Monday, October 24, 2016

Vitamin C Kolagen untuk Kulit!








Nak kulit cantik korang wajib amik vitamin C! Sebab apa?


1. Badan kita tak boleh hasil sendiri vitamin C! Perlu ambil dari pemakanan harian ataupun sulemen vitamin C!

2. Vitamin C sangat2 penting untuk membantu dalam penghasilan KOLAGEN secara semulajadi dalam badan kita. Ingat! Kolagen dalam badan kita takkan bertambah tapi makin berkurang bila umur meningkat!

3. Vitamin C juga sangat efektif untuk mengawal pertumbuhan JERAWAT. Jerawat jadi cepat kecut dan tiada bekas jerawat! Paling best vitamin C Shaklee ni boleh buat masker untuk bagi jerawat cepat kecut tau!

4. Pengambilan vitamin C setiap hari juga mampu menCERAHKAN kulit dan melambatkan proses PENUAAN! Nak awet muda jangan skip vitamin C okey!

5. Ada JERAGAT? Vitamin C membantu menyekat pigmentasi penyebab utama jeragat! Malah vitamin C ini juga membantu melindungi kulit dari sinaran UV matahari, secara tak langsung boleh mencegah dan mengurangkan SUNBUNRN!







Ringkasnya gee nak bagitau, nak jaga kulit cantik & sihat ambillah vitamin C tiap hari!
Gee sendoiri mengambil 2-4 biji Vitamin C Shaklee setiap hari untuk menjaga kulit dan kesihatan diri! Nak kulit cantik jangan lupa vitamin C ok!


Kebaikan dan Kelebihan Vitamin C Shaklee







Hubungi Gee untuk mendapatkan maklumat lebih lanjt tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .


Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

sms/whatsapp : 0135707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih memilih Shaklee ;)




Sunday, October 23, 2016

ESP Shaklee Minuman Berkhasiat






Assalamualaikum & selamat pagi :)

Rutin harian gee as usual minun seshake ESP waktu pagi. ESP ni antara feveret gee sejak mula kenal Shaklee. Alhamdulillah jika boleh gee memang tak nak miss consume ESP sebab best sangat!!

Antara resepi ESP Shaklee yang gee suka buat ialah, 3 sudu besar ESP campur 1-2 sudu susu tepung Everyday (nak bagi rasa berkrim) dengan 500ml plain water! Rasa pure ESP dia... asli rasa soya! Kenyang tak payah cakap, sangattt kenyang tau ..hehe




Kenapa ramai orang sukaaa sangat dengan ESP Shaklee??

  • Nak KURUS : ESP kawal selera makan dan memberi rasa kenyang dengan lebih lama.
  • Nak PUASA : ESP membekalkan tenaga sepanjang hari. Takda lagi rasa lemau lesu lembik semua tu
  • Nak TAMBAH SUSU BADAN IBU : ESP menggalakkan penghasilan susu dan susu menjadi lebih pekat serta menyokong perkembangan bayi dan kulit baby pon insyaallah gebu dan sihat
  • Nak CANTIK : ESP memberikan kulit yang cantik, otot, kuku dan rambut yang sihat.
  • Nak SIHAT : ESP menyihatkan tubuh keseluruhannya dan mengurangkan risiko kanser. Sesuai utk golongan tua dan muda.
  • Nak SUBUR / HAMIL : ESP dapat membantu keseimbangan hormon. Sesuai utk pasangan yg berikhtiar mendapatkan anak

Best kan ESP ni?! Banyaaak sangat manfaat kita dapat bila consume ESP Shaklee ni secara konsisten setiap hari ... InshaAllah.
















Hubungi Gee untuk mendapatkan maklumat lebih lanjt tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .


Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

sms/whatsapp : 0135707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih memilih Shaklee ;)


Saturday, October 22, 2016

Testimoni Eczema - Ikhtiar Anak Eczema dengan Shaklee




Perkongsian dari puan Izzah Rosely~


ANAKKU EKZEMA
****************
ya anak sulong saya dulu ade ekzema..start umur 3 bulan gatal2 bermula di bahagian pipi.

kemudian kat tengkuk,celah2 pelipat, kaki.waktu tu saya baru kenal shaklee dengan pengambilan ESP.

anak saya menyusu badan eksklusif selama 6 bulan.tapi susu yg agak kurang waktu tu tak dapat nak supply byk nutrisi dari esp dan omega. tambahan waktu tu saya dah mula pregnant kembar
dan dalam waktu tu saya & suami pergi banyak klinik untuk cari ubat yang boleh hilangkan ekzema.

balik sapu ubat doktor bagi kemudian gatal2 nya naik balik.
kami cari pula klinik lain.sapu ubat lain pula. macam tu la ulang2 hampir 5 6 bulan. dan sepanjang itu hati saya sayu tengok anak yg selalu menggaru gatal.

hingga anak dah sepuluh bulan dan pandai mengunyah,saya bagi OMEGA GUARD..dalam seminggu ada 2 3 kali saya bagi pada anak.tu pun sebiji sehari. dan waktu tu baru kenal herbal blend dan basic H..mandikan denga basic H, sapu badan dengan herbal blend dan makan omega guard.

Alhamdulillah 3 4 bulan macam tu konsisten buat ,gatal2 ekzema berkurang dan hampir2 tiada.

Tiadalah yang menggembirakan hati seorang ibu bila lihat membesar dengan sihat kan. Dan setiap penyakit itu pasti ada penawar.

Saya ikhtiar ezkzema anak saya dengan OMEGA GUARD + HERBAL BLEND + BASIC H.
Kesannya? sungguh2 alhamdulillah!


 Eczema (sekadar gambar hiasan)










Hubungi Gee untuk mendapatkan maklumat lebih lanjt tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .


Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

sms/whatsapp : 0135707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih memilih Shaklee ;)  



Friday, October 21, 2016

PERCUMA VITAMIN SHAKLEE UNTUK AHLI BARU DAFTAR!




Jom Shaklee!

Anda perlukan bimbingan dan konsultansi EXCLUSIVE mengenai Shaklee?

Ya, harini kami jemput anda yang baru pertama kali nak jadi ahli Shaklee untuk daftar sebelum 31 Oktober ini dan anda berpeluang untuk miliki Lecithin dan Alfalfa secara PERCUMA!


Syarat dengan

1. Pembelian 100UV - PERCUMA Lecithin

2. Pembelian 200UV - PERCUMA Alfalfa Large ++ Cash Bonus 5%


Caranya mudah sahaja :)

1. Isi maklumat anda di sini

http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1085116


2. Hubungi / WA Gee 013.570.7812 untuk proses pengaktifan ID


Mudahkan saja kan!

Jom Shaklee bersama kami
#EsplandorTeam
#s2ufamilies

Kami bantu pada yang mahu saja!





Wednesday, October 19, 2016

Testimoni Shaklee: Husband Migrain & Resdung




Husband saya selalu migrain dulu. Seminggu sekali wajib!!!!
------------------------------------------------------------------

Lepas ambik vitamin C takda lagi sakit kepala. Legaaa sgt. Sebab dia tak suka telan panadol atau pil. So saya kena picit kepala dia sampai lenguh tangan.

Dulu dia ada rhinitis, resdung, tidur berdengkur teruk sampai kena kejut utk alih tidur. Kalau tidak saya tak boleh tido dan selalu gatai mata.

Sekarang lepas amalkan vitamin C & omegaguard, dia tak berdengkur lagi, takde gatal mata, resdung atau sakit kepala. Dah 6 bulan dah sejak ambik Shaklee. Walaupun tak boleh telan pil, tapi husband gagah telan Shaklee sebab keajaiban Shaklee. Dan ofkos kulit hubby jd licin, parut hilang dan semua kawna2 tegur ' ko dah putih sebab ko makan Shaklee bini ko jual ke?

-TQ Dr Hasifah Mohd Yusof atas perkongsian ini-

#vitaminC500mg
#omega3terbaikShaklee
#Shakleebygee



Link berkaitan;

Kebaikan Vitamin C Shaklee 

Kebaikan OmegaGuard Shaklee







Jom dapatkan OMEGAGUARD dengan harga promosi pada bulan Oktober ini!!



