskan bacaa..


Meningkatkan kecergasan jantung, paru-paru dan memperbaiki system pedaran darah
Mengurangkan stress dan mengubah mood   
Meningkatkan kecekapan pergerakan dan kelembutan badan
Memperbaiki tonus dan postur tubuh
Menambah kekuatan dan daya tahan otot 
Meningkatkan keyakinan diri kerana besenam membawa perubahan fizikal yang positif  
Membantu mengawal berat badan dengan lebih baik dan mencegah kegemukan 
Mengatasi dan mengurangkan risiko mendapat penyakit kronik kerana bersenam menyebabkan otot jantung bekerja dengan lebih efektif  
Membantu menguatkan otot, tulang dan sendi 
Membantu melancarkan sistem saraf dan fungsi sistem badan dengan lebih baik


Tips sebelum bersenam:
1.Memanaskan badan dan regangan (warming up)

2.Melakukan aktiviti senaman dan sukan

3.Menyejukkanbadan (cooling down)









Thursday, November 13, 2014

ASID LEMAK OMEGA 3: LEMAK BAIK UNTUK KESIHATAN (OMEGA GUARD SHAKLEE)




Bila sebut lemak automatik ramai fikir ia tak baik untuk kesihatan. tapi ada satu lemak baik  untuk kesihatan iaitu asid lemak omega 3.


Kajian sains menunjukkan ikan berlemak seperti ikan tuna, salmon, sardin, mackerel dan trout mempunyai kadungan omega 3 yang amat tinggi. selain itu, kekacang, telur, minyak flaxseed, minyak kanola juga mengandungi asid lemak omega 3.


Tahukah anda bahawa asid lemak omega 3 ini tidak dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh badan tetapi mesti diambil daripada pemakanan harian iaitu makanan yang kaya dengan omega 3.


Omega Guard Shaklee supplemen minyak ikan terbaik di dunia!


Omega Guard Shaklee kaya dengan asid lemak omega 3 (1000-mg asid lemak omega 3 termasuk DHA,EPA,ALA dan lain-lain).. dan minyak ikan yang paling tinggi kandungan Omega 3 (DHA dan EPA) daripada jenama lain di pasaran. 






Apa kebaikan Omega 3 kepada kesihatan??


Manfaat Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee
1. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita  
2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan  
3. Mencegah salur darah dari tersumbat  
4. Omega 3 dapat mengelakkan strok  
5. Mengekalkan tekanan normal darah  
6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher  
7. Mengurangkan sakit kepala  
8. Merendahkan kolestrol  
9. Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan  
10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL  
11. Mengawal masalah obesiti  
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung  
13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin  
14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak 
15. Mencegah penyakit gout 
16. Memelihara fungsi sendi 
17. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan 
18. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon. 
19. Membantu menyihatkan paru-paru 
20. Omega 3 memperbaiki penyakit buah pinggang 
21. Membantu pankreas penyakit kanser berfungsi dengan baik 
22. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus) 
23. Omega 3 juga memperbaiki masalah kulit seperti eczema, psoriasis 
24. Membantu meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kanak-kanak. 
25. Omega 3 (DHA & EPA) membantu mencegah risiko kelahiran bayi pra-matang 
26. Mengurangkan risiko alahan pada bayi selepas bersalin.



Omega 3 yang terkandung dalam Omega Guard Shaklee juga membantu memperbaiki masalah berkaitan otak seperti:
- Mencegah insomnia 
- Mengurangkan tekanan emosi 
- Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan 
- Membantu memperbaiki masalah autism 
- Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive 
- Mengurangkan masalah schizophrenia 
- Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak



Berita baik untuk peminat tegar Omega Guard Shaklee, sepanjang November ini Shaklee Malaysia ada membuat promosi Omega Guard Shaklee..

- jika anda membeli 2 botol Omega Guard anda bakal mendapat 5% diskaun (jimat rm13.60)

- jika anda membeli 6 botol Omega Guard anda bakal mendapat sebotol PERCUMA Omega Guard, PERCUMA kos penghantaran, PERCUMA keahlian Shaklee dan WANG TUNAI masuk akaun bulan hadapan.













Hubungi Cik G untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .



Nurzhiana Mohd Yunus


Shaklee Independent Distributor - ID 1085116


sms/whatsapp : 013-570 7812


FB Page : Ziana Beauty Shoppe



Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat. Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh menghubungi saya untuk pendaftaran ahli Atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1085116 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.