Friday, January 27, 2017

Testimoni Set Kulit Cantik Shaklee







Testimoni dari Kak Nor Ann~

Saya amal makan set muka luar dan dalam sejak tahun 2014.. berperingkat2 masalah kulit saya kurang. Masih ada jerawat parut. Tapi tak sedahsyat dulu. Kalau dulu pakai makeup tebal pon tak mampu nak sembunyi semua parut dan jerawat tu. Tapi sekarang alhamdulilah kulit saya dah bebas makeup tebal. Kadang2 langsung tak pakai makeup pun muka saya. Hihi

Untuk bab parut tu kan, ada masa saya sapu masker ESP, Vita C dan Vita E.

Lepas dah elok sikit muka saya, saya jugak ada amalkan Collegen Powder dan Vivix. Now kulit saya dah makin baik! 

Terima kasih Shaklee!

---

Apa yang Kak Nor Ann pakai? 

1. Set kulit ESP, GLA Complex, Vita C dan Vita E. Tahun 2017 ni baru makan Collegen Powder dan Vivix.


2. Untuk luaran saya guna Skincare dari Shaklee jugak;

Pencuci saya guna set Enfuselle kulit normal ke minyak. Dah ok sikit kulit saya guna Nutriwhite.


* * *


Alhamdulillah. Tu kisahnya Kak Nor Ann. Korang jika ada masalah kulit tu holeh cuba ikhtiar dengan Shaklee. Gee boleh cuba bantu & guide. InshaAllah~ 

Save no ni >> 0135707812 << Ejen Shaklee Gee




Tuesday, January 17, 2017

Testimoni Vivix dan Diabetes


Assalamualaikum dan hi semua ;)

Alhamdulillah. Untuk entri kali ini gee nak share testimoni Vivix untuk pesakit Diabetes atau kencing manis. Jom kita cuci mata dulu yer. Moga perkongsian dari gee ni boleh jadi pemangkin semangat untuk anda!













* * *

Ok. Bagaimana Vivix Shaklee ni boleh membantu dan memperbaiki Diabetes @ kencing manis?


Ramuan yang ada dalam Vivix yang terdiri daripada 4 campuran botani yang kaya dengan resveratrol dan polifenol ini sebenarnya banyak memberi manfaat kepada pesakit diabetes. 


1. Memperlahankan atau mengurangkan Sindrom Resistansi Insulin (“metabolic syndrome”). Vivix adalah antioksidan yang berkuasa untuk membantu melindungi dan membaiki sel yang rosak. Jadi, pengambilannya secara berterusan dapat memberi manfaat dalam mengurangkan Metabolic Syndrome yang mengarah kepada penyakit kardiovaskular dan kencing manis yang disebabkan oleh kerosakan gen.


2. Mengawal kepekatan gula dalam darah

Karbohidrat yang dicerna akan menghasilkan gula yang memberikan kita tenaga. Walau bagaimanapun, pengambilan karbohidrat yang tinggi seperti nasi akan menyebabkan kandungan gula dalam darah kita meningkat. Dengan Vivix, polifenol yang terkandung dalam anggur muscadine akan melambatkan pencernaan dan penyerapan karbohidrat dalam darah dan seterusnya mengelakkan pengumpulan gula yang tinggi yang menyebabkan kencing manis.


3.Mengelakkan kerosakan mata & menggalakkan penyembuhan luka dengan segera. 

Polifenol Anthocyanins yang terkandung di dalam Vivix membantu dalam membaiki penglihatan dan menyembuhkan luka dengan segera.


4.Mencegah pembentukan protein AGE

Protein AGE (advanced glycation end products) terhasil daripada protein dan gula berlebihan dalam badan. Ia boleh menyebabkan atherosclerotic, sel mati dan komplikasi penyakit kencing manis. Salah satu dari mekanisma anti-penuaan Vivix adalah dengan memperlahankan penbentukan protein AGE ini.


InshaAllah... dengan ikhtiar Vivix dan mengamal Vivix ni setiap pasti boleh membantu pesakit Diabetes / kencing manis. Dan sangat penting juga untuk menjaga pemakanan harian yer! 





BERITA BAIK! ADA PROMOSI VIVIX SEPANJANG BULAN JAN 2017 INI!








Hubungi Gee untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif berkenaan Shaklee.


Nama: Nurzhiana bt Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

SMS/WhatsApp: 013-5707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!