Hubungi Gee untuk mendapatkan maklumat lebih lanjt tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .


Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

sms/whatsapp : 0135707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih memilih Shaklee ;)  


Tuesday, October 18, 2016

Testimoni Vivix dan Systematic Scleroderma





Kesan Systematic Scleroderma 2 Minggu lepas pekene Vivix!
------------------------------------------------------------------

Diagnosed systemic scleroderma dari umur 17 tahun. Sekarang dah 21 tahun. Dah cuba macam2 tapi semua xmembantu. Survey pasal Vivix terus berminat nak cuba.


Lepas 2 minggu bagi feedback positive:
  • sebelum ni followup every month, tapi jumpa doktor hari ni (lepas 2 minggu consume Vivix), doktor kata much improved. Dan lepas 4 bulan baru followup balik
  • ada masalah sendi & kulit yg teruk. Buat masa ni, adik ni kata sendi tangan yg dah start rasa macam nak ok

Dapat rasa kegembiraan & bersyukurnya adik ni, dapat cuba Vivix.

Silakan share & sebarkan...

TQ Dr @Ainniah Zulkefli atas perkongsian ini. Moga ia dapat membantu dan memberi manfaat kepada orang ramai. Alhamdulillah.









Hubungi Gee untuk mendapatkan maklumat lebih lanjt tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .


Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

sms/whatsapp : 0135707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih memilih Shaklee ;)

Monday, October 17, 2016

Testimoni OmegaGuard: Darah Turun, Jerawat Batu Licin!




Darah TURUN Jerawat Batu LICIN!
----------------------------------------

Alkisah adik Nur yang mengidap darah tinggi pada usia 17 tahun

Ikhtiar dgn OmegaGuard!
Alhamdulillah
Bukan hanya darah turun normal tpi dapat BONUS Jerawat Batu pun licin

Ya, sebab tu Shaklee special

Omega bertindak dlm menurunkan berat badan dan dlm masa sama peredaran darah kt pun cantik
Pabila peredaran darah kt cantik dan smpi ke setiap sel dan organ pastilah sistem kt pun cantik
Sistem detox pun elok la juga
Jaga kesihatan dr dalam inshaAllah, kesihatan luaran pun mendapat kesannya

Dan lebih pasti gayakan pemakanan dan gaya hidup sihat






Apa kelebihan OMEGAGUARD Shaklee? Ketahui lebih lanjut tentang OMEGAGUARD Shaklee di sini



Jom dapatkan OMEGAGUARD dengan harga promosi pada bulan Oktober ini!!



Hubungi Gee untuk mendapatkan maklumat lebih lanjt tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .


Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

sms/whatsapp : 0135707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih memilih Shaklee ;)


Sunday, October 16, 2016

TESTIMONI VIVIX: MASALAH HAID TAK TERATUR








MASALAH HAID TIDAK TERATUR HILANG DENGAN VITAMIN SHAKLEE
.

Assalamualaikum. Nama saya Rozila bt Ramli,berumur 32 tahun & saya adalah pengguna tegar produk Shaklee. Bermacam-macam produk Shaklee telah saya gunakan seperti Alfafa, GLA, Omega, B-Complex, vitamin C, Vitalea dan kalau boleh disenaraikan semua laa.
.

Masalah yang saya hadapi sejak dari bujang lagi ialah masalah haid tidak teratur. Kadang berpanjangan dan kadang langsung tak datang berbulan-bulan. Kalau yang berpanjangan pula bukan seminggu lebih tetapi kadangkala sebulan lebih haidnya. Dalam waktu yang sama saya sedang berusaha untuk hamil, dan bagaimana untuk hamil kalau haid pun tidak teratur. Kalau haid tidak teratur, nak tahu waktu subur pun susah.
.

