Showing posts with label Jerawat. Show all posts
Showing posts with label Jerawat. Show all posts

Monday, October 23, 2017

My Shaklee Story: Jerawat Naik!


Kalini gee nak share testimoni gee sendiri.

Ni nak share muka naik jerawat pulak dah. Sedeh la jerawat naik.. merah-merah lulak tu naik dan macam ada isi dia putih cair.

Jerawat maxam ni memang sakit la kan dan memang boleh tinggal parut jika tak jaga betul.


Ok ni la gambar jerawat kat muka gee. 



Masa naik jerawat ni kan, gee perasan bab makanan ni korang mesti jaga!

Ni based on pengalaman gee sendiri. Bila tak jaga makan adoiii boleh naik jerawat kat muka. Jadi stresss!

Dan muka gee sebenarnya jarang la sangat jerawat tu naik. Jika ada pun 1, 2 biji tapi terus ok balik. Tali jerawat kalini memang agak lama gak la dari biasa. 


Ok. Apa yang gee buat?

Gee macam biasa memang ada consume protin ESP dan Vitamin C. 

Then gee tengok macam slow je jerawat nak surut tu so gee makan bawang putih!

Yes Bawang Putih!!!

Tapi yang ni gee makan bawang putih shaklee laa .. hihi




Nama dia GARLIC COMOLEX. Dia bawang putih versi tablet so senang nak amik and bau pun ok takda rasa bawang putih sangat. 

Korang ada jerawat or muka senang naik jerawat and jerawat non stop naik tu kan, WAJIB amik bawang putih atau Garlic Complex ni.

Sebab bawang putih dia bersifat antibiotik semulajadi, anti bakteria so dia berkesan untuk kawal dan sekat pertumbuhan jerawat!


Cuba tengok muka orang Korea, muka bersih licin dan jerawat macam tiada kan?

Sebabnya dorang rajin makan bawang putih mentah-mentah tiap hari!


Nah gee share kebaikan garlic untuk skin kita. 




* * *


Apa yang ada dalam set kecantikan kulit Shaklee?









Sepanjang Oktober 2017 ni Shaklee ada buat Promosi ESP!

So kena cepat grab & order sementara ada promosi ni ok.




Macam-macam ada kan? Yang ni korang kena hubungi gee untuk tau set mana yang betul-betul sesuai dan fokus dapat bantu masalah korang. 

Nanti gee akan bagi konsultasi & guide mana yang sesuai ok.  



* * * 



Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!


Tuesday, October 10, 2017

PROMOSI ESP SEPANJANG OKTOBER 2017

Baru sempat nak update promosi ESP bulan ni. Tak terlambat lagi kan hihi

Ok. Sepanjang bulan Oktober shaklee bagi offer untuk ESP.





Ok. Gee share dulu manfaat dan kebaikan bila consume protien ESP ni;

✔️ ESP mencerahkan dan menjadikan tona kulit lebih sekata

✔️ ESP menghilangkan parut jerawat degil, parut jenis berlubang serta jeragat

✔️ ESP menjadikan kulit yang kusam tak bermaya kepada kulit yang lebih sihat serta GLOWING

✔️ ESP membantu mengecilkan pori muka dan mengurangkan masalah blackheads / whiteheads

✔️ ESP menjadikan kulit lebih tegang, anjal, gebuu serta awet muda

✔️ ESP membantu mengawal selera makan bagi mereka yang nak kurus

✔️ ESP membantu mencantikkan bentuk badan bagi mereka yang terlampau kurus

✔️ ESP memberikan rasa lebih bertenaga bagi mereka yang sering letih dan mudah mengantuk

✔️ ESP membantu menguatkan otot rahim bagi mereka yang sedang ikhtiar hamil

✔️ ESP membantu wanita hamil untuk kurang rasa letih, sakit-sakit badan, mengatasi masalah kencing manis serta dalam masa yang sama mencantikkan kulit terutama bagi mereka yang ada masalah kulit semasa hamil disebabkan hormon tidak stabil

✔️ Baby dalam perut juga mendapat khasiat bila si ibu consume ESP, inshaaAllah baby lahir kulit bersih putih cerah gebuuu

✔️ ESP bertindak sebagai milk booster bagi ibu-ibu yang menyusukan baby, inshaaAllah susu lebih banyak dan pekat


Yang paling best nya ESP nih boleh diamalkan oleh seisi keluarga (not recommended for age 12 years and below).











Ok. Untuk promosi ESP bulan ni, 

Beli 4 ESP dapat diskaun 5% 

4 x RM 170 = RM 680 
less 5% = RM 646


Tapi lebih jimat jika daftar ahli, penjimatan lebih RM 100! 

Nak tau berapa jom hubungi gee segera ok. 








Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!



Monday, October 9, 2017

My Shaklee Story: Vitamin C

Assalamualaikum dan hi semua :) 

Ok. Entri kalini kan gee nak share macam cerita sikit la macam mana gee boleh kenal Vitamin C.

Ok. Cerita dia tak panjang sangat. Just gee harap dia bermanfaat dapat bantu korang yang ada masalah macam gee jugak,

Alkisahnya bermula, ...





Asal pagi jer bersin jadi rimas!

Siap pakej skali dapat 

Hidung berair, mata merah rasa gatal, sukar bernafas dan paling teruk tu siap dapat pakej demam selsema

Korang pernah kena cam gini?

Ni zaman dulu memang slalu la gee dapat masalah macam ni lagi-lagi bila pagi. Rimas pun ada rasa. 

Sampai kan gee ingat benda ni tak boleh nak sembuh sampai bila2

Kisahnya satu hari zaman dulu tu sebab obses nak kulit cantik 

So carik punya carik dan jumpa la vitamin C ni bagus untuk skin. Dia tulis vitamin C bagus untuk masalah jerawat, kulit kusam, kulit berminyak, also bole bantu hasil kolagen (ni paling buat gee tertarik sebab body kita tak boleh hasil sendiri)

So gee google apa vitamin C yang bagus dan jumpa la Shaklee Vitamin C!



Macam ni la rupa vitamin C shaklee


Saat ni la pekenalan pertama gee dengan Shaklee😃 (dalam 3 tahun lepas rasanya laa hihi)

Dah order semua tu dan sampai so gee mula consume 

Tak sangka tak sampai 1 bulan consume gee perasan masalah pagi bersin tu dah berkurang

Ya Allah rupanya bole elok bersin ni dengan vitamin C 

Alhamdulillah syukur sangat ya Allah asbab amal vitamin C dah elok bersin tiap pagi ku. TQ Allah kerana pertemukan gee dengan Shaklee ni.

So gee teruskan je amik tak nak skip dah sampai la sekarang

Ni kisah benar bukan rekaan untuk jual semata yer (bole tanya famili gee sendiri).






Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!



Sunday, October 8, 2017

15 Sebab Anda Perlukan Vitamin C


Ramai yang ingat vitamin c ni untuk kulit kan?

Sebenarnya bukan kulit saja yer tapi untuk kesihatan satu badan kita.

Ok jom gee share apa sebab dia. Moga bermanfaat buat semua ^ _ ^






 

Kolagen bukan untuk kulit saja 

Juga penting untuk saluran darah, tendon, tulang, ligaments, gigi dan rambut




Antara tanda kurang vitamin c ialah; 

Gusi berdarah 
Lebam di kulit
Kulit kering
Ruam
Pemulihan kecederaan yang lambat
Kulit kasar




Badan lebih sihat

Menyingkatkan waktu pemulihan dan kurangkan simptom flu & selsema

Atasi alergi hidung & kulit 

Perbaiki asma




Vitamin C merangsang pengeluaran T cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh




Rajin amik vitamin C tiap hari untuk dapat kulit lebih cerah, melambatkan penuaan, mengatasi jerawat, menyekat pembentukan pigmen penyebab utama jeragat




Vitamin C boleh memperbaiki insomnia, stress, keresahan




Vitamin C berfungsi melawan & melindungi sel tubuh dari kerosakan radikal bebas yang sebab penyakit kronik seperti 

darah tinggi
sakit jantung
stroke 
barah




Vitamin C membantu dalam proses biokimia menjadikan bahan proline dan lysine kepada Hydroxyproline dan Hydroxylysine sebagai struktur asas untuk pembinaan kolagen
















Ok. Gee nak sharing suplemen vitamin C yang gee consume 

Dah 3 tahun lebih dah makan 

Memang best! 

So far efek gee dapat rasa ialah kulit cerah, kontrol jerawat, perbaiki resdung, kulit kurang berminyak

If ada demam selsema cepat kebah

Ada bersin pun cepat elok.
Plus bersin gee tak teruk macam dulu dah. Asal pagi jer bersin, mata merah gatal, badan rasa letih sampai rasa nak demam


Tapi paling best tu kan, vitamin C Shakler ni dia ... 

Ada teknologi pelepasan masa = tiap 1 jam tubuh dapat 100 mg vitamin C 

1 Tablet = 7 biji khasiat vitamin C buah oren

If ada gastrik pun ok amik 
Sebab shaklee ektrak vitamin C dia dari jagung 
So ok untuk perut even amik time perut kosong





* * * 


Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!


Friday, August 4, 2017

Testimoni Vitamin C untuk Jerawat


Muka banyak naik jerawat?

Harini Gee nak share satu testimoni dari customer Gee sendiri.

Customer gee ni amik Vitamin C untuk jerawat. Mula-mula beliau cerita kat gee yang muka kerap naik jerawat dari bulan Oktober tahun lepas. Parut pun susah nak hilang. So beliau nak cuba produk Shakle untuk perbaiki masalah jerawat.

Pertama kali cuba Vitamin C Saklee ni dan mula consume vitamin C dari bulan May 2017.

Dalam masa 3 bulan dan tak abis lagi sebotol Vitamin C tu jerawat dah kecut. Takda lagi naik jerawat besar ok kecik. Sekarang yang ada tinggal parut je lagi. Alhamdulillah.

Ok. Ni gee share gambar muka beliau sebelum dan selepas. Jelas nampak beza dia kan. Dalam 3 bulan jer dah dapat hasil macam ni. Baru amik Vitamin C.



Ok. Gee nak share secara ringkas kebaikan Vitamin C untuk kulit. 

Nama panjang vitamin C Shakled ialah SR VITAMIN C PLUS. Satu botol biasa boleh tahan hingga 5-6 bulan. 

- Membantu penghasilan collagen dalam tubuh
- Perlindungan daripada sinar UV
- Mengurangkan kesan sunburn
- Mengurangkan parut & masalah jerawat
- Membantu prevent masalah jerawat degil
- Menjadikan tona kulit lebih sekata
- Menggantikan tisu yang rosak & menyembukan luka
- Mencerahkan kulit secara semulajadi (Bukan muka sahaja tau)
- Membantu masalah kulit sensitif seperti resdung & eczema
- Mengatasi masalah jerawat pasir & nasi
- Mengurangkan kedutan & tanda penuaan
- Kulit lebih glowing & radiant


** Fakta Vitamin C Shaklee - 1 tablet membekalkan 7.5 biji buah oren **


Harga Vitamin C Shaklee? Sangat jimat dan mampu milik. Vitamin C antara paling laris untuk kulit. Tiap hari customer order. 






Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!



Friday, July 21, 2017

10 Tips Jerawat Patut Anda Amik Tahu

Gee banyak dapat mesej dari prospek dan customer yang ada problem JERAWAT ni. 

So Gee nak share sikit tips untuk yang ada masalah jerawat. 


1- Paling penting JAGA MAKAN. Elak fast food, junk food. Senang citer makan yang sihat2 la. 

2- Detox badan buang toksin. Jerawat ni tanda badan ada toksin. So wajib detox!

3- Jangan sesekali kacau jerawat. Jerawat pecah memang potensi tinggi untuk naik balik jerawat area tu. 

4- Rajin cuci muka. Pencuci muka pun kena pilih yang sesuai. Jangan main beli jer tu yang jerawat tak elok-elok.

5- Rajin makan vitamin C. Vitamin C ni tinggi antioksidan untuk lawan radikal bebas. Radikal bebas ni juga boleh sebab jerawat. Paling penting vitamin C sangat penting untuk sintesis collagen dalam badan kita. 

6- Makan bawang putih. Ada berani. Bawang putih ni antibioti semulajadi, antibakteria. So dia boleh bantu bunuh bakteria jerawat. Kalau muka jenis jerawat sentiasa naik jer wajib sangat amik. Tapi uolls tak berani makan kan? Amik Garlic tablet dari Shaklee.

7- Jangan STESSS! Makin stress makin naik jerawat.

8- Jaga kebersihan diri. Contoh bantal sarung tilam tu mesti rajin cuci kalau boleh tiap minggu. Kadang kita dok jaga benda lain tapi tak sedar benda remeh macam ni yang jadi faktor jerawat jugak. 

9- BERSABAR! Nak rawat jerawat wajib bersabar. Memang amik masa. Adik Gee ada masalah jerawat memang amik masa sangat. 

10- KONSISTEN. Rawatan untuk jerawat perlu usaha yang konsisten ok. Nak tengok muka cantik bersih licin dari jerawat bawak2 lah konsisten dan rajin buat. 


Ok. Tu dulu gee share setakat ni. Moga bermanfaat . Boleh share jika rasa dapat bantu korang ok. 


× × ×


Selain dari tu, gee nak share skali supleme untuk kulit jerawat. Suplemen ni untuk bantu rawat dari dalam. 





ALFALFA COMPLEX 
- agen detox yg bantu membuang toksik dalam badan & usus, membersihkan darah. Usus kotor antara punca jerawat naik

GLA COMPLEX
- bantu menstabilkan hormon dalam badan. Hormon juga sebab jerawat naik. 

VITAMIN C
-vitami penting utk mengekalkan kecantikan kulit. Membantu mengatasi masalah jerawat dengan menghasilkan kolagen yg cukup untuk kulit. Jerawat cepat kecut.

ESP
-membekalkan protin yg cukup untuk kulit. Protin bantu renew kulit baru yang lebih sihat. Kulit akan jadi lebih sihat, bersih, anjal dan cerah. Memudarkan parut bekas jerawat hitam!

B-COMPLEX 
-vitamin anti stress. Stress juga menyebabkan jerawat makin banyak & teruk.

GARLIC
-antibiotik semulajadi untuk tubuh yg membantu membunuh bakteria pada kulit yg menyebabkan jerawat. Memakan garlic adalah satu petua kecantikan orang Korea.



Testimoni yang guna dan amal set jerawat shaklee. 












, , 








Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!



Thursday, July 13, 2017

Enfuselle by Shaklee: Skincare Untuk Kulit Kering & Berjerawat


Entri kalini Gee nak share lagi satu set Skincare Enfuselle.

Set yang ni pulak khas untuk yang ada mempunyai masalah kulit kering , sensitif dan berminyak. Apa yang ada dalam set ni boleh tengok dalam gambar bawah ni ok. Ada 3 item jugak dalam set ni. 





Jom Gee share apa kelebihan setiap item dalam set Enfuselle ni. 


