Showing posts with label Collagen Powder. Show all posts
Showing posts with label Collagen Powder. Show all posts

Wednesday, June 7, 2017

Makan Collagen Shaklee Tak Sampai Sebulan Dah Dapat Hasil!


SEMPAT KE DAPAT KULIT CANTIK BERSIH SEBELUM RAYA?

Alhamdulillah. Puasa dah masuk hari ke 11.

Ada yang tanya sempat ke nak dapat kulit bersih cantik raya nanti. 

So Gee rekomen amik CLAGEN POWDER. Penangan Collagen Powder ni lain sikit. Efek dia macam roket! 

Kenapa?

Sebabnya ada customer yang makan dalam kotak pertama dah rasa perubahan kat kulit. Kotak pertama tu dalam 2 minggu je tau. 


Jom gee share secara ringkas KEBAIKAN SHAKLEE COLLAGEN POWDER;

•Menyokong penghasilan kolagen dalam tubuh secara semulajadi 
•Kulit lebih berseri dan licin
•Mengecilkan liang pori
•Mengurangkan garisan halus 
•Mengurangkan kulit kering & menggelupas, kulit lebih lembap & halus
•Menjadikan kulit lebih anjal, lembut dan tegang (termasuk payudara & pinggul)
•Rambut & kuku lebih kuat, tebal dan bersinar
•Menghilangkan pigmentasi penyebab utama jeragat
•Mengurangkan tompokan bulat bawah mata
•Menjaga kesihatan sendi (pergerakan lebih aktif)
•Melegakan ketidakselesaan mata
•Membekal nutrisi & penghidratan
•Meningkatkan prestasi tenaga
•Memulihkan saraf dengan membina semula lapisan protin pada saraf 
•Melindungi kulit dari radikal bebas 





Rasa nak kulit cantik gebus raya ni meh join kami untuk misi cantik dengan Collagen Powder!


Jom cuci mata tengok testimoni Collagen Powder dari consumer Collagen;













Wednesday, December 28, 2016

Promo Paling Untung! Cepat Grab Sekarang!







Promo Paling Untung Bulan ini dari Shaklee Malaysia bulan Desember ini!

Nak tau apa promo paling untung bulan ni?

Gee dah buat kira2 dah yang combo Collagen (Twin Pack) dan Chewable Vita C ni yang paling untung, paling murah boleh dapat dan sangat2 rugi kalau tak beli musim YES ni tau!


Combo paling untung ialah Set Cun Melecun 
- Gabungan Twin Pack Collagen bersama dgn Chewable C Plus. Ini akan melayakkan anda untuk tambah order Caratomax Beli 1 Percuma 1!


Wah offer ape yang best ni? Tak paham macam mana promo combo ni boleh bagi untung!?


Gee kata untungnya kat sini sebabnya:

1. Twin Pack Collagen dapat 5% OFF
2. Caratomax Beli 1 FREE lg 1
3. Cash Bonus dapat 5% lagi!

So.. Anggaran untung saja dah lebih RM 100

Memang Untung sangatlah siapa jadi ahli layak beli combo ini! Itu baru untung bab duit tau. 


Kalau dari segi manfaat pulak apa gunanya ye?

Makan Collagen mestilah untuk cantik cun melecun macam Mak Cun hehe. Awet muda & gebu gebas beb! Parut berlubang dan jeragat semua hilang tu. 

Yang untuk bagi mata sihat bersinar kurangkan power pun skali dapat manfaat dari consume Caratomax ni. Sebabnya Carotomax ni powernya dia 20x Antioksidan berbanding Vitamin C! Wowww! 


So jangan tunggu lama sangat sampi akhir bulan tau. Daftar je terus dan beli set Promo Paling Untung ini sekarang!

http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1085116 

(Click tab Join Now ya untuk pendaftaran keahlian Shaklee)


**Promosi Sah sehingga 31 Disember 2016**




Friday, December 16, 2016

2 Cara Mudah untuk Awet Muda dan Sihat dengan Shaklee


Assalamualaikum dan hi ;))

Dapat kulit cantik dan badan makin sihat walaupun umur makin meningkat semestinya jadi idaman setiap orang kan?! 

Jika tanya Gee .. mestilah nak!! hihi Siapa tak suka dapat kulit cantik dan sihat walaupun umur makin bertambah. Awet muda gitew kan. Hee 


Ok. Gee nak kenalkan korang dengan dua produk Shaklee ni yang WAJIB korang cuba jika nak maintain muda remaja hihi. Dan syoknya dua suplemen ni dalam bentuk serbuk / cecair. Jadi tak perlu risau kalau korang jenis tak suka tablet ok!


Set ni Gee gelar 'Set Cantik Premium'. Tapi set cantik ni korang orang lelaki pun boleh ambil. Sebab apa? Korang kena baca sampai habis ok. 




1. Shaklee Collagen Powder (SCP)

Suplemen kolagen terbaik dari Shaklee. Bukan kolagen semata-mata. Maksudnya bila makan kolagen Shaklee ni bukan cantik saja dapat tapi manfaat dari segi kesihatan pun korang dapat rasa juga. 


Kebaikan Shaklee Collagen Powder:

Menyokong penghasilan kolagen dalam tubuh secara semulajadi 
Memelihara keanjalan dan ketegangan kulit (termasuk payudara dan pinggul)
Memelihara kelembapan kulit lebih2 lagi yang kerap duduk dalam aircond
Menaikkan seri wajah agar berseri
Menghilangkan parut degil 
Mengecilkan liang pori di wajah
Mengurangkan kedutan & garisan halus
Menghilangkan & mencegah pimentasi penyebab utama jeragat naik 
Mengurangkan tompokan bulat bawah mata
Rambut dan kuku lebih kuat, tebal dan bersinar
Menjaga kesihatan sendi
Melegakan ketidakselesaan mata
Badan rasa lebih bertenaga 
Memulihkan saraf dengan membina lapisan protin pads saraf
Mengurangkan keradangan
Menyokong pemulihan tissue dari kecederaan otot dan tulang


Banyak kan kebaikan SCP ni. Sebab tu ramai yang jatuh cinta dengan SCP. Sebab bila makan untuk kulit cantik tapi badan skali dapat efek lebih sihat! Sebab tu orang lelaki pun ada amik SCP untuk masalah ACL. 

Dan SCP ni boleh korang bawa pergi mana2 sebab dia dalam bentuk pek / sachet. Cara makan dia pun senang. Boleh tuang terus dalam mulut atau campur dalam air minuman. 



2. Vivix Shaklee

Vivix ni produk Premium Shaklee! Dan dipatenkan skali untuk elak orang tiru buat macam Vivix ni. Sebabnya khasiat Vivix ni powerful sangatt tau! Nak tau khasiat Vivix ni jom jom! 

Sebelum tu Gee nak cerita sedikit pasal Vivix. Vivix ni satunya suplemen Shaklee yang mana ia membantu dan memperbaiki di peringkat SEL / DNA dalam badan kita. 

Sebab tu Vivix ni Super Antioksidan!  Ia membantu membaiki sel2. Bila sel sihat, organ pun sihat, sistem jadi lebih sihat dan badan pun akan bertambah sihat! Best tak best Vivix?!


Kebaikan Vivix Shaklee:

Menyokong kesihatan mata
Menyokong kesihatan otak
Meningkatkan sistem imun tubuh
Menyokong kesihatan sendi
Membantu mengelakkan kanser
Memgurangkan komplikasi Diabetes / kencing manis
Meningkatkan kesihatan arthritis
Melindungi saraf
Melindungi jantung sekaligus mengurangkan risiko penyakit jantung
Mengurangkan insiden penyakit nyanyuk
Menggalak kesihatan keseluruhan


Ringkasnya Vivix ni korang boleh ambil untuk yang ada masalah kesihatan yang mahal2 macam;

Darah tinggi
Diabetes 
Gemuk 
Kolesterol
Kanser
Lemah badan
Luka parah
Perokok yang tekad nak stop merokok!


Vivix memang terbaik!! 


Cara minum Vivix ni mudah ... korang cuma perlu minum sesudu sehari dan rajin ambil inshaAllah dapat khasiat macam Gee tulis kat atas tu!  


Setuju tak Gee kata korang yang lelaki pun boleh ambil? Sebab macam2 kebaikan dia bagi kan. So rugi sangat2 korang tak amik set ni tau. Jom order dengan Gee sekarang juga! hihi








Hubungi gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.

Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

SMS/WhatsApp: 013-5707812

FB: Nurzhiana M Yunus


Terima Kasih kerna memilih Shaklee! 



Friday, May 13, 2016

8 Ramuan hebat Collagen Powder Shaklee




Kenapa ada 8?

Ramuan utama - RSS Collagen dr ekstrak sisik ikan merah

Tambahan 7 lagi ramuan lain yg terbaik
yg membuatkan collagen dr Shaklee
antara yg terbaik di pasaran

Siap ada kajian klinikal lagi

Hebat x hebat



Dari sisik ikan?

Sisik ikan merah ialah sumber premium
kolagen dgn penyerapan lebih tinggi &
pencemaran yg lebih kecil
berbanding kolagen binatang

Sangat lasak & elastik
Kepaduan sel sangat tinggi
Tinggi kapasiti bg kekalkan kelembapan
Jisim molekul yg sangat rendah

Hebat x hebat RSS ni? 




Dalam ekstrak biji benih Camellia japonica
ada satu bhn penting iaitu
Asid Oleik

Ia sejenis emolian kulit & pelembap yg unggul
dan bahan antioksida yg dpt bantu
kurangkan radikal bebas

Korang tau tak?
Radikal bebas ni antara sebab
proses penuaan cepat berlaku

Nak awet muda?
Cubalah Collagen Powder Shaklee ! 




Pfaffia @ dikenali sbg ginseng Brazil

Apabila Pfaffia ini digabung dgn ekstrak
biji benih Camellia japonica
ia mampu menyokong pembentukan
kolagen dan asid hialuronik

Hasilnya
Kulit lebih lembut, lebih lembap & rata

Best x best?

Ada kulit kering boleh cuba Collagen ni tau 





Glukosamina drpd ekstrak kerangan
penting utk sintesis bendalir sinovia

Tujuannya
bagi melicinkan pergerakan sesendi
melembapkan mata utk melegakan
ketidakselesaan mata!

Wowww 😍
Sendi & mata pun jaga jugak
Best betul Collagen Powder ni

Jom Collagen




Pernah dengar Lactobasilus acidophilus?

Ia sejenis bakteria baik
Bantu mengimbangi usus mikroflora
dan bagus utk pembinaan usus yg sihat
utk peningkatan serapan kolagen dalam badan kita

Hebat x best?
Usus skali Collagen Powder ni jaga




Kolagen ikan ni Shaklee ambil Elastin

Utk apa elastin?
utk kekalkan keanjalan & ketegangan
kulit yg boleh melantun bila dicubit

Kolagen ikan mengandungi elastin
yg akan berfungsi bersama kolagen
utk kulit lebih anjal, gebu, tegang!

Nak kulit gebu, anjal & tegang?
Jom cuba Collagen Powder




* Jangan keliru tau, Collagen Shaklee bukan dibuat dr Avocado 
tapi gee nak cakap yg ada eleman vitamin B dalam collagen shaklee ni :)

Apa fungsi vitamin B?

