Tuesday, August 4, 2015

Bagus ke B-Complex Shaklee? (Keistimewaan & Kebaikan B-Complex)


Assalamualaikum dan Hi semua ")

Cik Gee nak tanya ada sesiapa yang makan B complex macam Cik G jugak?? Bagus ke?

Sebotol B-Complex ni tahan lama sampai 4 bulan.. . Paling bagus B-Complex ni Cik Gee suka kalau rasa pening , sakit kepala , boleh makan 1-2 biji lepas tu rest kejap nanti insyaallah ok.

Lagi satu untuk KULIT CANTIK. Vitamin B membantu melancarkan peredarah darah, so tak ada la wajah nampak pucat atau kusam macam tak bermaya.

Bagi yang selalu rasa stress, 'moody' , nak marah, takut meroyan dalam pantang juga boleh ambil B-Complex.





Cik G pasti ramai yang kat luar sana suka dengan vitamin B-Complex Shaklee kan kan .. sebab apa? Jom baca ..


Kenapa WAJIB pilih B-Complex Shaklee?
Vitamin B-Complex Shaklee adalah yang paling lengkap di pasaran, ada semua 8 jenis vitamin B termasuk asid folik. Kebanyakan vitamin B yang dijual di pasaran tak lengkap. Sangat penting untuk memilih vitamin B-Complex yang lengkap kerana setiap satu vitamin B ini akan berfungsi dengan lebih baik dan melengkapi satu sama lain.

Vitamin B-Complex Shaklee juga ada mengandungi 100% biotin untuk mendapat keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna.

Kandungan 200mg Asid folik di dalam setiap biji B-Complex dengan kadar kebolehserapan (bioavailability) yang sangat tinggi dan berkualiti hasil ciptaan para saintis Shaklee ini menjadi kemestian untuk ANDA memilih B-Complex Shaklee ini!



***Vitamin B-Complex Shaklee yang lengkap ada semua 8 jenis vitamin B. Apa fungsi setiap vitamin B ini ??
B1 (thiamin)
Fungsi : Mengubah zat karbohidrat dalam makanan menjadi tenaga.
Sumber makanan : Nasi, roti, bijiran, tepung, makanan laut seperti udang, kerang.

B2 (riboflovin)
Fungsi : Menjaga kesihatan mata dan kulit.
Sumber : Susu , keju, ayam, brokoli, bayam.

B3 (Niacin)
Fungsi: Untuk kesihatan kulit, meningkatkan nafsu makan, memperbaiki sistem pencernaan serta membantu mengubah makanan menjadi tenaga.
Sumber: Bijiran, kacang-kacangan, daging lembu.

B5 (antothenic Acid)
Fungsi : Bersama-sama dengan jenis vitamin B lainnya, vitamin B5 berguna dalam proses pemecahan lemak , protein, karbohidrat menjadi tenaga. Manfaat lainnya adalah untuk pembentukan sel darah merah dan membuat vitamin D.
Sumber : Ayam, ikan sardine, alpukat, semangka.

B6 (Piridoksin/Pyridoxin)
Fungsi : Diperlukan dalam proses asam amino dan lemak.
Sumber : Daging, ikan, sapi, kentang, tomato, pisang, buah yang berwarna unggu dan sayuran hijau.

B7 (Biotin)
Fungsi : Membantu dalam proses pemecahan lemak, protein menjadi tenaga yang akan digunakan oleh tubuh.
Sumber: Daging ikan salmon, telur, susu, cereal, pisang dan kacang tanah.

B9 (Folat/Folic Asid)
Fungsi : Bertugas agar sel-sel pada tubuh membesar dengan baik, membentuk sel darah merah dan mencegah kecacatan pada janin.
Sumber : Susu dan produk olahan susu, bit, hati, tembikai dan sayuran berdaun hijau.

B12 (Kobalamin/Cobalamin)
Fungsi : Mengubah karbohidrat, protein dan lemak menjadi tenaga, menjaga sel darah merah tetap sihat, melindungi sel saraf, mencegah penyakit jantung, dan mencegah penyusutan otak yang dapat menyebabkan daya ingatan menurun.
Sumber : Daging lembu, ikan, hati, telur, susu dan rumput laut.


Huh ... banyaknya makanan yang perlu kita ambik untuk mendapat khasiat lengkap kesemua 8 jenis vitamin B ni kan .. sebab tu Cik Gee mengambil makanan tambahan B-Complex Shaklee kerana dalam satu tablet sudah lengkap , semua ada .. tapi makanan2 ni semua PERLU diambil macam biasa ^_^


Cik Gee juga nak beritahu anda apa SEBIJI B-COMPLEX ini boleh berikan jika anda mengambilnya setiap hari ??

Secara umumnya, sebiji B-Complex Shaklee mampu:
  • memberi tenaga kepada tubuh
  • membantu kemampuan berfikir
  • mengelakkan penyakit beri-beri
  • melambatkan proses ubat di rambut
  • penting untuk kesihatan mata, kulit, kuku dan rambut
  • penting untuk sirkulasi dan fungsi normal sistem saraf
  • mencegah stress
  • menguatkan antibodi tubuh
  • amat penting untuk aktiviti sel genetik
  • diperlukan dalam pembentukan protein asid amino
  • memproses dan memnghasilkan sel-sel darah merah
  • mencegah anemia (tekanan darah rendah)
  • perlu untuk pembentukan dan aktiviti sel genetik bagi ibu mengandung
  • mencegah kecacatan tulang belakang (penting diambil semasa mengandung)

Kanak-kanak yang mengambil B-Complex juga :
  • merangsang pertumbuhan.
  • meningkatkan kemampuan berfikir.
  • memberikan tambahan tenaga.

Sangat banyak kebaikan vitamin B-Complexi ni , anda digalakkan untuk mengambilnya tiap tiap hari.. Apa akan jadi jika badan kita kekurangan vitamin B ?? jom semak ...

Antara tanda-tanda kekurangan vitamin B, ialah :
  • kemurungan, mudah marah, merajuk , emosi tak stabil.
  • selalu letih , tidak bermaya, wajah nampak lesu dan kusam
  • sentiasa resah gelisah
  • mudah panik, menggelabah, darah gemuruh
  • kurang selera makan
  • sembelit
  • kurang fokus & konsentrasi
  • rambut kelemumur
  • tekanan atau emosi sewaktu haid
  • sakit pada bahagian abdomen
  • mudah bengkak pada buku lali, kebas di tangan dan kaki

Siapa yang memerlukan B-Complex Shaklee ini ?
  • mereka yang mudah terdedah kepada sinaran matahari
  • mereka yang mudah terdedah kepada tekanan kerja dan beban kerja yang banyak
  • mereka yang mempunyai sakit kencing manis , tekanan darah tinggi, migraine
  • mereka yang tidak dapat focus dalam pekerjaan yang dilakukan (stress)
  • mereka yang hendak menjaga kecantikan tubuh badan
  • mereka yang ingin nampak cantik dan muda
  • wanita yang mengandung, berpantang selepas bersalin dan menyusukan anaknya
  • wanita yang mengambil pil perancang
  • wanita yang merancang untuk mengandung (kesuburan)

Banyak jenis vitamin B-Complex yang dijual di pasaran , macam mana anda nak pilih yang baik dan berkualiti ?? Di sini cik gee sertakan juga panduan memilih vitamin B-Complex yang baik:
  • Pilih B-Complex yang mengandungi kesemua 8 vitamin B (B1, B2, B3, B5, B6, B12, acid folic dan biotin) sebagaimana dinyatakan dalam RDA (Recommended Dietary Allowance) kesemuanya perlu diambil pada masa yang sama.
  • harus mengandungi 100% RDA untuk asid folik dan biotin
  • pastikan jurang peratusan nilai harian B1, B2, B3 dan B12 tidak terlalu besar
  • elakkan pengambilan B-Complex yang menawarkan rumusan larut air melalui pelepasan masa (sustain release)

.
.
.
.
.


Apa kata mereka2 yang mengambil B-Complex Shaklee? #shakleeeffect

FB Cik Aann
Yg dpt rasa lepas makan bcomplex ni jd xmengamuk mcm selalu.kikik.. stress kan,,jdi cpt marah ngan student.. dh lama makan bcomplex dh xde lah perangai2 tu..n bagus jugak utk org diet sebab boleh tukarkan makanan kepada tenaga..


FB Norhana Marsom 
B compleks btl2 mengatasi stress..bl sy bz..stress..sy mkn bcomplex..legaaa..dpt meredakan sakit kepala, tekanan kemurungan dan insomnia..


FB Azie Suhaimi 
bcomplex supplemen utk org yg selalu stress..sebab tu ada dlm set berpantang, unyuk elak meroyan..plus bagi kulit glowing..lepas bersalin byk darah hilang, muka pucat . so siapa yg berpantan dgn bcomplex, muka nmpk ceria brtenaga je :)

FB Khairiah Hameed
Baru tadi customer pm..dia ambil set kesuburan budget. Pagi ambil vitalea dan b complex, katanya jadi cergas n maintain. Baru 2hari try. Selalunya tengahari dah melepek..nak tidur . Tapi tetiba dua hari ni jadi fokus n cergas. Memang terbukti b complex terbaikk.


APA KATA MEREKA YANG LAIN PULA .. 














Hubungi Cik G untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .



Nurzhiana Mohd Yunus


Shaklee Independent Distributor - ID 1085116


sms/whatsapp : 013-570 7812


FB Page : Ziana Beauty Shoppe



Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat. Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh menghubungi saya untuk pendaftaran ahli Atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1085116 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.