Friday, August 28, 2015

5 sebab kenapa suami suruh saya konsisten makan Alfalfa #Shaklee




Assalamualaikum dan hi semua ^_^

Harini cik gee nak berkongsi tengtang Alfalfa Shaklee. Bagi cik gee kan Alfalfa ni tak kira yang dah berkahwin atau belum memang wajib ambil Alfalfa sebab banyak sangat kesan positif kepada kesihatan dan kecantikan wanita.


5 sebab kenapa suami suruh saya konsisten makan alfalfa shaklee :


Terbaik untuk keputihan
Alfalfa Complex memang terbaik untuk mngurangkan keputihan wanita. Bahaya jika keputihan dibiarkan kerana ia boleh menganggu dan menjejaskan kebersihan miss V.

Perapat miss V
Yang ini cik gee ada terbaca testimoni alfalfa untuk pasangan suami isteri. Memang sangat membantu merapatkan dan mengetatkan lagi miss V. Bagaimana? Alfalfa akan mengetatkan lagi tisu-tisu miss 'V' isteri dan kuasa grip akan jadi lebih power.

Milk booster
Ibu yang menyusu memang sangat menyukai Alfalfa sebab dia membantu meningkatkan penghasilan susu ibu.

Menganjalkan payudara
Tidak dinafikan juga Alfalfa boleh membantu menganjalkna dan menegangkan payudara. Cik Gee ada terbaca juga testimoni ibu menyusu dapat bonus payudara makin tegang. Suka tak suka?

Tenaga
Alfalfa ini boleh diambil bersama suami isteri ya. Jadi dua dua boleh makan dan sama sama bertenaga untuk melakukan aktiviti seharian. Dalam sebiji alfalfa ini ada pelbagai jenis vitamin & mineral penting kepada tubuh.

Pengikat hubungan suami isteri
Tahukah anda Alfalfa juga mengandungi phytoestrogens dan ini menyebabkan ia mempunyai fungsi sama seperti kacip Fatimah, jadi ia dapat membantu dalam “hubungan” suami isteri (enhance libido).

Alfalfa memang terbaik kan ..  Apa kata mereka #ShakleeEffect Alfalfa ..
















Hubungi Cik G untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .



Nurzhiana Mohd Yunus


Shaklee Independent Distributor - ID 1085116


sms/whatsapp : 013-570 7812



Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat. Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh menghubungi saya untuk pendaftaran ahli Atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1085116 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.


Thursday, August 27, 2015

5 sebab anda perlu ambil B-Complex setiap hari


Asalamualaikum dan Hi semua ^_^

Harini cik gee nak berkongsi tentang vitamin B-Complex. Ada yang makan B-Complex dari Shaklee juga?


Mari.. cik gee nak bagi 5 sebab anda perlu ambil B-Complex setiap hari

1-Selalu stres? Tertekan?
Makan B-Complex 1-2 biji tiap hari. Terbaik untuk anda yang selalu stress dan tertekan. Vitamin B12 bertindak melindungi kesihatan fungsi saraf dan dapat meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia.

2-Sakit kepala
Khas buat anda yang kerap diserang sakit kepala boleh makan B-complex. . Vitamin B3 (Niacin) ni salah satu fungsi dia membantu memastikan kesihatan fungsi saraf sekaligus meredakan sakit kepala.

3-Mencantikkan kulit
Antara vitamin terbaik untuk kulit. Vitamin B2 (Riboflavin) dan B3 (Niacin) mengekalkan dan menjaga kecantikan kulit. Makan 1-2 biji setiap hari vitamin B-Complex membantu kulit lebih berseri dan melindung kulit dari sinaran UV matahari.

4-Tenaga
Badan selalu rasa letih dan lelah? B-Complex pilihan terbaik untuk anda sebab vitamin B akan menukar makanan kepada tenaga.

5-Ada asid folik
Ini yang paling penting terutama anda yang merangcang untuk hamil dan sedang hamil. Asid folik penting untuk mencegah kecacatan tiub neural.


tablet dia warna kuning tapi kecil .. mudah ditelan

kecil saja botol dia boleh muat dalam handbag ^_^





STATUS HALAL PRODUK SHAKLEE

Assalamualaikum dan Hi semua ^_^

Cik Gee tahu ramai yang bertanya dan ingin tahu tentang status HALA produk Shaklee kan.


Soalan:
Adakah Shaklee ini HALAL?
Adakah Shaklee mendapat kelulusan HALAL di Malaysia?