Vitamin B penting dalam metabolisme
karbohidrat, lemak & protien utk
menghasilkan tenaga yg diperlukan bagi
pengeluaran kolagen dalam badan sel

Best x best?
Jom collagen powder




Satu lagi eleman Vitamin C

Ia penting utk galak pengeluaran kolagen
dan melawan radikal bebas yg boleh merosakkan kulit

Nak kulit maintan sihat & cantik

Jangan lupa Collagen Powder!




Collagen Powder Shaklee terbaik

Terbukti berkesan
Lengkap dgn kajian klinikal
Sesuai utk lelaki & wanita

Jom dapatkan Collagen Powder sekarang !


------------


Ada promosi harga runtuh Collagen Powder sepanjang bulan Mei ini!

Beli 6 kotak
- free 1 kotak collagen
- rebat tunai
- keahlian shaklee percuma

Beli 3 kotak
- rebat tunai
- keahlian shaklee percuma
Beli 2 kotak
- dapat 5% diskaun


Roger2 gee utk order / konsultasi
PM/WA 013.570.7812
IG: @shakleebygee




Tuesday, May 10, 2016

Kebaikan dan Kelebihan Collagen Powder Shaklee





Kolagen. Apakah kolagen sebenarnya?

Kolagen adalah struktur protien yang paling banyak terdapat dalam tubuh badan kita. Kolagen adalah tisu penyambung yang membantu mengekalkan kekuatkan dan keanjalan kulit, rambut, kuku, ligamen, otot, tulang, sendi, tendon, mata, gusi dan saluran darah.


Korang tahu tak?
  • Lebih kurang 72% daripada kulit adalah kolagen
  • Kolagen melindungi organ, perut, hati, jantung, paru2, saluran darah, sel otak dan sebagainya
  • Kornea juga dalah kolagen
  • Tulang juga perlukan kolagen. Kolagen membentuk 90% protien matriks tulang2 dan dua pertiga dewasa tulang rawan artikular. Jadi, bagi mereka yang kekurangan kolagen akan mengalami masalah tulang dan sesendi.

Ringkasnya kolagen sangat penting untuk kesihatan tubuh badan kita dan ia bukan hanya untuk kecantikan semata.


  • Inginkan kulit yang cantik, gebu, cerah dan sihat?
  • Ingin mengecilkan liang roma?
  • Ingin kulit yang tegang dan anjal?
  • Ingin rambut yang lebat dan sihat?
  • Ingin tulang yang kuat, sihat dan mampat?
  • Ingin sendi yang sihat?

Inginkan semua di atas? Anda sangat perlukan kolagen!


Paras kolagen yang cukup dalam badan boleh dilihat jelas pada kulit dan kesihatan seseorang. Antara kesan yang ketara ialah:
  • kulit mendapat kelembapan yang cukup
  • kulit kelihatan lebih anjal & tegang
  • otot dan tulang lebih kuat dan sihat
  • sendi yang sihat
  • menyokong baikpulih tisu dari kecederaan otot dan tulang
  • mengurangkan keradangan
  • memberi tenaga
  • tidur yang lebih lena
  • membantu proses detoks hati untuk membuang toksin
  • memulih penyakit saraf (mmebina semula lapisan protin pada saraf)


Walaubagaimanapun, paras kolagen dalam badan kita boleh berkurangan seiring dengan peningkatan usia. Pengurangan kolagen ini yang akan menyebabkan pelbagai masalah atau tanda2 penuaan seperti:

  • lingkaran hitam bawah mata, eye bag
  • kulit kering, berkedut dan melayut
  • liang roma lebih besar, pigmentasi, jeragat dan kulit kekuningan
  • garisan kesan ketawa
  • kuku senang pecah, pudar dan kekuningan
  • gusi tak sihat
  • kehilangan kalsium, sakit belakang, sakit sendi
  • rambut halus, kering dan bercabang serta mudah gugur
  • payudara dan punggung kendur
  • penglihatan kabur


Kemerosotan secara semulajadi ini banyak merisaukan khususnya bagi kaum wanita yang lebih mementingkan kecantikan dan penampilan diri. Tapi jangan risau! Ia boleh diatasi atau dipulihkan dengan mengambil makanan tambahan kolagen secara berterusan bagi menggantikan kolagen yang hilang dan memelihara kulit serta kesihatan.


