Saturday, February 28, 2015

MEGA SALE FEBRUARI 2015: 4 PROMOSI HEBAT SHAKLEE




Assalamualaikum dan Hi semua !!

Dah seminggu lebih Februari berlalu rasanya masih tak terlambat lagi untuk Cik G bagitahu PROMOSI GEMPAK dari SHAKLEE MALAYSIA bulan ini.. memang super duper hebat ok !



1. AJHT – advance joint health tablet

Beli 3 percuma 1

Kebaikan AJHT untuk sendi sihat 



2. Ostematrix – supplemen kalsium dalam bentuk tablet

Beli 6 percuma 1 atau beli 2 diskaun 5%

Kebaikan dan Testimoni Ostematrix 



3. Multivitamin & mineral VITALEA Iron Formula

Beli 6 percuma 1 atau beli 2 diskaun 5%

Kebaikan dan Testimoni Vitalea



4. Multivtamin & mineral kanak-kanak VITALEA for Kids

Beli 3 percuma 1

Kebaikan multivitamin Vitalea untuk kanak-kanak

Testimoni multivitamin Vitalea untuk anak-anak 





Best kan PROMOSI bulan ini ! cepat-cepat hubungi pengedar sah shaklee anda !







Hubungi Cik G untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .



Nurzhiana Mohd Yunus


Shaklee Independent Distributor - ID 1085116


sms/whatsapp : 013-570 7812


FB Page : Ziana Beauty Shoppe



Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat. Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh menghubungi saya untuk pendaftaran ahli Atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1085116 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.








Thursday, February 12, 2015

Tips Mata Cantik dengan Vitamin E Semulajadi



Assalamualaikum dan Hi semua !!

Cik G sungguh pasti ramai wanita-wanita di luar sana yang sangat mementingkan kecantikan termasuk kawasan sekitar mata. Dan Cik G juga percaya ramai juga ada masalah di sekitar kawasan mata.

Ada yang sanggup berbelanja banyak semata-mata untuk memastikan kawasan sekitar mata bebas dari kedutan, garisan halus, mata sembap, bengkak dan sebagainya. Malangnya hasil tidak seperti yang dijangkakan malah ternyata ia mengecewakan bukan ??



Tahukah anda krim mata kebanyakan di pasaran yang bertujuan untuk mengurangkan kedutan dan garisan halus kadang-kadang boleh menyebabkan kulit di sekitar mata menjadi kering dan hilang kelembapan. 



Semua krim mata di pasaran harga lebih mahal kan ?


Ada beberapa faktor yang boleh menyebabkan kawasan sekitar mata cepat berkedut, muncul garisan halus, nampak lesu, sembap dan juga boleh menyebabkan seseorang nampak lebih tua dari usia antaranya :

- Mengadap komputer terlalu lama

- Kurang tidur

- Kurang nutrisi

- Menggosok sekitar mata dengan terlalu kasar atau cara yang salah 


Selain krim mata, Cik G ingin berkongsi satu cara lebih mudah dan jimat serta berbaloi iaitu menggunakan vitamin E semulajadi untuk mengurangkan kedutan dan garisan halus pada mata.


Semua sedia maklum vitamin E adalah vitamin penting untuk melambatkan proses penuaan kerana tinggi antioksidan 



Bagaimana ? 


Caranya mudah. Ambil kapsul vitamin E kemudian oleskan isi vitamin E pada sekitar mata dan kawasan muka yang lain. Sapukan di sekitar mata dengan kadar yang sesuai.


Cara ini juga sebenarnya lebih murah dan lebih baik berbanding menggunakan krim mata semata-mata. Tetapi jika sudah membeli krim mata anda boleh mencapurkannya dengan vitamin E.


Ia dikatakan dapat membantu menjaga keremajaan kulit dan sangat sesuai untuk diamalkan semua orang termasuk lelaki sejak dari usia muda remaja. Vitamin E terkenal sebagai vitamin antioksidan yang akan menjaga kulit luar dan dalam, melicinkan kawasan mata, mengurangkan kedutan dan garisan halus serta mencegah terjadinya kedutan baru.


Malah vitamin E juga sangat berkesan untuk mengurangkan parut pada kulit samada parut lama atau baru, mengurangkan blackheads dan whiteheads serta melembapkan kulit terutama yang ada masalah kulit kering dan menggelupas.



Rawatan vitamin E untuk kulit tidak pada luaran semata tetapi digalakkan mengambil makanan harian yang kaya dengan vitamin E untuk menjaga kecantikan dan kesihatan kulit luar dan dalam.


Sumber makanan Vitamin E : minyak sayuran, sayuran berdaun hijau gelap, kacang, biji-bijian , dan semua bijirin. Beras perang, makanan daripada jagung, telur, rumpai laut, hati yang dikeringkan, susu, oat, daging organ , kacang soya, ubi kentang, selada air, dan gandum.






