Thursday, December 10, 2015

Testimoni Sendiri: Herbal Blend Cream Shaklee



 Assalamualaikum dan selamat sejahtera 

Alhamdulillah .. harini cik gee nak berkongsi pengalaman sendiri menggunakan Herbal Blend Cream dari Shaklee. Cik gee rasa dah lebih 3 bulan menggunakan cream ni. Cream ni sebenarnya “ mummy shaklee “ cik gee yang hadiahkan hihi.. terima kasih mummy (u know who u ar hihi) Sangat2 best dan tiap rumah MESTI adan cream ni tau ! Jom berkenalan dulu dengan cream best ni



Herbal Blend Multipurpose Cream

Satu tiub cream ni dalam 113 gram. Nak kata kecil tak juga tapi besar lebih kurang pencuci muka saiz dia. Tahan lama la kot sebab sekarang banyak lagi dan adik2 & famili pun guna sekali . Tak panas tapi cream ini sejuk bila disapu pada kulit kita. Bau dia macam minyak panas (tapi ada yang cakap macam bau serai) TAPI cream ni TAK meninggalkan bau bila kena pakaian kita tau . best tak best?


crem herbal blend kesukaan ramai ^_^


Ringkasnya Herbal Blend Multipurpose Cream ni :
- Diekstrak dari herba tulen & semulajadi – sej, horse chesnut, yarrow dan rosemary
- Tidak berminyak & melekit tapi dingin dan bermentol
- BEBAS paraben dan steroid (paling penting sebab tu sesuai untuk bayi)
- Telah diuji secara klinikal, berkesan untuk melembutkan kulit kasar, pecah2 pada siku, lutut, tumit



Herbal Blend Multipurpose Cream ni cik gee suka guna untuk tujuan berikut:
- sapu bila kena gigit nyamuk (cepat baik tak gatal2, tak merah2)
- sapu kat lengan / tumit kasar & kering (memang berkesan kena cuba baru tau)
- sapu kat jerawat untuk bagi cepat kecut (gila best tak perlu beli cream lain lagi .. jimat duitku haha)
- sapu bila ada gatal2 sebab cik gee ada masalah kulit senstitif jugak hihi “)
- sebagai losyen harian 

Untuk 5 tujuan ni cik gee sendiri biasa buat .. seronok sangat . Patut pun Herbal Blend Multipurpose Cream ni selalu sold out !! Satu tiub dia macam2 kegunaan . Ada lagi kegunaan cream ni ..



Kegunaan lain Herbal Blend Multipurpose Cream
  • Menghalus dan melembutkan kulit , tumit kasar
  • Merawat ruam susu / ruam panas / ruam lampin / muka / kepala (sesuai untuk bayi)
  • Menghilangkan luka dan merawat eczema (boleh sapu bila kering)
  • Melegakan gigitan serangga / nyamuk
  • Menghilangkan parut jerawat / parut chicken pox
  • Krim urut badan lenguh
  • Merawat kesan luka melecur
  • Melegakan badan / kepala ketika tidak sihat

Best kan .. banyak kebaikan herbal blend cream ni kan .. jika boleh satu rumah satu cream :)







1 comment: