Sunday, April 9, 2017

Akibat Salah Guna Skincare (Testimoni Set Kecantikan Shaklee)


Assalamualaikum dan hi semua ;)

Harini Gee nak share satu testimoni terbaru dari rakan rakan pengedar Shaklee grup besar kami di telegram S2UMarvelous. 


"Akibat Salah Guna Skincare"





Gambar kiri: 25/6/2016 (sebelum kenal shaklee)
-------------------------------------


Setelah hampir 10 BULAN consume #shaklee . Baru malam ni berani nak share gambar closed up camni. 

Ya kawan kawan, muka Faezatul pernah berjerawat teruk. Jerawat yang besar-besar, merah & bernanah ranum kat dalam tuh! Sakitnya Ya Allah.

Part paling sedih bila jerawat tuh boleh meletup anytime dia suka. Kadang tak sedar pun, tengok2 kat telekung dah ada darah kot! Geli kan tengok? Puncanya? Salah pakai skincare (tak mau mention skincare apa), mungkin sesuai dengan orang lain tapi BUKAN SAYA. 

Salah Faezatul juga gatai sangat nak try padan muka! Terpengaruh sangat dengan iklan claimed cantik advanced.


Gambar kanan : 2/4/2017
-----------------------------------------

Ikhtiar Faezatul dengan Shaklee bermula dengan Vitamine & ESP. Follow guide dari ummi saya, Dr. Ainniah. Alhamdulillah 2 minggu pertama dah nampak perubahan ketara. JERAWAT yang membengkak MAKIN KECUT, PARUT MAKIN PUDAR! Seronoknya tengok ;))

Masa tu, dah betul betul rasa yakin dengan Shaklee neh. Sebulan lepas tu, faezatul slowly add on #Vitaminc #Bcomplex #GlaComplex #Nutriwhite Cleanser. 

Perubahan makin ketara tapi lambat progressnya. November 2016, Faezatul add on #Alfalfacomplex dan Faezatul akui kagum dengan 'kerja' Alfalfa neh. Dia speed up healing process & total detox kulit Faezatul. Alhamdulillah happy sangat ya Allah!

Start dari 'trauma' lampau, Faezatul dah tak pakai skincare langsung sampai la ni. 

Untuk luaran pula, Faezatul cuma sapu krim luar iaitu #HerbalBlend sebagai pelembab dan penghilang parut. Best sangat! Sebab tak berminyak, sejuk ja rasa kat kulit saya.

Yang tinggal la ni si parut merah2 yang dok ketegaq takmau hilang tu. Ada lagi dalam 30%. Nampak gaya memang kena ratah ESP sngguh sungguh lepas neh. Hihi. 

Kredit to Feazatul~



Alhamdulillah. Gee nak ucap terima kasih pada Faezatu kerana sudi brrkongsi. Semoga ia boleh jadi inspirasi pada koramg yang ada problem kulit macam tu. Jika berikhtiar dengan produk yang sesuai inshaAllah pasti boleh. 





Tuesday, April 4, 2017

SET KURUS SHAKLEE


Assalamualaikum & Hi ;))

Rangkaian Set Kurus Shaklee~

Jom kuruskan secara sihat dan semulajadi. TIADA kesan sampingan kerana ia berasaskan bahan2 semulajadi. Konsep kurus dengan Shaklee ini mudah, tak perlu ikat perut atau skip makan. 


Bagaimana supplemen Shaklee ini boleh membantu proses kurus? Apa yang ada dalam set kurus Shaklee? 




LECITHIN
- memecahkan dan mencairkan lemak yang tak diperlukan dalam badan agar mudah dibawa keluar - meleraikan toksin dalam badan sekaligus bantu sembelit

OMEGAGUARD
- membakar lemak degil dalam badan (termasuk turunkan kolesterol tinggi)
- membantu kawal selera makan
- meningkatkan metabolisme

ALFALFA 
- agen detox yang membantu menyingkir toksin berlebihan 
- juga membantu membuang lemak2 yang telah dipecahkan keluar dari badan 
- membantu perkumuhan menjadi lebih lawas
- kategori fiber yang memberi rasa kenyang

HERBLAX 
- membuang toksin dalam usus
- mengatasi masalah sembelit agar mudah membuang
- bantu kempiskan perut!

ESP 
- protien Shaklee yang sangat membantu program diet
- ia memberi rasa kenyang yang agak lama
- juga memberi tenaga kepada tubuh - bonus: memberi khasiat kepada kulit, Kulit lebih anjal, cantik dan berseri


 Cinch Shake 
- mempunyai 3 perisa yag sedap ( Latte, Vanilla, Coklate)
- memberi rasa kenyang yang lama sekaligus mengurangkan selera makan
- membakar lemak
- memelihara otot bagi mengelak gemuk semula
- memberi tenaga
- indeks glisemik rendah sesuai untuk pengidap kecing manis
- menghilangkan lemak yang berlebihan dan mengurangkan inci pada badan
- meningkatkan metabolisme badan






Memberi faedah seperti mengambil makanan, tetapi rasanya seperti menikamati pencuci mulut Indeks glisemik – 22; sesuai untuk pengidap kencing manis Dengan Cinch Pro, campuran eksklusif protin dipertingkatkan dengan leucine – asid amino Powered by leucine untuk memelihara otot semasa anda menurunkan berat badan 24 gram protin setiap hidangan untuk membantu anda berasa berpuas dan kenyang. Tinggi kandungan serat – 6gm serat setiap hidangan Glycemic yang rendah untuk mengekalkan tahap gula darah yang normal dan mengekalkan tenaga Memberikan 35% atau lebih Nilai Harian kepada 21 vitamin dan mineral penting Penggunaan soya bebas GMO Tiada perasa tiruan, warna dan pemanis Lain-lain manfaat Cinch Shake Mix Shaklee : Membakar lemak dan mengekalkan otot Cepat mengurangkan lemak badan Minuman pengurusan berat badan yang berkesan

Cheap Offers: http://bit.ly/gadgets_cheap
Memberi faedah seperti mengambil makanan, tetapi rasanya seperti menikamati pencuci mulut Indeks glisemik – 22; sesuai untuk pengidap kencing manis Dengan Cinch Pro, campuran eksklusif protin dipertingkatkan dengan leucine – asid amino Powered by leucine untuk memelihara otot semasa anda menurunkan berat badan 24 gram protin setiap hidangan untuk membantu anda berasa berpuas dan kenyang. Tinggi kandungan serat – 6gm serat setiap hidangan Glycemic yang rendah untuk mengekalkan tahap gula darah yang normal dan mengekalkan tenaga Memberikan 35% atau lebih Nilai Harian kepada 21 vitamin dan mineral penting Penggunaan soya bebas GMO Tiada perasa tiruan, warna dan pemanis Lain-lain manfaat Cinch Shake Mix Shaklee : Membakar lemak dan mengekalkan otot Cepat mengurangkan lemak badan Minuman pengurusan berat badan yang berkesan

Cheap Offers: http://bit.ly/gadgets_cheap
Memberi faedah seperti mengambil makanan, tetapi rasanya seperti menikamati pencuci mulut Indeks glisemik – 22; sesuai untuk pengidap kencing manis Dengan Cinch Pro, campuran eksklusif protin dipertingkatkan dengan leucine – asid amino Powered by leucine untuk memelihara otot semasa anda menurunkan berat badan 24 gram protin setiap hidangan untuk membantu anda berasa berpuas dan kenyang. Tinggi kandungan serat – 6gm serat setiap hidangan Glycemic yang rendah untuk mengekalkan tahap gula darah yang normal dan mengekalkan tenaga Memberikan 35% atau lebih Nilai Harian kepada 21 vitamin dan mineral penting Penggunaan soya bebas GMO Tiada perasa tiruan, warna dan pemanis Lain-lain manfaat Cinch Shake Mix Shaklee : Membakar lemak dan mengekalkan otot Cepat mengurangkan lemak badan Minuman pengurusan berat badan yang berkesan

Cheap Offers: http://bit.ly/gadgets_cheap




Hubungi gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116


FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!


Monday, April 3, 2017

RASA LEBIH CERGAS DENGAN SET HAMIL SHAKLEE!


Assalamualaikum & Hi ;))

"RASA LEBIH CERGAS DENGAN SET HAMIL SHAKLEE" - Pn Hasnitah

Gee bukan cakap2 je tau SHAKLEE ni bagus. Tapi ramai dah yang gtau dan dapat efek best bila rajin consume suplemen Shaklee ni. Alhamdulillah. 


Macam customer gee ni cakap, kak Hasnitah nama dia;

"Alhamdulillah stakat ni ok..kak biasa tkdk alahan..ambil set tu rasa lbh cergas skit x mudah letih."




Best kan. Rasa macam bestnya lah preggy ni. Enjoy je sebab lebih ceegas tak mudah letih! Hihi. InshaAllah kesanny untuk ibu & baby skali dapat. 


So untuk mummy2 to be or yang baru preggy & tengah preggy tu gee rekomen Set Mengandung dari Shaklee. Dan syoknya set ni boleh terus ambil lepas bersalin berpantang menyusu skali! Jimat!

Apa yang ada dalam set hamil shaklee ni? Meh kita tengok apa suplemen yang sesuai untuk mummy2 semua :)




Dalam jadual bawah ni pulak gee kongsikan apa kebaikan dan manfaat setiap suplemen untuk ibu hamil. 







Hubungi gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116


FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!