Masalah ini memang mengganggu saya dan suami, maklumlah umur semakin meningkat. Usia perkahwinan pun sudah memasuki 6 tahun & masih belum dikurniakan zuriat. Segala usaha telah dilakukan oleh kami berdoa, perubatan moden, perubatan tradisional, perubatan Islam dan segala jenis ubat telah saya telan.
.

Emosi juga sedikit terganggu. Tipu la kalau tidak terasa bila melihat kawan-kawan, saudara mara dengan anak-anak mereka. Tapi saya harus kuatkan diri sendiri,selalu berkata dalam hati “Allah belum kurniakan aku rezeki anak mungkin kerana Dia merasakan kami belum bersedia ataupun Dia akan memberikan kami rezeki lain dahulu”.
.

Dulu saya pernah mengandung, tapi Allah lebih sayangkan anak syurga saya itu. Baby boy yang sangat comel & kalau ada dia sudah berumur 5 tahun. Redha dengan kehilangan nya dalam hati hanya Allah yang tau.
.

Tapi apa yang saya nak share ni adalah cerita yang berlaku pada tahun ini dan pilihan yang telah saya buat setelah sekian lama mengetahuinya. Saya telah mengambil keputusan utk mencuba VIVIX produk yang paling hot keluaran Shaklee. Bermula pada awal tahun 2016,saya telah mengamalkan Vivix setiap hari sebelum tidur tanpa skip walaupun sehari. Sebelum ni pun memang saya mengamalkan ViVix tapi tidak konsisten la.
.

Pada bulan Januari saya telah period selama sebulan dari 14.1.2016 sehingga 16.2.2016(35 hari) mungkin darah-darah lama yang tertinggal didalam. Amat merisaukan juga sebab terlalu lama dan saya telah pergi berjumpa doctor. Melalui scan doktor memberitahu cyst telah timbul kembali sebesar 2.5cm dan beliau memberikan ubat berhentikan darah.
.

Selalunya apabila doctor memberikan ubat, saya memang TIDAK AKAN makan ubat tersebut. Tetapi setelah dipaksa, saya hanya makan 1 hari sahaja dan haid berhenti, kuat sungguh ubat ni kan. Saya percaya,sangat tak bagus kalau ubat yang bagi kesan yang sangat segera ini. Selepas itu, saya terus tak nak ambil apa-apa ubat sintetik lagi dan let see the next flow.
.

Pada 9.3.2016 haid kembali hadir dengan banyaknye dan stop setelah 7 hari. Wahhh…sedikit kagum kerana tidak berpanjangan lagi. Bulan 4 masih menantikan kehadirannya tapi tiada rezeki dan haid turun semula pada 17.5.2016 dan stop pada 24.5.2016. Wahhh….so amazing cuma 8 hari, perkembangan yang baik dan senyum semakin melebar.
.

Kitaran haid saya dah semakin stabil dan normal & ini memang tujuan utama saya adalah untuk membetulkan kitaran haid. Bila haid sudah teratur, In Syaa Allah ada rezeki Allah akan makbulkan impian kami. Check up pada 27/5/16,cyst telah mengecut kepada 1 cm.
.

Alhamdulilah syukur kehadrat mu Ya Allah. Kini sedang berusaha ber OPK tuk menentukan waktu subur. Dalam masa yang sama sudah masuk botol ke-2 Vivix. Memang terbaik la Vivix ini, sangat-sangat membetulkan dalaman saya,sekurang-kurangnya saya telah berusaha untuk mencari alternatif yang lebih selamat tanpa memudaratkan diri sendiri untuk masa akan datang.
.

Saya sangat sarankan wanita di luar sana yang mengalami masalah haid tidak teratur untuk mencuba Vivix. Ia memang terbaik!!


 * * *

Terima kasih RIZILA RAMLI atas perkongsian Vivix ini.Moga ia dapat memberi manfaat kepada orang ramai dan sebagai iktiar untuk anda ^_^

Kredit to Supermom Shaklee Story







Hubungi Gee untuk mendapatkan maklumat lebih lanjt tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .


Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

sms/whatsapp : 0135707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih memilih Shaklee ;)



Saturday, October 15, 2016

SLIP DISC & PROLONG PERIOD SEMBUH DENGAN AMALKAN VIVIX









Assalamualaikum wbt.

Saya Siti Roziana Bt.Alias, berumur 33 tahun dan merupakan ibu kepada 3 orang cahaya mata. Saya seorang WAHM dan kini menetap di Puchong.

Saya seorang yang agak aktif ketika di universiti dahulu. Bola jaring, kayak dan aktiviti rekreasi lasak menjadi pilihan ketika itu. Pendek kata..jatuh terseliuh, lebam dan injured dah jadi rutin saya. Akibatnya belakang mula rasa sakit hingga ke tapak kaki.

Pernah juga saya pergi mengurut kerana kecederaan yang saya alami tetapi kerana tempat mengurut itu agak jauh dari Universiti itu sekali sahaja saya kesana. Dan saya pendam sakit itu kononnya tak mahu terlalu memikirkannya dan berharap ia akan baik sendiri suatu hari nanti

Tuntutan kerjaya saya sebagai Jurutera Rangkaian memerlukan saya banyak keluar pejabat dan pergi ke tempat pelanggan kami. Oleh kerana kerja saya melibatkan pemasangan kabel, perkakasan IT dan computer..makanya kebanyakan barang itu saya akan angkat sendiri selagi terdaya. Tanpa saya sedari sakit itu datang semula. Paling ketara di bahagian belakang hinggalah ke tapak kaki. Berdenyut-denyut dan sungguh menyakitkan.

Jadi apabila saya mula rasa sakit..saya akan makan kan ubat tahan sakit yang diberikan doctor. Memang lega..namun ia hanya berkesan untuk sementara waktu..

Hendak dijadikan cerita, pada tahun 2013 sakit belakang saya menjadi amat kronik. Sakit hingga saya berjalan mengengkang ke hospital kerana terasa amat perit di bahagian pinggang, punggung dan kaki. Jika saya berjalan seperti orang normal..sepertinya ada sesuatu mencucuk-cucuk belakang dan kaki saya.

Suami cadangkan saya refer terus ke pakar Ortopedik kerana keadaan saya yang amat merisaukan nya. Bila sesi soal jawab dengan pakar..pakar menegur saya kerana membiarkan masalah belakang saya yang berlarutan tidak dirawat sehingga 9 tahun lamanya.Pelik juga katanya saya boleh tahan sakit sebegitu..huhuhu..

Beliau menjalankan beberapa ujian dan hasil dari ujian MRI mendapati tulang L4 saya telah terkeluar sedikit atau dalam istilahnya Slip Disc. Kata doctor itulah yang menjadi punca kepada sakit belakang saya selama ini dan ia masih belum di tahap kritikal.

Saya ditahan wad selama seminggu dan menjalani beberapa sesi fisioterapi dan ia mendatangkan sedikit kelegaan. Namun kata doctor saya tidak boleh terlalu lasak dan mengangkat benda berat kerana masalah slip disc saya itu. Sedih mendengarnya kerana saya sedar sebagai seorang pekerja/ ibu pasti banyak perkara yang akan terbatas nanti.


Disebabkan tuntutan kerja yang agak sibuk ketika itu saya tidak menumpukan proses penyembuhan fisioterapi yang telah dijadualkan doctor, namun saya cuba ikhtiar dengan cara lain yang saya rasa fleksibel dengan diri saya.
Saya bertanyakan kepada rakan dan juga mencari di internet . Saya lihat ramai orang bercerita tentang khasiat Vivix yang telah membantu ramai pesakit kronik untuk kembali sihat. Jadi tanpa berlengah lagi...tanpa berkira kira berapa harga sebotol Vivix itu saya terus membeli sebotol Vivix dan juga GLA ( Saya consume serentak dengan Vivix kerana saya turut mengalami masalah prolong period)

Awal ambilan saya kena healin crisis yang teruk juga...pening kepala, tak sedap badan, rasa nak demam.. tapi saya tabahkan hati juga untuk habiskan sebotol.