Japawan:
YA .. semua produk Shaklee di Malaysia diiktiraf HALAL.
Alhamdulillah ,, lepas ini tak perlu ragu ragu lagi dah. 

Untuk makluman anda, setiap tahun Shaklee Malaysia akan memperbaharui sijil HALAL dia.
Pada tahun 2015, sijil pengiktirafan HALAL ini telah dikeluarkan pada 16 Januari 2015.




#Untuk pengetahuan anda, sijil halal ini yang dikeluarkan oleh Islamic Services of America (ISA).
ISA ini adalah sebuah badan yang telah diiktiraf oleh JAKIM.

#ISA juga merupakan pengeluar sijil HALAL yang terkenal didunia.













9 Tips Pemakanan untuk Elak Anak-anak jadi Obesiti

Assalamualaikum dan hi ^_^

Obesti juga antara masalah yang dialami oleh kanak-kanak. Menurut Dr. Malinee, hampir 10 hingga 20 peratus kanak-kanak sekolah mengalami obesiti di tahap yang serius dan membimbangkan. Peranan ibu bapa sangat penting dalam hal ini terutama dari segi pemakanan anak anak.

Cik Gee tahu mungkin ada yang risau anak anak jadi obesiti. Cik Gee percaya obesiti sebenarnya juga turut berpunca dari ibu bapa. Sebab apa? Salah satu sebab paling mudah dari segi pemakanan. Anak anak akan mengikut gaya dan amalan pemakanan ibu bapa.




10 Tips Pemakanan untuk elak anak anak jadi obesiti

1- Kawal pemakanan anak anak
Pastikan ibu bapa menyediakan makanan yang sihat dan seimbang untuk anak anak.

2- Kawal pengambilan gula dan kanji
Jangan biarkan anak anak makan makanan manis seperti manisan, gula-gula, kuih muih dan minuman berkarbonat secara berlebihan.

3- Elak guna marjerin atau shortening 
Apabila menyediakan kek, pastri dan biskut untu mereka, elakkan menggunakan marjerin atau shortening kerana ia banyak ‘trans fat’ yang tidak baik untuk kesihatan. Ia boleh meningkatkan risiko kolesterol tinggi dan menyumbatkan salur darah.

4- Banyakkan makan sayur dan buah
Sekurangnya 5-6 hidangan sayuran dan buah-buahan setiap hari

5- Baca label makanan
Apabila membeli makanan ringan seperti kentang goreng, makanan segera dan makanan beku, ibu bapa perlu memeriksa label dahulu. Kebanyakan makanan jenis ini mengandungi ‘hidden fat’ yang ada ‘hidrogenetad fat’ atau ‘trans fat’.

6- Pilih minyak masak yang betul
Pilih minyak masak yang tidak ada kandungan ‘trans fat’ seperti minyak zaitun, minyak bijian kerana ia baik untuk kesihatan.

7- Pilih gula perang atau madu

8- Pilih beras perang atau perboiled dan elakkan menggunakan beras putih, beras beriani atau beras wangi kerana ia kurang berzat untuk kesihatan

9- Kurangkan pengambilan daging


Kredit: DR Malinee Thambyayah, Pakar Neurologi Kanak-kanak.




 

Tuesday, August 25, 2015

5 sebab ibu berpantang pilih set berpantang Shaklee

Assalamualaikum dan Hi ^_^

Cik Gee nak ucap selamat berpantang buat ibu-ibu yang sedang berpantang dan baru nak mula berpantang. Cik Gee tahu banyak sangat produk untuk ibu berpantang di pasaran sekarang tapi tak tahu nak pilih yang mana satu. Cik Gee cadangkan yang terbaik dan sudah diambil oleh ramai ibu berpantang di luar sana.

Jom .. cik gee nak bagitahu 5 sebab utama ibu berpantang pilih set pantang Shaklee.

Badan lebih bertenaga
Ramai ibu mengadu badan rasa lebih cergas dan bertenaga masa berpantang dengan set pantang shaklee. Bila berjaga malam pun badan tak penat tapi masih bertenaga. Badan tak lemau dengan supplement ESP, B-Complex dan multivitamin Vita-Lea.


Luka cepat sembuh
Ibu yang berpantang dengan set pantang shaklee juga mengaku luka cepat sembuh dalam tempoh 1-2 minggu. Sebabnya supplement zinc yang membantu mempercepatkan proses penyembuhan luka luka dalaman dan luaran. Untuk ibu yang bersalin secara pembedahan cik gee memang sangat menggalakkan anda mengambil zinc. Bonus makan zinc rambut kurang gugur.


