Thursday, May 18, 2017

Cara Mudah Buang Whitehead Di Muka


GOODBYE STUPID HEAD!

Head kepala ke? BUKAN. Ada yang tanya gee pasal whitehead & blackhead! 

Gee apa lagi terus rekomen GENTLE ACTION MAKEUP REMOVER NUTRIWHITE! 

Sebab dia best sangat sangat. Gee sendiri pun guna. Wajib la gee share benda best kan?!




Macam mana guna? 

Mudah saja cara dia. Sapu atau sental makeup remover Nutriwhite hari-hari kat muka. Rajin buat boleh hilang segala 'stupidhead' kat muka tu tau. Tapi yang penting korang kena rajin la ye. 


Meh gee share sikit pasal bestnya MAKEUP REMOVER ni untuk korang:

1. Melicinkan, melembutkan dan menyerikan kulit muka. 

2. Dalam dia ada kandungan Tunas Pokok Bic untuk menyingkirkan sel kulit mati dengan menyeluruh tanpa merosakkan kulit kita.

3. Ada Aloe untuk menyegarkan dan menegangkan kulit.

4. Paling best dia tidak berminyak dengan aroma semulajadi! Jerawat pun tak naik lepas guna.  

5. Semua orang boleh guna Makeup Remover Nutriwhite ni.


Sangat berbaloi guna remover ini tau. Tahan lama. Gee sendiri guna dah lebih 6 bulan satu tiub tu. Dan confirm lepas korang guna makeup remover korang rasa puas hati sangat dan nak order lagi!






Hubungi Gee untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

SMS/WhatsApp: 013-5707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!




Wednesday, May 17, 2017

Alfalfa Complex Jamu Moden Versi Shaklee

Assalamualaikum dan Hi korang semua ;)


Apa khabar semua? Moga semua sihat dan baik-baik saja yer. 


Entri kalini gee nak share satu suplemen Shaklee yang gee amik tiap hari. ALFALFA COMPLEX! Ada yang gelar Alfalfa ni sebagai Jamu Moden. Maybe sebab dia jenis telan je kot. Senang kan. Satu lagi semua orang boleh amik tak kira tua muda lelaki ke perempuan. 




Tapi kat sini gee nak share benefit ALFALFA COMPLEX untuk orang perempuan dulu. Jom kita baca sama-sama;


•Memperbaiki & mengurangkan keputihan 
•Membuang angin dalam badan
•Membantu mudah awas sekaligus elak sembelit 
•Membantu merapatkan semula faraj
•Melancarkan pengeluaran darah nifas 
•Membantu percepatkan pemulihan & pengecutan rahim 
•Memperbanyakkan susu ibu 
•Menghangatkan hubungan suami isteri 
•Menegangkan payudara 
•Memberi kelegaan masa haid 


So untuk korang yang teringin nak mencuba Alfalfa Complex ni Gee sangat rekomen sebab sangat sangat baik untuk kesihatan kita wanita tak kira yang dah kawin or belum. 













Hubungi Gee untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

SMS/WhatsApp: 013-5707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!



Tuesday, May 16, 2017

Bacaan Kencing Manis & Darah Tinggi Turun dengan Vivix!



Assalamualaikum dan hi semua ;)

Entri kalini gee nak share sharing dari salah seorang rakan Shaklee kami di Grup S2UMarvelous. 

Kisah mak Imma consume Vivix Shaklee. 





Nak tau kisah penuh dr Imma jom baca...


Sharing dari Shaklee by Imma~

Pagi semalam, mok Imma gi Hospital Kubang Kerian. 

Nak ambil result darah. Hari tu dah pergi untuk ambik darah. Biasalah hospital kerajaan ambil masa sikit nak tau result darah kan.. Kene tunggu tarikh berikutnya baru boleh dapat tahu result. 

Bila mok update result kat whatsapp group, 1 family happy dan bersyukur sangat. Sebab mok kata, bacaan kencing manis dah turun kepada 5.1! 

Imma ingat lagi, 2 bulan lepas, Imma balik kampung. Masa tu ibu jari kaki mok luka dan bernanah. Risau sangat, sebab bernanah dan keluar air bisa. Bawa mok pergi klinik, doktor cek kencing manis mok 14. Doktor kata, at least nak 8 sebab mok memang dah lama menghidap kencing manis.. so doktor macam tak konfiden nak target turun banyak, tu yang doktor kata at least 8. 

Masa tu baru 2 botol vivix mok makan, Imma bagitau mok, teruskan je makan. Imma akan kirim vivix kat mok tiap bulan. Masuk bulan April, Imma kirim botol ke 3 kat mok. 

Alhamdulillah. Tak sangka pulak semalam bacaan kencing manis mok turun banyak. 5.1.. syukur sangat sangat. 

Pastu, mok kata kolestrol jahat pun turun jugak, daripada 8 kepada 4. 

Syukur alhamdulillah. Hadiah untuk mok sempena Hari Ibu semalam. 

Imma pesan kat mok, kalau consume vivix jangan tinggalkan ubat yang hospital bagi. Just makan macam biasa ubat hospital tu. Air kosong kene minum. 

Syukur alhamdulillah.. happy sangat. Tq Allah, kerana izinkan semua ini berlaku. 

Kalau ada kawan-kawan yang ada mak menghidap kencing manis, Imma sangat rekomen bagi mak korang consume vivix. Serius, Imma boleh katakan pelaburan yang sangat samgat berbaloi. Lagi pun, mak kita sendiri juga yang sihat. 

Botol ke 4 vivix bakal menyusul dengan ikatan reben dan kotak berbalut cantik, istimewa untuk bonda tersayang.