Perubahan yang mula-mula saya rasai, apabila Prolong Period saya yang tak berhenti selama 6 bulan (dimana seiring dengan sakit slip disc) berhenti serta merta. (Prolong period ini tidak tahu apa puncanya kerana saya disahkan tiada cyst dan fibroid oleh Doctor O&G.)

Perubahan ini turut disedari oleh suami. Katanya saya nampak sihat berbanding dulu dan tidak lagi mengadu sakit belakang setiap malam

Dan syukur pada anugerah yang tak terhingga dariNya yang saya hamil anak kami yang ketiga.Saya alahan diawal kehamilan namun tiada sakit pinggang /belakang yang teruk seperti dua kali kehamilan sebelum ini. Dengan asbab Vivix dan GLA, slip disc dan prolong period saya sembuh. Badan saya sihat dan segar..malah sentiasa bertenaga. Terima kasih Allah..terima kasih Vivix kerna kembalikan semula nikmat sihat pada diri saya.

#supermomshakleestory
#myvivixstory
#vivixse



Terima kasih NENG ROZIANA atas perkongsian Vivix ini. Moga ia memberi manfaat dan iktiar untuk orang ramai :)

Kredit to Supermom Shaklee Story






Hubungi Gee untuk mendapatkan maklumat lebih lanjt tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .


Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

sms/whatsapp : 0135707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih memilih Shaklee ;)


Friday, October 14, 2016

JERAWAT BATU HILANG SELEPAS AMALKAN VIVIX SHAKLEE




Assalamualaikum..Hai.. Saya Sarah..berumur 33 tahun. Sebelum ni saya pernah mengalami masalah kulit muka yang agak teruk. Muka saya jenis muka yang berminyak. Jadi, jerawat senang sangat tumbuh dan kadang-kadang bernanah seperti jerawat batu. Boleh dikatakan hari-hari ada je jerawat baru menyebabkan muka saya penuh dengan bekas-bekas jerawat terutama di bahagian pipi.

Kulit saya sangat sensitif pada pencuci muka terutama yang mengandungi alkohol dan bahan kimia kerana ia menyebabkan kulit saya bertambah kering. Disebabkan itu, saya tak pakai langsung mana-mana pencuci muka.

3 tahun yang lepas saya mula mengamalkan Vivix. Vivix ni produk Anti Penuaan dan Antioksidan. Saya jadi teruja nak cuba sebab fungsi Vivix nie sendiri yang membantu memperbaiki sel DNA kita. Bila sel kita sihat InsyaAllah kulit kita juga akan sihat.

Baru-baru nie saya perbaharui passport saya. Memang agak terkejut bila dibandingkan dengan gambar passport saya 2 tahun lepas. Sangat-sangat berbeza. Muka makin licin dan paling tak sangka gambar passport lama saya memang nampak macam muka makcik-makcik. Tapi gambar terbaru saya nampak kelihatan lebih muda sedikit.

Sekarang, saya dah pun berani memakai pencuci muka kerana kulit muka dah semakin baik. Kulit dah tak berminyak macam dulu, jerawat dah jarang-jarang tumbuh dan bekas jerawat dah pudar.

Nasihat saya pada kawan-kawan yang ada masalah kulit muka, dah pakai dan consume macam-macam produk, tapi masih tak berkesan, cuba rawat sel-sel badan dengan Vivix ni konsisten selama 3 tahun. Insya Allah masalah kulit muka kawan-kawan akan dapat di atasi.

#supermomshakleestory
#myvivixstory
#vivixse

Terima kasih SITI SARAH MOHAMAD NOOR atas perkongsian Vivix ini.

Kredit to Supermom Shaklee Story






Hubungi Gee untuk mendapatkan maklumat lebih lanjt tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .


Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

sms/whatsapp : 0135707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih memilih Shaklee ;)



 

Thursday, October 13, 2016

DAFTAR AHLI SHAKLEE BERPELUANG DAPAT VITAMIN PERCUMA!





Jom Shaklee!

Anda perlukan bimbingan dan konsultansi EXCLUSIVE mengenai Shaklee?