*TQ semua untuk testimoni2 dari rakan2 shaklee :))





Friday, January 13, 2017

Jerawat Naik Masa Hamil!



Aaaaaaa... Jerawat naik masa hamil!

Gambar belah kiri : bulan 8/2016

Jerawat yang sangat kronik. Ya, bagi ruby kroniklah sebab sepanjang hidup tak pernah jerawat naik macam ni. Ruby ni jenis susah nak naik jerawat even period pun. 

Pipi kiri kanan dengan jerawat bernanah & berdarah. Kat kawasan dagu pun sama.. sedeyyy. 

Allah, malu sangat nak keluar rumah. Apatah lagi nak COD Shaklee, memang minta husband je pergi hantarkan.

Nak tengok cermin lagilah tak dek mood. Dengan parut hitam sebab suka picit dan pegang2. Geram!

Sampai anak2 tanya, mak sakit ke? Kenapa muka jadi macam tu mak ? Nanti abang bawak mak pergi klinik nak x ?

Alahaii anak.. soalan yang buat mak rasa down sangat. Macam ni rupanya perasaan orang yang ada masalah kulit. 


***

Belah kanan : 08/01/2017

#shakleeEffect

Alhamdulillah, kulit dah makin ok. Dah boleh senyum lebar. Anak2 dan suami pun perasan perubahan demi perubahan. Gembira sangat!

Apa yang Ruby ambil? Ruby ambil Set Hamil Shaklee. Trimester kedua baru Ruby tambah Omega Guard. 

Mungkin mengandung kali ke 4 ni, hormon tunggang terbalik. Jerawat naik dengan suburnya. Hahahaha. Pengalaman ngeri sungguh. 

-Kredit to Puan Ruby-


Moga perkongsian ini dapat membantu dan jadi inspirasi untuk anda yang ada masalah macam Puan Ruby kita ni. InshaAllah selagi kita berusaha dan berikhtiar pasti boleh!








Hubungi gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

SMS/WhatsApp: 013-5707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!




Monday, January 9, 2017

Vivix Shaklee dan Jeragat!




[ Vivix & Masalah Jeragat! ]

Mak saya umor 48 tahun tahun ni (2016). Kisahnya mak ada masalah jeragat teruk dan satu sebabnya mak ada mengambil pil perancang. Mak tak boleh stop ambil ubat perancang nanti dapat adik .. hihi

Muka mak memang dah lama ada masalah kusam dan berjeragat. Dah macam2 produk dah pakai. Kesan dia elok dan kulit jadi gebu tapi jeragat still lagi boleh nampak. Ada yang macam setompok tanda lahir dah. 
 
Sampai abah cakap " dahla, dah tak cantik nak wat camne". 


Jadi satu hari tu saya bagi la kat mak sebotol Vivix. Mula2 mak ada cakap dia rasa ngantuk la along.. Mak tak boleh buat kerja. Saya cakap teruskan je minum Vivix tu dan juga rajin2 minum air kosong. 
 
Lepas sebulan kemudian, ada nampak perubahan.. jeragat mak dah makin pudar dan kulit pun nampak bersih! Kawan2 ofis mak pon tegur. Dorang cakap mak nampak muda.. hihi. Sekarang dah nak masok botol ketiga dah mak minum Vivix ni. Hehe.. Selain tu saya pun ada add on Collagen Powder untuk mak. 

Tambahan sepanjang consume Vivix ni asma mak takde menyerang lagi. Harap2 pulih sepenuhnya.. inshaAllah 


[ Testimoni Ibu kepada Puan Akmal]


Alhamdulillah .. semoga perkongsian ini memberi manfaat dan dapat membantu masalah jeragat. 






Berminat nak dapatkan Vivix , bulan ini ada Promosi Vivix ya sepanjang Januari 2017! Sangat2 berbaloi Promosi Vivix bulan ni. Jom dapatkan sekarang juga!











Hubungi gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

SMS/WhatsApp: 013-5707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!



Sunday, January 8, 2017

Kulit Cantik Lepas Minum Vivix Shaklee!


Assalamualaikum & hi semua ;)

Apa kabar? Moga semua sihat selalu ya. Alhamdulillah entri kali ni gee nak share testimoni Vivix Shaklee pulak. Sebab bulan Januari ni kan tengah hangat Promosi Vivix!


Sebelum tu gee suka rekomen Vivix ni jika korang tak suka makan banyak vitamins. Sebabnya Vivix ni korang ambil sesudu Vivix sehari saja ya! Syok kan! Efek pun cepat dapat tau. Mostly ramai cakap macam tu. 
 

Ok. Gee nak share kebaikan Vivix untuk kecantikan kulit kita. Bagaimana dia bantu?

Tapi sebelum tu jom cuci mata tengok Testimoni Vivix untuk bab2 kecantikan dulu ya.. hihi

















Bagaimana Vivix ni membantu mencantikkan kulit kita?


Vivix bantu melambatkan tanda2 penuaan seperti;

-Kedutan 
-Eye bag
-Bintik hitam 
-Jerawat
-Jeragat 


Vivix yang sangat tinggi antioksidan ini juga sangat2 bagus untuk korang yang banyak terdedah kepada cahaya matahari, UV, dan pencemaran yang boleh menyebabkan kadar penuaan tubuh jadi lebih cepat. Kiranya Vivix ni bantu melambatkan proses penuaan kulit! 





Kandungan Resveratrol dalam Vivix ini juga boleh mencerahkan kulit dan buat kulit jadi glowing tanpa perlu makeup! 


Ada jeragat? Yes Vivix pun boleh bantu sebab dia powerful antioksidan! Antioksidan ni penting untuk membaiki & memulihkan sel2 kulit mati or rosak. Sel yang rosak ni yang buatkan kulit mudah naik jeragat ya!

Bila sel2 kulit dah renew baru automatik kulit pun jadi cantik, lebih bersih, cerah & berseri! Best kan! Sebab tu ramai yang consume Vivix ini efek wajah nampak lebih muda dan berseri! 

Vivix meremajakan kulit dari dalam!


Vivix is Proven! Dalam satu ujian klinikal menunjukkan ramuan Vivix mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan pada tahap sellular! 

Maksudnya Vivix ni membantu memperbaiki sel DNA kita dan melambatkan proses penuaan dari dalam!






Berita baik buat penggemar Vivix! Sepanjang Januari 2017 in Shaklee Malaysia ada buat Promosi Vivix! Sangat2 lah jimat tau promosi ni. Jom!












Hubungi gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

SMS/WhatsApp: 013-5707812

FB: Nurzhiana M Yunus


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!




Thursday, January 5, 2017

Testimoni ESP: Bekas Jerawat Hitam Hilang!




Assalamualaikum & hi semua ;)

Hasil memfollowup customer2 Shaklee gee, kalini gee nak share satu testimoni best! 

Actually kan customer gee ni ada problem parut bekas jerawat dia jadi macan hitam2, so nampak tak cantik la kan. Jadi gee rekomenkan untuk cuba ESP. 

Alhamdulillah... tak sampai sebulan lagi consume ESP bekas2 jerawat hitam tu nampak makin cerah! Dan sekarang beliau berminat nak try pulak Vitamin C Shaklee untuk kesan terbaik! 


Ok. Bagaimana Shaklee ni membantu?

Mula dengan ESP. ESP ni sangat2 basic untuk kulit sebab ia boleh bantu perbaiki dan bina sel2 yang baru. Perlu tau ya setiap 28 hari (betulkan jika gee silap yea) sel kulit kita akan renew baru. Apa jadi bila tak renew? Yang ni paling jelas boleh nampak antaranya kulit kusam, parut lambat hilang, bekas2 jerawat jadi hitam, kulit kasar, kulit kering dan sebagainya. 





Nak tahu tak? Vitamin C Shakled ni memang power untuk kulit. Sebabnya ia boeh buat kulit jadi cerah, kulit kurang berkedut dan paling2 gee suka ia penting untuk bantu hasil kolagen dalam badan kita secara semulajadi! Kolagen ni penting sangat2 sebab bila makin berumur, kolagen pula akan makin berkurang! 






Bagi yang ada masalah bekas jerawat hitam, parut, jerawat, kulit berminyak or apa2 masalah kulit tu .. boleh cuba ikhtiar dengan suplemen untuk tujuan perbaiki dari dalam. Bila dalaman sihat cukup nutrisi InshaAllah luaran pun sihat dan cantik! 







Hubungi gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

SMS/WhatsApp: 013-5707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!



Wednesday, January 4, 2017

Promosi Vivix Shaklee Januari 2017

 
Assaamualaikum dan hi :)


Selamat tahun baru 2017!  Untuk bulan Januari ni Shaklee ada buat Promosi Vivix! yeayyy... best kan?! Hihi. Promosi Vivix ni memang ramai yang tunggu tau sebab biasa Shaklee buat setahun skali je.



~Promosi Vivix sah hingga 31 Januari 2017~


Dalam banyak2 suplemen Shaklee, Vivix ni paling best dan paling menarik perhatian gee. Dalam 1 botol Vivix ni macam khasiat kita dapat. Dan Vivix ni siap dipatenkan! woww best tak best!


Apa itu Vivix?

Vivix adalah cecair pekat berwarna merah yang merupakan hasil gabungan daripada 4 bahan2 unik botani yang unggul iaitu Polyganum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu. Kesemua bahan botani ini sangat kaya dengan polifenol.




Apa pula Polifenol ?

Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat terbaik antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.


* * *


Ok. Untuk ingrediant Vivix ini ada 4 bahan utama dia guna. Dan semua bahan2 ni sangat2 best. Nak tau best tak best jom....


1- ANGGUR MUSCADINE

Anggur ni saiz sebeser bola golf! Yess betul. Sebelem kenal Vivix ni gee tak tau pun ada anggur besar macam ni. Hebatnya anggur ni dia ada lebih satu pasangan kromosom yang bermanfaat untuk kesihatan. Maksudnya anggur muscadine ada 20 kromosom berbanding anggur biasa. Anggur ni ada ciri-ciri untuk menghentikan bahan kimia yang menjadi penyebab kanser, juga sebagai anti-virus dan anti-bakteria.

Anggur muscadine dan bijinya adalah salah satu daripada sumber terbaik antioksidan dan mempunyai ciri anti-radang. Jika dibandingkan dengan anggur lain, ia mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol yang terbukti berfaedah bagi kesihatan kardiovaskular, menurunkan tahap gula dalam darah selain melambatkan proses penuaan!




2- ELDERBERRY

Bukan sebarang Berry tapi berry jenis PREMIUM HIGH CLASS dalam salasilah keluarga berry uolls! Elderberry ni sangat popular dan telah lama digunakan dalam perubatan tradisional.

Antara manfaat lain yang sangat penting dari Jus Elderberry adalah:
  • Kemampuannya untuk mencegah cancer, fakta ini dikaitkan dengan antioksidan yang terkandung di dalamnya.
  • Meningkatkan sistem imunisasi tubuh serta sangat membantu dalam mengurangkan radang penyakit AIDS dan cancer.
  • Berupaya untuk menurunkan kadar kolesterol untuk mencegah penyakit jantung.
  • Membantu mengatasi dan merawat masalah diabetes.
  • Meningkatkan kesihatan jantung dan ginjal.


3- PURPLE CARROT

Purple carrot pun ada?! Yes purple carrot ni sumber terbaik vitamin A dan mengandungi phytochemical termasuk lah carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocoumarins dan sesquiterpenes. Ia juga mengandungi anthocyanins, antioksidan yang mustajab. Anthocyanins bertindak sebagai anti-radang, anti-mikrob dan anti-carcinogen yang berupaya untuk mengurangkan risiko penyakit jantung.

Asid klorogenik adalah anti oksidan paling banyak dalam semua carrot termasuk lah Purple Carrot. Ia bertanggungjawab mengurangkan risiko penyakit Diabetes.




4- POLYGONUM CUSPIDATUM (Knotweed Jepun)

Sejenis tumbuhan perenial yang besar berasal dari asia, juga banyak ditemui di Amerika Utara dan Eropah. Knotweed jepun adalah sumber komersial Resveratrol. Polygonum Cuspidatum banyak manfaat kesihatan dan digunakan untuk merumuskan supplement ANTI PENUAAN.





Hebat kan bahan2 botani yang diguna untuk menghasilkan Vivix Shaklee ini kan?! Setelah digabungkan kesemua bahan2 botani ini, Vivix Shaklee boleh bertindak dalam 4 mekanisma utama iaitu;


1. Memperbaiki DNA - Setiap hari sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Vivix membantu mempertahankan dan memulihkan DNA sel tubuh dengan memperlahankan proses tersebut.


2. Memperbaiki tenaga - Sel tubuh kita cepat kehilangan tenaga apabila terdedah kepada penuaan dan ini menyebabkan fungsi sel menurun. Dengan Vivix dapat membantu menguatkan sel-sel tubuh.


3. Melambatkan pembentukan protien AGE - Protien AGE (advance glycation end products) yang berlebihan boleh mempercepatkan pengoksidaan sel yang membawa kepada kerosakan sel. Vivix dapat melambatkan pembentukan protien AGE.


4. Kawalan genetik - Penuaan membawa kepada kemerosotan umur pada tahap selular. Vivix boleh mengaktifkan satu kawalan genetik utama yang akan melambatkan penuaan pada peringkat selular.



Kesimpulannya, Vivix Shaklee ini;
  • Menggalak penuaan yang sihat – awet muda dan anti-penuaan
  • Meningkatkan kesihatan imum badan
  • Membantu dalam proses penurunan berat badan
  • Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis
  • Menyokong kesihatan mata
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung
  • Membantu mengelakkan kanser / merencat sel kanser dari menjadi semakin serius
  • Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – bertindak melindungi saraf
  • Mengurangkan insiden bagi penyakit nyanyuk
  • Menggalakan kesihatan keseluruhan






Selain untuk kesihatan, Vivix Shaklee juga telah terbukti dapat membantu menyelesaikan masalah2 serius seperti:
  • Alzheimer atau nyanyuk
  • Arthritis, Osteoporosis, Masalah sendi dan tulang
  • Diabetes
  • Gout
  • Kolestrol tinggi 
  • Kanser dan tumor
  • Katarak dan masalah mata
  • Letih 
  • Lemah imun tahan daya badan - lambat sembuh 
  • Metabolisme badan RENDAH (antara sebab sukar turun berat badan)
  • Masalah kulit dan bintik penuaan (kedut)
  • Masalah saraf
  • Penyakit Kardiovaskular (Jantung)
  • Tekanan Darah Tinggi


Tahukah anda? Vivix Shaklee mengandungi resveratrol, di mana kebaikannya bersamaan 3000 gelas arak merah. Tetapi! Vivix Shaklee 10x lebih bertenaga daripada resveratrol. Dan ia TIDAK mengandungi alkohol dan menggunakan bahan2 semulajadi yang terbaik dan bermanfaat untuk kesihatan menyeluruh. Vivix telah mendapat sijil HALAL daripada Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM).


Bagi yang tidak suka mengambil tablet atau tidak suka mengambil banyak2 suplemen, Vivix Shaklee pilihan terbaik untuk anda! Dengan hanya mengamalkan sesudu atau 5ml Vivix Shaklee setiap hari ia dapat menjaga dan meningkatkan kesihatan secara menyeluruh. Pendak kata Vivix Shaklee ni Perfect untuk kesihatan dan kecantikan .




Vivix Shaklee juga boleh dicampur dalam minuman kegemaran anda!







Ok. Siapa yang boleh mengambil Vivix Shaklee ini? 
  • Mereka yang berumur 18 tahun ke atas
  • Yang ingin awet muda ( kulit cantik remaja )
  • Yang inginkan badan sihat
  • Individu yang aktif bersukan
  • Ada masalah rabun mata – pegambilan antioksidan yang tinggi sangat penting
  • Pesakit Diabetes
  • Pesakit gout
  • Arthritis
  • Ibu bapa yang sibuk bekerja
  • Individu yang ingin kurus
  • Yang ingin berhenti merokok!

Vivix Is Proven! Inilah antara sebab VIVIX sentiasa jadi pilihan ramai even harga dia mahal. But, mahal mahal Vivix pun tetap high demand tau sebab khasiat dan kebaikan Vivix tu sendiri!



Testimoni Consumer Vivix Shaklee





























**OFFER BEST UNTUK SETIAP PEMBELIAN 2 BOTOL VIVIX DAN KE ATAS, ANDA BERPELUANG UNTUK MENDAPATKAN:



Untuk setiap ahli baru @ new membership dan buat belian 100uv dalam satu resit, anda berpeluang untuk membeli Shaker Shaklee yg Limited Edition ini!




Semua membership Shaklee layak untuk membeli multi stack ini dengan setiap belian 150uv!




Juga sama, setiap membership Shaklee layak untuk membeli Caritomax buy 1 1 ini dengan setiap belian 150uv dalam satu resit!








Hubungi gee untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .


WA 013-5707812

Instagram: @shakleebygee

FB: Ziana Eunos