Tuesday, February 28, 2017

Saya Suka Vitamin C Shaklee!




Vitamin C Paling best! Kira2 dah nak 2 tahun lebih jadi pengamal tegar Vita C Plus Shaklee ni. Alhamdulillah~


Bila gee amik Vita C Plus?

Ikut timing gee, memang sesuka hati amik vitamin c ni. Pagi ke, petang ke, malam ke bila2 boleh amik. 


Berapa biji gee amik sehari Vitamin C shaklee ni? 

Dulu2 gee biasa makan 2-4 biji sehari. Tapi untuk baru2 ni gee dah mula makan 6 biji sehari. Tapi kena ingat air kosong kena rajin2 minum ya.




Siapa perlu Vita C Plus ni?

Korang yang ada bersin, kerap selsema ke, jerawat rajin naik turun or ada jerawat pasir ke, rajin2 la amal vitamin C ni ok. InshaAllah boleh setel dan badan pun rasa lebih sihat! 


Ada demam2 pun boleh makan Vita C Plus ni. Gee dan keluarga gee dah lama tak amik panadol bila demam. Cuma makan vitamin C untuk boost imun badan & banyakkan minum air kosong! InshaAllah cepat kebah dan jangan lupa mintak doa kat Allah moga cepat sihat jugak ok. 


Nak kulit cerah? Rajin2 la makan Vita C Plus ni tiap hari. InshaAllah pasti nampak lebih cerah dari sebelum ni. 



Bila terlebih rajin makan Vita C, dalam 1 bulan lebih dah habis. Hihi 



Ok. Setakat ni dulu untuk harini. Nanti gee sambung lagi. TQ korang2 yang rajin singgah & sudi baca ;)) 




Monday, February 27, 2017

Kaki Minum Susu ke Bukan?




Korang kaki minum susu ke?

Gee memang tak ler. Muak kot hari2 if minum Hihi. So solusinya gee telan Ostematrix ni aje udah. Dalam Ostematrix ni bukan ada Kalsium saja tau tapi juga ada Magnesium, vitamin D, fosforus, zinc, kuprum, mangan dan boron. Jadi inshaAllah semua nutrien ni akan diserap badan kita dengan  kadar 99%  penyerapan!


Apa benefit korang dapat bila amal selalu Ostematrix ni?

- Sakit2 badan, lenguh ok 
- Mudah lawas (ibu hamil & pantang jika makan selalu boleh elak sembelit)
- Sakit senggugut ok
- Baik untuk cramp, kebas2 
-Tidur lebih lena
-Mudah bangun pagi, rasa cergas 
-Sakit2 kaki, lutut ok 
- Pinggang terseliuh pun ok 
- Kawal rasa sakit gigi
- Boleh kontrol sakit migrain, pening2 (amik dgn Bcomplex lagi umpphh efek dia)


Banyak lagi sebenarnya testimoni2 Oste ni hihi. Korang kena makan sendiri baru tau. Hihi


Promo kaw2 Ostematrix bulan Feb ini

Beli 6 Free 1 
Beli 2 less 5%







Hubungi gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116


FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!






Sunday, February 26, 2017

Rutin Bekerja dari Rumah (Shaklee)


Assalamualaikum & hi ;))

Apa kabar semua? Moga semua ceria selalu ye. Hihi. Entri kalini bukan pasal produk Shaklee. Tapi gee saja2 share sebahagian apa yang gee buat dalam bisnes ni (Shaklee laa kan hihi)



Sesi mengecop flyers 




Ni flyers yang gee beli dari Rekaneka


Stickers ni pun dari Rekaneka 





Paling gee suka buat amik gambar produk! hihi. Alhamdulillah setakat ni mostly gambar produk tu semua gee amik sendiri dan guna hp Honor 6 je sekarang ni. Cantik ke gambar dia? Hihi 






Study produk! 
Ni paling wajib bila korang dah 
buat bisnes Shaklee ok!