Ya, harini kami jemput anda yang baru pertama kali nk jadi ahli Shaklee untuk daftar sebelum 15 Oktober ini dan anda berpeluang untuk miliki Lecithin dan Vitamin C dgn PERCUMA!


Syarat dengan

1. Pembelian 100UV - PERCUMA Lecithin

2. Pembelian 200UV - PERCUMA Vitamin C ++ Cash Bonus 5%


Caranya mudah sahaja :)

1. Isi maklumat anda di sini

http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1085116


2. Hubungi / WA Gee 013.570.7812 untuk proses pengaktifan ID


Mudahkan saja kan!

Jom Shaklee bersama kami
#EsplandorTeam
#s2ufamilies

Kami bantu pada yang mahu saja!



Promosi OmegaGuard Shaklee sepanjang Oktober 2016



Promosi OmegaGuard kembali lagi! Promosi yang ditunggu-tunggu semua. Penggemar OMEGAGUARD mesti suka sangat dengan promosi bulan ini kan! OmegaGuard ni kegemaran semua, satu keluarga boleh consume, dari kanak-kanak hingga orang tua!


Untuk makluman anda semua, bulan Oktober ni Shaklee buat promosi OMEGAGUARD.

Beli 1 jimat
Beli 2 lagi jimat
Beli 6 percuma 1 lagi Omegaguard +Keahlian Shaklee Percuma + Rebat Tunai



PROMOSI OMEGAGUARD SAH SEPANJANG BULAN OKTOBER 2016 ini saja!



Kenapa orang suka sangat dengan OMEGAGUARD? sebab apa?

Suplemen minyak ikan terbaik di dunia, Omega Guard Shaklee! Ia membekalkan kesemua 7 jenis asid lemak Omega 3 termasuk EPA, DHA, ALA, AHA, dan sebagainya.


Kebaikan Omega 3 di dalam OmegaGuard:

1. Mengawal masalah obesiti

2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan

3. Mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita

4. Dapat mengelakkan strok

5. Mencegah pembekuan darah dalam badan

6. Membantu menyihatkan paru-paru

7. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher

8. Mengurangkan sakit kepala

9. Mengekalkan tekanan normal darah

10. Mencegah salur darah dari tersumbat

11. Merendahkan kolestrol

12. Mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL

13. Mengurangkan risiko penyakit jantung

14. Memelihara fungsi-fungsi sendi

15. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan
otak janin

16. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak

17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll

18. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang

19. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.

20. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus)

21. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik

22. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan

23. Mencegah penyakit gout

24. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak



Kebaikan lain Omega 3 dalam membantu memperbaiki masalah yang berkaitan otak

  • Mengurangkan tekanan emosi
  • Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak
  • Mencegah insomnia
  • Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan
  • Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
  • Membantu memperbaiki masalah autism
  • Mengurangkan masalah schizophrenia



Siapa yang memerlukan Omega Guard ini ?
-----------------------------------------------

1. Mereka yang mementingkan kulit cantik dan sihat

Omega Guard mengekalkan sel membran yang sihat sekaligus bagus untuk kulit yang lembap dan sihat. ia juga menjadikan kulit licin kemerahan dengan pengambilan yang berterusan setiap hari .


2. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, etc ..


3. Individu yang ingin mengawal berat badan ( kawal selera makan, bakar lemak2 dalam badan)

Omega 3 bertindak balas dengan hormon Leptin ( hormon yang kawal selera makan ). Paras hormon Leptin yang tinggi, akan mengurangkan nafsu makan. Hormon Leptin juga meningkatkan metabolisme badan . Metabolisme tinggi kebolehan tubuh membakar lemak lebih cepat .

Kajian dalam International Journal of Obesity, pengambilan minyak ikan Omega 3 dalam diet harian akan meningkatkan pembakaran lemak setiap hari hingga 26% . Satu lagi kajian di Czech Republic & Jepun mencadangkan Omega 3 mampu menghalang pembentukan lemak badan hodoh dan menggalakkan pembakaran lemak lebih cepat .