Sayang mok. 


Testimoni dr mak Imma sendiri







Hubungi Gee untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

SMS/WhatsApp: 013-5707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!




Monday, May 15, 2017

Set Jerawat Bajet dan Mampu Milik!


Assalamualaikum dan hi semua ;)

Harini gee nak share dua suplemen yang bagus untuk JERAWAT. Sejak akhir ni gee selalu dapat pm/wassap dari customer yang ada problem jerawat. 

Gee tau jerawat ni memang mencabar kan. Muka gee bila naik jerawat 2, 3 ketul dah risau gelabah semua. Apatah lagi muka orang yang banyak jerawat tu kan. 

Ada yang dah try macam-macam tapi JERAWAT still susah nak hilang kan? 

Apa kata cuba rawat dari dalam dulu. So gee rekomen Set Jerawat ni untuk korang. Kombo SR VITAMIN C PLUS GARLIC COMPEX!





Set ni dah lah murah, tahan lama pulak tau! Memang SET BUDGET untuk korang yang under BUDGET. Kombo dua ni memang POWER MEMBUNUH JERAWAT! Lagi-lagi jerawat degil tu. 

InshaAllah bila korang rajin dan konsisten makan nanti memang susah lah jerawat tuh nak naik. Hihi 


Meh gee share kebaikan kombo jerawat ni untuk korang ok. 


1. SR VITAMIN C PLUS (Tahan 6 Bulan)

- Perlindungan daripada sinar UV
- Mengurangkan kesan sunburn
-  Mengurangkan parut & masalah jerawat
-  Membantu prevent masalah jerawat degil.
-  Menjadikan tona kulit lebih sekata.
-   Menggantikan tisu yang rosak & menyembukan luka
-   Mencerahkan kulit secara semulajadi (Bukan muka sahaja tau)
-    Membantu masalah kulit sensitif seperti resdung & eczema
-    Mengatasi masalah jerawat pasir & nasi
-    Mengurangkan kedutan & tanda penuaan
-    Kulit lebih glowing & radiant.


2. GARLIC COMPLEX (Tahan 2 Bulan)

- Anti-Kulat, Anti-Bakteria, Anti-Oksidant, Anti-Biotik
- Anti-Bakteria membunuh bakteria, membantutkan pertumbuhan bakteria yang punca utama jerawat.
- Bunuh kuman penyebab jerawat.
- Jerawat jadi segan nak tumbuh.
- Kurangkan rasa sakit & pedih akibat jerawat.
- Menghalang penyakit berjangkit seperti selsema dan kulat (ANTIBIOTIK)
- Menghapuskan masalah keputihan kronik.
- Cuci darah membunuh kuman dalam darah.
- Kekalkan tekanan darah dan paras kolesterol yang sihat.


Dan bestnya kombo ni bukan untuk JERAWAT je, tapi untuk KESIHATAN OVERALL jugak tau! Seronok kan. Hee





* * *




Special untuk customers gee, gee akan ajarkan TIPS untuk menggunakan both ni sebagai Masker & sapuan dari luar untuk hasil yang maksimum. 

EXCLUSIVE CONSULTATION untuk customers yang purchase dari Gee semestinya! 

Whatssap: 013-5707812




Wednesday, May 3, 2017

Jom Buat Masker Vitamin E Shaklee!


Assalamualaikum dan hi ;)

Dah lama Gee tak berupdate blog ni kan. Apa kabar semua? Terima kasih buat korang yang rajin singgah blog Gee ni yer. Hihi


Entri kalini Gee nak share pengalaman sendiri guna masker Vitamin E Complex Shaklee. Masker Vitamin E ni antara yang paling suka dan rajin buat tau. Sebab efek dia best sangat!


Bila waktu Gee selalu buat masker Vitamin E Complex? 

>> Gee suka buat waktu malam sebelum tidur. Esok pagi baru cuci muka tu. 


Apa yang best lepas guna masker Vitamin E Complex? 

>> Ikut pengalaman Gee sendiri lah kan, kulit muka tu rasa licin, lebih halus. Minyak pun macam berkurang kat muka. Lagi satu ada jerawat naik time tu dia cepat kecut. Yang kulit kering tu macam jadi lembap jer. Bab parut tu best boleh pudar! Tapi korang ken rajin buat lah yer. 


Ni sikit gambaran Gee sapu masker Vitamin E Complex kat muka. 



Sebelum tu Gee nak share ringkas kebaikan Vitamin E untuk kulit ni;

•Kulit jadi lebih LICIN, LEMBUT dan HALUS
•Bantu atasi KULIT KERING, menggelupas
•Bantu kurangkan KEDUT & GARIS HALUS
•Kulit jadi lebih GLOWING dan tak kusam
•Bantu hilang PARUT dan JERAWAT
•Bantu kulit yang cepat SUNBURN
•Melindung kulit dari uv/cahaya matahari & pencemaran
•Mengurangkan masalah BLACKHEADS & WHITEHEADS
•Melambatkan proses PENUAAN


Untuk JERAGAT, Vitamin E bertindak dengan cara;

•Mencerahkan tona kulit
•Menegangkan kulit wajah
•Melancarkan peredaran darah ke wajah 
•Meningkatkan penulihan sel2 rosak
•Menghalang penghasilan bintik hitam akibat keba sunburn
•Meningkatkan proses rejuvenasi kulit


Preggy mummy yang dah lepas bersalin tu boleh consume vitamin E untuk bantu pudarkan kesan STRECH MARK. Bonus kulit cantik dan tak kering.


Jom korang buat masker Vitamin E Complex! Seriuss best tak nyesal bust tau. 






Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!