Di pasaran ada pelbagai jenis dan sumber kolagen. Antaranya yang boleh gee kongsikan ialah:
  • Bovine (lembu) – diternak secara tertutup seperti di Australia, New Zealand
  • Babi (procine origin)
  • Haiwan laut – ikan dan gamat
  • Tumbuhan – seperti kacang soya
  • Yak – produk dari China
  • Manusia – plasenta, janin yang digugurkan dan juga ada cerita dari banduan yang ditembak mati!


* * *


Soalan: bagaimana nak memilih dan membeli kolagen yang baik dan berkualiti?

Mesti ramai yang nak tahu kan? Ada beberapa tip yang gee boleh kongsikan dalam pemilihan kolagen yang baik dan berkualiti.

  • Perkara pertama sekali anda perku lihat adalah, menyemak kandungan ramuan kolagen anda. Perhatikan jika ramuan pertama yang ada dalam senarai menunjukkan ‘collagen’ ini bermaksud, ia memang mengandungi collagen yang tinggi.

Tapi jika ramuan pertama yang ada dalam senarai dari ekstrak buah-buahan seperti soya & sebagainya? Ini menunjukkan collagen itu tidak mempunyai collagen yang tinggi tapi perisa lain yang lebih tinggi.


Panduan memilih kolagen yang baik dan betkualiti
  • Lebih baik pilih dalam bentuk makanan (or cecair) berbanding yg kolagen yg disuntik. Ini utk memastikan sintesis enzim mengoptimumkan serapan ke dlm tubuh badan
  • Pilih size kolagen sekurang-kurangnya 1000 dalton dan ke bawah. Microfine size mmbantu penyerapan yang baik kerana size ini adalah paling optimum diserap oleh sel, maka setiap kolagen yang di ambil up to 100% diserap dan memberi efect lebih cepat.
  • Pastikan setiap pemilihan kolagen mempunyai emolient yang unggul dan boleh mengunci kelempaban yang berpanjangan.
  • Pastikan kolagen mempunyai antioksidaan yang tinggi untuk mengurangkan kesan pra-penuaan
  • Pastikan supplemen itu mempunyai elemen vitamin B-Complex untuk membantu sintesis atau pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri
  • Kolagen juga penting untuk kekal cantik tapi pastikan ia ada kandungan glucosamine untuk kesihatan sendi. (bonus point)
  • Pastilkan setiap kolagen itu mempunyai bahan yang merangsang pembentukan asid hyaluronic yang memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat kolagen dengan serat yang elastin.
  • Last but not least, pastikan ia selamat dan tidak bertoxin.

Sudah tahu? Lepas ini pastikan anda memilih sumber kolagen yang terbaik, berkualiti dan halal. Gee sudah tentu memilih yang terbaik semestinya pilihan utama gee ialah SHAKLEE COLLAGEN POWDER yang terbukti selamat dan HALAL !




Kenapa gee memilih Shaklee Collagen Powder? Apa keistimewaan dia?

  • Suplemen kolagen untuk kulit lebih muda, tegang
  • Suplemen kolagen hebat dan berkualiti tinggi daripada ekstrak sisik ikan merah yang paling tulen. Ia mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen
  • Saiz molekul yang lebih kecil berbanding kolagen lain kira-kira 1,000 Dalton*. Jadi penyerapan lebih optimum dan mudah diserao oleh badan. Ia juga membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.
  • Paling gee suka ia sangat mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Ia dipek di dalam satu uncang bagi memudahkan kita dan boleh dibawa ke mana saja pada bila2 masa.
  • Yang paling best, ada tambahan 7 lagi bahan utama dalam collagen powder bagi meningkatkan lagi keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan luar dan dalam.   