• • •

Ok. Setakat ni dulu untuk entri kalini k. Korang ada instagram or facrbook ke jemput singgah & follow gee ok ;))








Terima kasih sudi baca & singgah blog gee.
Assalamualaikum & Selamat Sejahtera ^_^
 





Set Kecantikan Shaklee


Assalamualaikum & hi ;))

Pernah cuba suplemen untuk Set Kecantikan Shaklee ke? Set Kecantikan Shaklee ni memang hot demand! Yang order dengan gee memang hari2 carik set cantik ni.

Ok. Apa yang ada dalam Set Kecantikan Shaklee?


1. Sustained Release Vita C Plus 

•Tinggi antioksidan untuk melindung kulit daripada pencemaran 
•Merangsang penghasilan kolagen kulit secara semulajadi (kulit jadi lebih lembut, anjal dan kenyal)
•Mencerahkan kulit secara semulajadi
•Mencegah & mengecutkan jerawat
•Menyekat pigmen penyebab utama jeragat!


2. Vita E Complex 

•Menjaga kesegaran & keremajaan kulit
•Melindungi kulit dari sinaran UV, matahari
•Membaiki kulit kering agar sentiasa lembap 
•Memudarkan kesan parut & jeragat
•Mengurangkan kedutan, garus halus, bintik penuaan
•Menghapuskan radikal bebas yang boleh merosakkan sel2


3. ESP - Energizing Soy Protien

•Agen anti-Penuaan
•Menghasilkan sel2 kulit baru yang lebih sihat dan cantik (setiap 28 hari sel kulit kita bertukar baru)
•Menghalang pertumbuhan jerawat
•Memudarkan bekas jerawat hitam & parut
•Memberi keanjalan kepada kulit
•Mencerahkan kulit satu badan 
•Memperbaiki masalah kulit berminyak
•Mempercepatkan penyembuhan luka


4. B-complex 

•Melembapkan kulit dari dalam
•Memperbaiki jerawat
•Mencegah pigmentasi 
•Menenangkan kulit yang gatal2
•Melancarkan peredaran darah sekaligus menampakkan wajah lebih muda & berseri!


* * *

Set apa yang paling femes? Ni paling ramai nak tau kan? 













Set2 kat atas ni memang biasa customer order. Selain set yang gee bagitau ni, ada dua lagi suplemen yang memang power lagi kesan dia. Dua item ni memang Premium sikit la harga dia. Hihi. Tapi efek dia lagi cepat & mervelous orang cakap! Heee


Apa dia? 

1 - Collagen Powder ( kolagen booster, kesan seawal 3-4 kotak) 

2 - Vivix ( tonik antipenuaan, dia bertindak perbaiki ke peringkat DNA kita )






Hubungi gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116


FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!





Saturday, February 25, 2017

Sijil HALAL Shaklee 2017


Setiap tahun sijil HALAL Shaklee ni memang akan berupdated. Alhamdulillah ;))

Bagi yang bertanyakan status Halal Shaklee ni boleh tengok sijil ni ok. Sijil ni dikeluarkan oleh Islamic Services of America (ISA). ISA adalah sebuah badan pengeluar sijil HALAL luar negara yang diiktiraf oleh pihak JAKIM. 


Sijil HALAL Shaklee sah hingga 31 December 2017~








Monday, February 20, 2017

GLA Complex Bantu Masalah Haid Wanita


Assalamuaikum & hi ;))

Ada masalah haid tak teratur? Kejap datang bulan ni, kejap tak. Untuk orang perempuan terutama bila dah berkahwin ni kitaran haid kena pastikan teratur dan datang tiap bulan. Ni penting untuk menentukan waktu subur terutama untuk yang dah berkahwin nanti & merancang untuk dapat anak. 


Shaklee ada tak suplemen untuk wanita? 
Yes ada beberapa suplemen. Tapi ada satu ni yang penting iaitu GLA Complex Shaklee! 

Macam ni lah rupa GLA Shaklee yer


GLA dan wanita ni dah macam best friend! Sebabnya kebaikan GLA ni sangat2 lah bagus untuk dalaman wanita. Apa dia? 