Kulit cantik
Ramai ibu teruja dengan set pantang shaklee sebab dia boleh mencantikkan kulit ibu dan bayi. Kulit makin glowing, muka berseri tak pucat, kulit anak lebih halus dan lembut. Kombinasi supplement vitamin C, protien ESP, B-Complex dan multivitamin Vita-Lea yang banyak membantu mencantikkan kulit dari dalam. Stretch pun cepat hilang dan makin pudar. Seronok tak seronok?


Air susu banyak
Mesti ibu ibu suka bila air susu banyak. Jangan tak tahu set pantang shaklee ini juga bantu tingkatkan susu ibu, susu meriah dan boleh menyusu hingga 2 tahun. Bayi juga cepat kenyang dan kurang meragam. Protien ESP dan supplement lain yang bantu membantu memperbanyakkan susu ibu selain teknik power pumping yang betul.


Tak ada sembelit!
Sembelit masa berpantang memang menyeramkan. Perit o0.. Alhamdulillah dengan set pantang shaklee masalah sembelit dapat diatasi dengan Ostematrix. Kandungan kalsium, magnesium dan vitamin D di dalam Ostematrix yang membantu melancarkan masalah pembuangan atau sembelit ketika berpantang. Terutama magnesium yang sangat penting untuk melembutkan najis dan menggalakkan pergerakan usus lebih lancar.



Inilah set berpantang terbaik dari Shaklee!

http://zianaeunos.blogspot.com/2014/02/set-berpantang-shaklee-untuk-ibu.html
click gambar untuk details


Peringatan dari cik gee bila makan set pantang shaklee ini tak semestinya perlu tinggalkan amalan berpantang cara tradisional sebab supplement shaklee ini Cuma membantu melengkapkan nutrisi dalam badan.


#ShakleeEffect Ibu yang berpantang dengan Set Berpantang Shaklee












Hubungi Cik G untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .



Nurzhiana Mohd Yunus


Shaklee Independent Distributor - ID 1085116


sms/whatsapp : 013-570 7812


FB Page : Ziana Beauty Shoppe



Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat. Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh menghubungi saya untuk pendaftaran ahli Atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1085116 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya. 





3 sebab vitamin C Sustained Release selalu sold out | Testimoni Vitamin C


Assalamualaikum & hi ^_^

Dalam banyak banyak supplement Shaklee, Vitamin C Sustained Release antara yang cepat sold out. Vitamin C Sustained Release ni juga antara supplement paling cik gee suka dan tak boleh skip ambil setiap hari.

Jom .. cik gee nak bagitahu 3 sebab utama vitamin C Sustained Release selalu sold out:


Jerawat cepat kecut 

Ini yang paling best. Vitamin C memang terbaik untuk masalah jerawat. Ada jerawat 1-2 biji naik kat muka? Jangan risau. Makan 1-2 biji vitamin C dan terus sapu masker vitamin C di tempat jerawat, in sha Allah dalam 1-3 hari jerawat cepat kecut dan hilang tanpa meninggalkan parut.
Cik gee sendiri biasa sapu masker vitamin C bila jerawat naik dan memang berkesan jerawat cepat kecut.


Kulit makin cerah 

Ya ,, dengan mengambil vitamin C 500mg setiap hari anda akan nampak kulit lebih cerah dan lebih lembut. Sebab vitamin C akan meningkatkan paras Gluthathione dalam darah. Glutathione ini yang akan menyeimbangkan pigmen cerah dan gelap. Jadi kalau nak sangat kulit cerah jangan tinggalkan Vitamin C ya!


Bersin cepat hilang 

Ada yang selalu kena bersin tiap pagi? Cik gee pun selalu kena dulu.
Cara mudah nak kurangkan bersin dan nak cegah bersin ini makan vitamin C setiap pagi dan sebelum tidur. Vitamin C membantu meningkatkan sistem imun badan. Kalau yang selalu kena demam dan selsema elok sangat makan vitamin C setiap hari.


-
-
-


Jom tengok #ShakleeEfefct Vitamin C Sustained Release



















Hubungi Cik G untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .



Nurzhiana Mohd Yunus


Shaklee Independent Distributor - ID 1085116


sms/whatsapp : 013-570 7812


Instagram: @shakleebygee



Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat. Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh menghubungi saya untuk pendaftaran ahli Atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1085116 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.