Keistimewaan dan Kebaikan Vitamin E Shaklee 

*** sebotol untuk 4 bulan ***


Vitamin E dari sumber semulajadi yang mengandungi :
- 8 jenis Vitamin E (d-alpha, beta, gama, delta)
- Minyak kacang soya
- Minyak biji gandum yang tinggi kandungan Vitamin E
- 10 mg SELENIUM semulajadi untuk membantu tubuh menyerap sepenuhnya vitamin E
- Grape seed extract (20 kali lebih berkuasa daripada vitamin E biasa dan 50 kali lebih besar daripada vitamin C)
 
Antara Kebaikan Vitamin E Shaklee :
Vitamin antioksidan yang powerful yang tidak dapat dihasilkan sendiri oleh badan 
Bertindak meneutralkan radikal bebas
Bersifat anti-penuaan, dapat mengurangkan garis-garis halus pada wajah 
Membantu mengelakkan pertumbuhan abnormal sel 
Membantu memudarkan parut dan mengurangkan masalah jerawat 
Mencegah dan menghalang jeragat 
Memperbaiki peredaran darah lalu menjadikan wajah berseri dan tak kusam 
Mengurangkan stretch mark hodoh di perut 
Melindungi paru paru dari pencemaran udara  
Mengurangkan tekanan darah 
Membantu dalam pencegahan penyakit katarak 
Membantu mencegah pertumbuhan abnormal sel terutama kanser 
Merendahkan kadar kolesterol 
Membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual (PMS)



Banyak sangat kebaikan Vitamin E Shaklee untuk kecantikan dan kesihatan. Anda membuat pilihan yang bijak jika membeli vitamin E Shaklee kerana bukan sahaja bersumber semulajadi tetapi juga sangat mmebantu dalam mengurangkan kedutan dan garisan halus sekitar mata tetapi dapat extra benefit yang lain.


Jadilah pengguna yang bijak dan pastikan nilai duit berbaloi !!








Hubungi Cik G untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .



Nurzhiana Mohd Yunus


Shaklee Independent Distributor - ID 1085116


sms/whatsapp : 013-570 7812


FB Page : Ziana Beauty Shoppe



Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat. Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh menghubungi saya untuk pendaftaran ahli Atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1085116 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.

 




Wednesday, February 11, 2015

Testimoni Jerawat Cepat Kering & Parut Banyak Pudar dengan Vitamin C dan Vitamin E

Assalamualaikum dan Hi semua !!


Rasanya tak terlambat lagi Cik G nak sharing feedback / testimoni dari customers Cik G sendiri kan.. Alhamdulillah banyak dapat feedback positof dari customers Cik G sendiri buat Cik G bertambah yakin untuk share kebaikan Shaklee pada semua rakyat Malaysia !! hihi







Cik G sendiri juga consume dua vitamin ni untuk kulit lebih sihat dan cantik. Alhamdulillah dah setahun lebih memang sangat puas hati.. pakai makeup pun tak perlu tebal macam dulu dah.. makeup pun senang masuk.. dan lagi best dua vitamin ni boleh dibuat masker muka !! Cik G sendiri selalu buat masker 2-3 kali seminggu.



Jom tengok kebaikan dua vitamin ini untuk kulit :


 Kebaikan Vitamin C SR
  • Membantu dalam pembinaan kolagen dalam tubuh secara semulajadi
  • Mencerahkan kulit secara semulajadi
  • Mengecutkan jerawat
  • Melembapkan kulit
  • Menyekat pigmentasi penyebab utama jeragat
  • Menjaga salur darah agar tak mudah pecah
  • Mengawal paras kolesterol & tekanan darah
  • Mengeluarkan bahan logam berat (plumbum,raksa,toksik) dari tubuh
  • Mengawal stress
  • Menguatkan antibodi badan
  • Mempercepatkan waktu penyembuhan demam, selsema
  • Mencegah kanser
  • Memperbaiki insomnia
  • Menghalang pendarahan hidung, gusi berdarah

Kebaikan Vitamin E
  • Membantu melambatkan proses penuaan
  • Mengurangkn kedutan & garisan halus
  • Membaiki parut & bekas jerawat
  • Antioksidan yang kuat dimana ia melawan kanser & menghalang/melambatkn tumor tumbuh
  • Melindungi jantung
  • Meningkatkan kolestrol HDL
  • Mengurgkan tekanan darah & menghalang anemia
  • Menghalang keguguran, sindrom prahaid & monopous
  • Membaiki arthritis & sakit sendi
  • Merawat kejang,pening, buasir
  • Membantu merawat sistem reproduktif lelaki








Hubungi Cik G untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .



Nurzhiana Mohd Yunus


Shaklee Independent Distributor - ID 1085116


sms/whatsapp : 013-570 7812


FB Page : Ziana Beauty Shoppe



Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat. Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh menghubungi saya untuk pendaftaran ahli Atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1085116 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.




Tuesday, February 10, 2015

Testimoni Terbaru: Kenyang lama lepas makan Vitalea boleh bantu kuruskan badan

Assalaualaikum dan Hi semua !!

Mesti ramai tertanya-tanya bagaimana Vitalea boleh bantu kurus kan ??

Sebab biasanya Vitalea ni banyak di ambil oleh ibu mengandung, berpantang, mereka yang selalu rasa letih, tak cukup nutrisi dalam badan dan yang ingin lebih sihat.



Bagaimana ia membantu kuruskan badan?


Kerana 2biji vitalea sama dengan 40 jenis lauk.. tu sebab rasa KENYANG agak lama lepas makan vitalea


Dalam vitalea juga ada POTTASIUM yang akan buat kita KURANG RASA untuk MAKAN terutama makanan ringan yang tak berkhasiat 


Juga terdapat vitamin B6 di dalamnya ada PYRIDOXINE yang diperlukan untuk metabolisme otot.. pembentukan otot yang baik sangat membantu dalam PEMBAKARAN lemak

Vitalea juga ada IRON yang berfungsi meningkatkan kadar pengangkutan oksigen oleh hemoglobin (darah).. bila sel-sel cukup oksigen makan METABOLISME badan juga meningkat 



*makin tinggi metabolisme makin cepat proses pembakaran lemak !

Best kan vitalea shaklee ni !! Nak kurus jangan lupa multivitaminVITALEA !!


Jom baca #testimoni pengguna Vitalea











Keistimewaan dan Kebaikan Multivitamin Tertua di Dunia Vitalea Shaklee 









PEMBERIAN VITALEA SECARA PERCUMA SEMPENA ULANG TAHUN VITALEA YANG KE 100 TAHUN !!

Syarat: 
- buat belian minimum 1 produk shaklee
- daftar kehalian shaklee 

*SAH HINGGA OKTOBE 2015





Hubungi Cik G untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .



Nurzhiana Mohd Yunus


Shaklee Independent Distributor - ID 1085116


sms/whatsapp : 013-570 7812


FB Page : Ziana Beauty Shoppe



Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat. Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh menghubungi saya untuk pendaftaran ahli Atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1085116 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.



Fakta menarik tentang multivitamin Vitalea Shaklee



Assalamualaikum dan Hi semua !!

Cik G nak sharing satu info menarik tentang multivitamin Vitalea Shaklee ni (kredit to PM Cery)

Mesti korang nampak pil vitalea yang besar gedabak tu berwarna hijau pekat. kan kan..

Tapi cuba korbankan sebiji buat eksperimen dan bubuh dalam segelas air.

Tak sampai 5 minit ia akan larut dan menariknya air takkan bertukar hijau walaupun pil tu kaler hijau.. tapi air putih bertukar sarat dengan warna asli larutan mineral dan vitamin dalamnya

Korban lagi sebiji, patah dua vitalea (tengok gambar keratas rentas vitalea), lihat biji2 putih kecik. Itu adalah bijian kanji yang apabila terlarut dalam air, ia akan pecah dan membebaskan nutrisi yang 'terikat' dalamnya.




Fakta menarik multivitamin Vitalea :

Peningkatan teknologi telah mengubah bentuk dari cecair (100 tahun dahulu) kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai Vita-Lea.

Vitalea dihasilkan melalui teknologi eksplosif yang kompleks disebut explore tab. Explore-Tab ialah teknologi yang membolehkan vitalea kekal sementara waktu di dalam sistem pencernaan, dan kemudian dengan cepat ia akan “meledak” untuk membebaskan nutrisi di dalamnya. (pendek kata, penyerapan segera)

Disokong oleh 7 kajian klinikal.Ujian klinikal telah membuktikan pengambilan Vitalea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.

Tidak mengandungi perisa atau pewarna tiruan, pemanis atau pengawet.

Memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.

Vitalea telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.




Kebaikan multivitamin Vitalea

Pelengkap Nutrisi untuk menampung kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anemia.

Elemen penting pada sel tubuh kerana ia menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon serta menjaga kesihatan tiroid.

Penambahan tenaga segera dengan memberi tenaga kepada tubuh, tubuh lebih cergas, kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun pekerjaan seharian.

Sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan.

Membantu melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.

Keupayaan Sistem Produktif yang penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar. 









PEMBERIAN VITALEA SECARA PERCUMA SEMPENA ULANG TAHUN VITALEA YANG KE 100 TAHUN !!

Syarat: 
- buat belian minimum 1 produk shaklee
- daftar kehalian shaklee 

*SAH HINGGA OKTOBE 2015




Hubungi Cik G untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .



Nurzhiana Mohd Yunus


Shaklee Independent Distributor - ID 1085116


sms/whatsapp : 013-570 7812


FB Page : Ziana Beauty Shoppe



Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat. Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh menghubungi saya untuk pendaftaran ahli Atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1085116 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.


Thursday, February 5, 2015

Testimoni Multivitamin VITALEA untuk kanak-kanak

Assalamualaikum dan Hi semua !!


Sudah berikan multivitamin Vitalea untuk anak-anak anda hari ini? Ya mltivitamin Vitalea baru saja ada di pasaran Januari lepas setelah hampir 2 tahun tiada stok. Sebab apa? Sebab Shaklee nak upgrade multivitamin Vitalea!


Multivitamin Vitalea untuk kanak-kanak yang baru ni lebih baik dari yang lama tentunya ..



Saiz lebih besar dari yang lama iaitu sebesar duit syiling 10 sen

Rasa lebih sedap dengan rasa semulajadi Grape yang sedap 

(tu sebab anak-anak suka boleh dikunyah macam gula-gula)



Kebaikan dan Keistimewaan VITALEA for Kids

Sesuai untuk kanak-kanak 4 tahun ke atas

Lengkap dengan 18 multivitamin & multimineral termasuk 100% Vitamin C, D, E dan 8 jenis vitamin B yang akan membantu melengkapkan nutrisi dalam badan.

Mengandungi 200mg kalsium, magnesium, zinc, cooper dan banyak lagi yang akan membantu proses tumbesaran dan pertumbuhan tulang kanak-kanak.

Meningkatkan sistem pertahanan tubuh

Membantu menguatkan kecerdasan minda

Melindungi kesihatan otot, jantung dan fungsi saraf

Membantu meningkatkan selera makan dan melancarkan proses pencernaan

Membantu dalam penyerapan zat dari makanan harian 

Daripada bahan semulajadi menggunakan pemanis semulajadi iaitu XYLITOL yang bagus untuk kesihatan gigi!


Apa kata ibu-ibu yang memberikan Vitalea untuk anak-anak mereka ... (cik g ambil dari secret grup kat fb)









Hubungi Cik G untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .



Nurzhiana Mohd Yunus


Shaklee Independent Distributor - ID 1085116


sms/whatsapp : 013-570 7812


FB Page : Ziana Beauty Shoppe



Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat. Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh menghubungi saya untuk pendaftaran ahli Atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1085116 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya. 






Tuesday, February 3, 2015

Keistimewaan Vivix Shaklee Yang Ramai Tidak Tahu




Assalamualaikum dan hi semua !!


Hari ni CIK G nak satu perkara special pasal VIVIX SHAKKEE ni dan CIK G sendiri baru tahu jugak.. jom bacaa ...


kredit to PM Cerry:
" Orang kata kalau nak tahu madu asli ke tidak, gi letak kat freezer (bahagian beku). Kalau beku, maksudnya ada campuran gula. 
Cuba korang test letak Vivix pulak kat bahagian sejuk beku. Tengok sendiri apa hasilnya,
Dulu,mula-mula saya dapat tahu tentang ujikaji ni, saya rasa macam..hmm.. betul ke Vivix tak beku .. Okey, saya pun test.
Amazing. Vivix memang tak beku walau berjam-jam dalam freezer. Malah lagi sedap rasanya.
Nak taknak, saya kena akui kehebatan Vivix. Rumusan dari 4 bahan ekslusif anggur muscadine, purple carrot, Europian elderberry, polyganum cuspidatum.Vivix juga turut di iktiraf sebagai Super Excellent Brand dari Books Of Record
Hebatnya Vivix, tak hairanlah kalau google testimoni Vivix, berjuta testimoni yang best-best. Dari sekecil-kecil masalah kesihatan, sampai lah ke penyakit kronik. Alhamdulillah dgn izinNya
notakaki: Tak kenal maka tak cinta, bawaklah berkenal-kenalan dengan Vivix tu. "


Ya... VIVIX memang best kan ?? pengguna VIVIX pasti dah tahu kehebatan dan kebaikan VIVIX ni..




10 kebaikan VIVIX Shaklee yang anda tidak tahu


Cara Makan VIVIX Shaklee 

4 Cara VIVIX Shaklee Bantu Kuruskan Badan 

Ikhtiar BERHENTI MEROKOK dengan VIVIX Shaklee









Jom dapatkan VIVIX Shaklee sekarang! 

Ada PROMOSI HARGA RUNTUH VIVIX sepanjang Januari 2016 ini !











Hubungi Cik G untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .



Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

sms/whatsapp : 013-570 7812

Instagram @shakleebygee
 
 
TERIMA KASIH MEMILIH SHAKLEE :)