✅ Memperbaiki & mengatasi SENGGUGUT
✅ Melegakan simptom2 PMS
✅ Mengawal atur KITARAN HAID yang tak teratur
✅ Menstabilkan HORMON
✅ Membantu tingkatkan KESUBURAN bagi wanita yg berikhtiar untuk HAMIL
✅ Mengurangkan simptom2 MENOPAUSE & melambatkan penuaan!
✅ Mengawal paras KOLESTEROL & atasi kencing manis (yg sering KEBAS2)


Dan yang bestnya GLA Shaklee ni ada campuran Vitamin E. Bila ada Vitamin E ni dia memang power lah untuk kulit iaitu boleh bantu menghilangkan PARUT & BEKAS JERAWAT, memudarkan kesan2 JERAGAT, MELEMBAPkan kulit dan buat kulit kita jadi GLOWING! Best kan? 


Jadinya untuk yang ada problem period tak teratur ke, hormon tak stabil & sedang berikhtiar untuk hamil ke, Gee rekomen korang untuk amalkan GLA Complex. InshaAllah rajin makan & amal tiap hari pasti boleh membantu! Tapi pastikan kena dengan cara makan yang betul ok. 


* * *


Jom tengok Testimoni Gla Shaklee dari customer gee ni;













Hubungi gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

SMS/WhatsApp: 013-5707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!





Sunday, February 19, 2017

Vitamin E untuk Parut


Assalamualaikum & hi ;)

Ada yang bermasalah dengan parut ke? Untuk parut ni ada beberapa pilihan suplemen yang boleh membantu parut pudar & hilang. Tapi entri kalini gee share dulu tentang vitamin E ok. 

Vitamin E Complex! Ni satu lagi vitamin yang femes untuk kulit kita. Even Gee sendiri pun ada makan & memang best. Puas hati sangat tau sebab kulit pun macam lebih bersih dan licin gee rasa.  Dan bila ada jerawat lepastu ada parut kan tinggal tapi bila amal vitamin E takda parut tinggal tau. Tapi kena rajin amal dan makan tiap hari lah yer. InshaAllah berkesan dan puas tengok wajah TAPI mesti dengan cara pengambilan yang betul k. 



Macam nilah rupa vitamin E shaklee.. 
bentuk capsul so korang telan aje udah hihi


Kebaikan Vitamin E untuk kulit;

1- Kulit menjadi lebih LICIN, LEMBUT dan HALUS
2- Membantu mengatasi KULIT KERING, menggelupas (kerap kena aircond memang wajibul amik k)
3- Membantu mengurangkan KEDUT & GARIS HALUS
4- Kulit jadi lebih GLOWING dan tak kusam
5- Membantu menghilangkan PARUT dan JERAWAT
6- Membantu kulit yang cepat SUNBURN
7- Melindung kulit dari uv/cahaya matahari & pencemaran
8- Mengurangkan masalah BLACKHEADS & WHITEHEADS
9- Melambatkan proses PENUAAN dan tanda2 penuaan!


Vitamin E juga boleh membantu korang yang ada masalah jeragat dengan cara; 

>> Mencerahkan tona kulit
>> Menegangkan kulit wajah
>> Melancarkan peredaran darah ke wajah 
>> Meningkatkan pemulihan sel2 rosak
>> Menghalang penghasilan bintik hitam akibat kena sunburn
>> Meningkatkan proses rejuvenasi kulit


Satu lagi, preggy mummy yang dah lepas bersalin tu pun boleh consume vitamin E ni untuk membantu memudarkan kesan2 STRECH MARK dan parut. Bonuss kulit cantik dan tak kering. Dan untuk LELAKI, vitamin E ni bagus untuk meningkatkan KUALITI & KUANTITI sperm!


Jom tengok testimoni vitamin E shaklee~
















Hubungi gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

SMS/WhatsApp: 013-5707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!






Saturday, February 18, 2017

Set Shaklee untuk Resdung


Assalamualaikum & hi ;))

Ada ke yang bermasalah resdung. Kadang2 sampai rasa rimas sebabnya bersin kerap, hidung berair meleleh, tak boleh kena debu / habuk, gatal-gatal hidung, muka naik jerawat dan macam2 lagi. 

Untuk korang yang ada resdung ni kan, Gee rekomen 3 suplemen supaya dapat bantu mengurangkan atau memperbaiki resdung. 