- Lactobacillus acidophilus - meningkatkan penyerapan kolagen

- Ekstrak biji Camellia Japonica - mengandungi ekstrak asid oliek dan isoflavon, membekalkan nutrisi dan penghidratan

- Ekstrak kulit kerang laut - kandungan Glukosamina berfungsi sebagai pelincir sendi, menghidrat mata dan melegakan ketidakselesaan mata

- Ekstrak Pfaffia - meningkatkan prestasi tenaga, dan diguna secara tradisional untuk merawat keguguran rambut, hormon tak seimbang dan peningkatan tenaga batin

- Vitamin C - merangsang pengeluaran kolagen dan menentang radikal bebas yang akan merosakkan kulit

- Vitamin B2, B6 - bergabung dengan lemak, karbohidrat dan metabolisme protien untuk membekalkan tenaga yang penting di dalam proses pengeluaran kolagen di dalam sel-sel tubuh.

- Kolagen ikan - membekalkan elastin untuk mengekalkan kulit yang lebih anjal


Secara ringkasnya kebaikan Shaklee Collagen Powder yang boleh gee kongsikan;

  • Anti-Penuaan – mengurangkan kedutan, mengurangkan liang roma
  • Melembap – melembapkan kulit dan mengurangkan kekeringan kulit
  • Mencerah – mengurangkan pigmentasi jeragat
  • Mengembalikan keanjalan kulit
  • Meningkatkan pergerakan
  • Menyubur
  • Menegangkan payudara dan punggung 



Satu lagi yang menarik tengtang Shaklee Collagen Powder, ada kajian klinikal sekali. Berdasarkan kajian klinikal, 71% orang merasa tekstur kulit bertambah baik selepas menggunakan Shaklee Collagen Powder selama 8 minggu berterusan (maksudnya dalam 3-4 kotak).

  • Melembabkan kulit sehingga 90%
  • Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%
  • Meningkatkan penampilan keseluruhan sehingga 71%
  • Melembutkian dan melicinkan kulit sehingga 69%
  • Mengekalkan mekap anda sehingga 60%
  • Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti sehingga 55%
  • Menebalkan rambut sehingga 54%
  • Meningkatkan keserian, tona & warna kulit sehingga 50%
  • Mengurangkan garis halus dan kedutan sehingga 18% 







Ini terbukti Shaklee Collagen Powder dapat memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan!



Info tambahan
--------------

Korang tau tak? Shaklee Collagen Powder mengandungi asid hidraulik. Apa fungsi dia? Ia membantu mengekalkan kelembapan kulit.1 gram asid hidraulik ini mampu menahan 6 liter air. Woww menarik kan! Memang sesuai untuk gee dan anda yang kurang minum air atau yang tak dapat nak minum air banyak sehari.

Jadi, bagi anda yang inginkan kulit lembap sentiasa, gee cadangkan ambillah Shaklee Collagen Powder setiap hari. Satu lagi boleh cuba buat masker muka dengan Shaklee Collagen Powder. Amalkan dengan konsisten setiap hari inshaAllah kesan dia sangat cepat dan hebatt!



--------------------------------------------------------------------
Berita baik untuk semua peminat Shaklee Collagen Powder !!

Promosi Collagen Powder Sepanjang DISEMBER 2016
--------------------------------------------------------------------

1) Beli 6 kotak
  • Percuma 1 kotak Collagen
  • Percuma Keahlian Shaklee seumur hidup
  • Rebat Tunai
2) Beli 3 kotak
  • Percuma Keahlian Shaklee seumur hidup
  • Rebat Tunai
3) Beli 2 kotak ( twin pack )
  • Diskaun 5%

* * *


Testimoni Shaklee Collagen Powder
































Hubungi Cik G untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .


Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

SMS/WHATSAPP 013-570 7812

Instagram @shakleebygee


TERIMA KASIH KERANA MEMILIH SHAKLEE :)