4. Individu yang ingin menjaga kesihatan sendi ( elak penyakit arthritis, gout )

Paras asid lemak Omega 3 larut dalam tisu rawan .. ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan Jadi anda boleh mengambil Omega Guard unruk mengelak sendi bengkak dan radang.


5. Meraka yang ingin menurunkan kolesterol

Omega 3 dapat membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolesterol HDL.


6. Individu yang mementingkan kesihatan jantung ( elak strok, menyihatkan paru2, mencegah salur darah tersumbat )

Kajian sains menunjukkan .. pengambilan asid lemak Omega 3, EPA dan DHA boleh mengurangkan risiko sakit jantung sebanyak 44%.


7. Lelaki yang ingin menjaga kesihatan - memelihara dari penyakit jantung, strok, kencing manis, obesiti dan banyak lagi.


8. Ibu hamil untuk perkembangan sistem saraf janin, bantu elak risiko ibu murung lepas bersalin, mencegah risiko kelahiran bayi pra-matang dan mengurangkan bayi alahan . Satu kajian menunjukkan wanita hamil yang menambah DHA & EPA dalam diet harian akan memberi kesan positif ke atas perkembangan visual ( penglihatan ) dan kognitif ( daya pemikiran ) bayi .

Ibu hamil boleh mengambil Omega 3 pada trimester ke 2 dan ke 3 . Bukan saja bagus untuk pembentukan otak dan matai bayi tapi ia juga bagus untuk kesihatan ibu seperti mengawal paras kolesterol .


9. Ibu menyusu untuk perkembangan otak bayi

Susu ibu yang mengandungi asid lemak Omega 3 sangat bagus untuk perkembangan dan pembentukan otak & mata bayi . Secara saintifiknya, neuron2 akan lebih mudah berhubung apabila otak tinggi dengan kandungan Omega 3. Malah tidak ramai kanak2 yang diberi susu ibu mempunyai masalah hiperaktif dan masalah tumpuan iaitu ADHD atau autisme .


10. Kanak-kanak - terutama yang berumur dari 0-6 tahun sangat memerlukan Omega 3 . Pada perinmgkat ini pertumbuhan otak yang pintar memerlukan makanan tinggi dengan asid lemak Omega 3, DHA dan EPA. makanan ini juga dikatakan bagus untuk sistem imun kanak2, untuk asma, untuk eczema, batuk2 .

Jadi ibu bapa boleh memberikan Omega Shaklee untuk kanak2 yang selalu demam, batu berkahak, yang kerap mengantung & kurang fokus masa belajar, yang nak anak bijak ..



Kelebihan OMEGAGUARD SHAKLEE. Apa yang membezakan OmegaGuard Shaklee dengan minyak ikan lain di pasaran?
-------------------------------------------------------

  • Minyak Omega 3 dalam Omegaguard Shaklee diekstrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)
  • Tidak dihasilakn dari minyak hati ikan yang mnengandungi toksik
  •  Minyak ikan paling tulen di dunia. 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan berbanding dengan produk omega lain yang terdapat di pasaran.
  • Ia satunya minyak ikan Omega 3 yang lengkap dengan semua 7 jenis asid lemak omega 3 termasuk EPA, DHA, ALA, ETA dan lain-lain lagi.
  • Setiap kapsul mengandungi 905mg asid lemak omega 3 (EPA & DHA).
  • OmegaGuard Shaklee dihasilkan melaluli teknologi ultratulen bergred farmaseutikal untuk menyingkirkan bahan-bahan berbahaya yang terdapat di dalam ikan seperti plumbum, merkuri dan sebagainya.
  • Proses penyulingan proprietari tiga molekul untuk memekatkan asid lemak Omega3 yang paling tulen dan asli.


------------------------------------
Testimoni OmegaGuard Shaklee
------------------------------------











































Banyak lagi testimoni OMEGAGUARD ni sebenarnya..


Semoga ia bermaanfaat untuk semua :)




Jom dapatkan OMEGAGUARD dengan harga promosi pada bulan Oktober ini!!



Hubungi Gee untuk mendapatkan maklumat lebih lanjt tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .


Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

sms/whatsapp : 0135707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih memilih Shaklee ;)