1. ALFAFA COMPLEX
- Kaya dengan profil untuk membantu mengurangkan keradangan akibat resdung, alergi, eczema
- Melawan alahan seperti hidung/kulit sensitif & gatal2 akibat resdung
- Tapi pesakit SLE tak digalak untuk mengambil suplemen Alfalfa


2. VITA C PLUS
- Agen antihistamin yang boleh mengurangkan resdung / alahan
- Tinggi antioksidan untuk meningkatkan antibodi & daya tahan badan melawan penyakit
- Mempercepatkan proses penyembuhan tisu tubuh
- Membantu meredakan bersin & selsema yang sering mengganggu pesakit resdung


3. B-COMPLEX
- Vitamin B6 di dalamnya membantu memulihara selaput lendir agar kekal sihat dan bantu hasil antibodi badan
- Mengurangkan rasa stres, tertekan, sakit kepala kesan daripada resdung kerana Bcomplex adalah vitamin antistress senulajadi!
- Membantu membina protien dalam badan kita


Korang kena rajin amal Set Resdung Shaklee ni hari2, InshaAllah boleh baiki resdung tu. Jangan dibiarkan resdung sebab nanti bila makin melarat boleh sebabkan komplikasi lain pulak, contohnya efek pada otak hingga bawa maut.


Jom cegah sebelum parah!










Hubungi gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

SMS/WhatsApp: 013-5707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!




Friday, February 17, 2017

10 Sebab Wanita Suka Alfalfa Shaklee


Assalamualaikum & hi ;))




Kacip Fatimah Moden? Jamu moden?

Ada macam2 gelaran customer bagi kat Alfalfa Complex Shaklee. Sebab kebaikan dia banyak beri manfaat untuk kita wanita. Even gee sendiri memang dah lama makan Alfalfa ni. 


10 Kebaikan Afalfa Complex untuk wanita2;

Memperbaiki & mengurangkan keputihan 
Membuang angin dalam badan
Membantu mudah awas sekaligus elak sembelit 
Membantu merapatkan semula faraj
Melancarkan pengeluaran darah nifas 
Membantu percepatkan pemulihan & pengecutan rahim 
Memperbanyakkan susu ibu 
Menghangatkan hubungan suami isteri 
Menegangkan payudara 
Memberi kelegaan masa haid 
Mengatasi masalah bau badan 













So korang yang teringin nak mencuba Alfalfa ni Gee sangat rekomen sebab sangat2 baik untuk kesihatan dalaman kita wanita tak kira yang dah kawin or belum kawin. Lagipula kan Alfalfa ni juga boleh detox, bantu singkir toksin dari badan kita! Best kan? Nak membuan pun lancar tau sebab ada fiber dalam dia. 


Dan berita baiknya untuk bulan Februari ni ada Promosi Alfalfa Complex, Beli 1 Percuma 1! Waaa... best kan?! Gee sendiri memang dah beli dah, amik botol pek besar yang 700biji terus tu senang. 

Alfalfa Complex Shaklee ni ada 2 Pek tau;

330 biji - biasa tahan dlm 1-2 bulan*
700 biji - biasa tahan 2-3 bulan*

*Tapi ni bergantung kepada berapa hiji korang makan sehari. Macam gee 10 biji sehari la ikut cadangan dia. 



.
Macam ni la rupa Alfalfa Shaklee




Hubungi gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.

Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

SMS/WhatsApp: 013-5707812

FB: Ziana Eunos

Terima Kasih kerana memilih Shaklee!




Wednesday, February 15, 2017

Buang Whitehead dengan Makeup Remover NutriWhite


Assalamualaikum & hi semua ;)) 

Entri kalini gee nak share pasal makeup remover Nutriwhite dari Shaklee. Ni salah satu item yang Gee dah lama guna dekat 2 tahun rasanya. Alhamdulillah. Best sangat2 lagi2 tang whitehead tu!




Setiap hari gee memang paksa untuk rajinkan diri guna makeup remover Nutriwhite ni. Hihi. Walaupun kadang2 ada masa culas jugak. Tapi sebelum tidor gee akan pastikan tak skip guna makeup remover Nutriwhite untuk pastikan kulit wajah betul2 bersih. Terutama yang ada whitehead tu memang korang WAJIB buat setiap malam ok! 


Ada beza tak kalau tak guna or Gee ada terskip guna? 

Yes. Ada tau memang beza sangat2 gee rasa. Bila terskip sapu makeup remover Nutriwhite tu muka rasa macam tak bersih macam ada something jer.. macam kasar2 je kat area hidung pun ada. 


Ok. Bagaimana Makeup Remover Nutriwhite boleh membantu? 

1. Ia bertindak membuang kotoran, sel kulit mati dan daki2x di muka dengan lebih bersih termasuk buang WHITHEAD! Efeknya kulit rasa lembut dan licin!  

2.Tunas Pokok Bic bertindak lembut untuk menyingkirkan sel kulit mati dengan menyeluruh tanpa merosakkan kulit.

3. Aloe pulak untuk bantu menyegarkan dan menegangkan kulit!

4. Rumusan ringan dan bestnya makeup remover ni tidak berminyak dengan aroma yang menyegarkan. 


Sangat berbaloi guna remover ini tau.. Tahan lama! Gee sendiri guna lebih dari 6 bulan untuk satu tiub tu. Dan gee confirm lepas korang guna rasa puas hati dan order lagi. Jom2 dapatkan makeup remover ni sekarang juga! 


Jom cuci mata tengok testimoni dari kawan2 Gee sendiri yang dah guna makeup remover Nutriwhite ni. 












Hubungi gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

SMS/WhatsApp: 013-5707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!




Thursday, February 9, 2017

HOT PRODUK ESP SHAKLEE KINI KEMBALI!



Assalamualaikum & hi:)

BEST SELLER ESP! ESP KINI KEMBALI! Lebih kurang 3-4 minggu ESP ni takda stok di semua branch & HQ Shaklee sekarang dah ada! Jom cepat2 order dengan Gee k. Hihi 

Kenapa ramai orang suka ESP ni? Jom kita baca jap 33 manfaat yang boleh diperoleh dalam 1 canister ESP Shaklee;

1- Cerahkan kulit 
2- Hilangkan jeragat 
3- Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu
4- Bantu mempercepatkan penyembuhan luka 
5- Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan
6- Anjalkan payudara 
7- Anjalkan punggung 
8- Atasi gastrik dan pedih ulu hati
9- Mengatasi lesu 
10- Merendahkan bacaan diabetis dengan menstabilkan paras glukosa
11- Menyihatkan rambut dan mengatasi keguguran
12- Mencantikkan kuku 
13- Menghaluskan tumit pecah 
14- Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam contohnya ketika berpuasa.Sangat membantu bagi ibu yang sering merasa penat.
15- Meningkatkan kualiti susu ibu - lebih berkualiti makanan, lebih berkualiti susu
16- Meningkatkan pengeluaran susu - protein salah satu bahan mentah menghasilkan susu
17- Pengganti sarapan dan supper
18- Dilengkapi dengan mineral kalsium untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya yang bersifat keasidan.
19- Meransang regenerasi sel kulit dan otot, mengurangkan kedutan
20- Protein yang lengkap (mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan)
21- Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral
22- Protein yang lengkap (mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan)
23- Rendah lemak, tanpa kolestrol
24- Membantu mengurangkan risiko kanser, 
25- Bertindak sebagai antioksidan, 
26- Menguatkan sistem imun tubuh, 
27- Mempertingkatkan tahap kolestol baik, 
28- Memelihara kesihatan jantung 
29- Membaiki memori – meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan
30- Baik untuk hormon – kacang soya kaya dgn isoflavones. 
31- Membantu merendahkan paras kolestrol, 
32- Mencegah osteoporosis 
33- Membantu pembentukan sel-sel baru.


Lelaki boleh ke ambil ESP ni?
Ya. Lelaki pun boleh minum. 


Bestkan ESP ni? Whatsapp terus ke 013-5707812 Gee untuk pembelian & HARGA PROMO. Cepat2 ya sebelum stok licin lagi!