1) Hydrating Cleansing Lotion

• Emulsi berkrim ini bertindak menanggalkan kotoran, bahan pencemaran dan mekap tanpa menjejaskan lapisan minyak semulajadi kulit.
• Emolien yang kaya serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit halus, seimbang dan berseri
• Mencerahkan tona kulit
• pH yang seimbang
• Hipoalergenik


2) Hydrating Toner

• Meneutralkan Tindak Balas Yang Boleh Merosakkan Kulit
• Melegakan dan menyediakan kulit untuk rawatan Enfuselle.
• Terbukti secara klinikal
• Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
• pH yang seimbang
• Rumusan tanpa alkohol yang menyejat dengan cepat tanpa mengeringkan kulit
• Melindungi lapisan minyak semulajadi kulit, menyucikan dan melembutkan dengan ekstrak witch hazel dan kamomil


3) Hydrating Moisturizer

• Melembapkan Kulit Sehingga 24 Jam
• Krim tanpa minyak dan tidak melekit yang kaya dengan agen pelembap bagi menyerlahkan kehalusan dan keanjalan kulit dengan serta-merta.







Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!

Monday, July 10, 2017

Review Shaklee by Gee: Moisturizer Enfuselle Untuk Kulit Berminyak & Jerawat


Korang kalau jenis kulit berminyak, Gee rekomen untuk pakai moisturizer / pelembap Enfuselle ni ( ada juga moisturizer Enfuselle khas utk kulit kering). 





Gee baru lagi guna sebenarnya. Masa bulan puasa haritu. Mula mula adik yang beli. Then Gee saja try sebab muka Gee ni ada berminyak sikit area T zone. 

Beberapa kali cuba sapu kat muka. Alhamdulillah. So far puas hati. Best sangat. Muka rasa kurang berminyak dan dia pun cepat je Gee rasa meresap dalam kulit muka. 


Ni gambar dia yang gee guna sekarang. Share ngan adik :))


Korang jangan amik ringan tau. Even muka berminyak rasa tak perlu moisturuzer/ pelembap tu SALAH! Kena juga guna ok. Untuk bagi lembapan kat kulit muka kita ni. Kalau yang jenis banyak kerja luar or sering terdedah kat cahaya matahari tu lagila perlu guna mousturizer/pelembap muka. 

Dan kalau guna makeup jadi tahan lama bila tepek Moisturizer Enfuselle ni kat muka tau tau. Puas hati. Rasa macam dia blend betul-betul kat muka. Besttt. Hihi

Kalau yang jenis tak pakai makeup pun molek sangat pakai moisturizer Enfuselle ni! Lepas pakai dia ni, terus tepek bedak pun dah ok. Bolen bantu naikkan seri wajah korang taw tak! Serius best dan sangat puas hati! Hihi

Gee sendiri bagi 5 bintang untuk moisturizer Enfuselle ni. Sebab gee sendiri guna kan. 

Formula dia ringan dan sesuai untuk kulit jenis kombinasi normal, berminyak, berjerawat or sensitif ke. 


Jom Gee share secara ringkas kebaikan dia;

• Formula ringkas untuk menyubur dan melembapkan Kulit
• Tidak berminyak dan mampu mengawal pengeluaran minyak pada wajah
• Bertindak dengan membekalkan kelembapan segera yang kulit anda perlukan bagi menjadikan wajah kelihatan halus serta tidak berkilat

Dan dia juga ada kajian klinikal skali iaitu;

• 146% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari268% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
• 173% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 28 hari
• Membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit


Dan istimewanya skincare Enfuselle by Shaklee ni ialah;

° DIRUMUS KHAS SECARA KLINIKAL
° BERASASKAN BOTANI
° BEBAS PARABEN / SLS / MERKURI
° HIPOALERGENIK
° DIUJI OLEH DERMATOLOGIST
° TIDAK DIUJI KE ATAS HAIWAN


ENFUSELLE SHAKLEE SETANDING JENAMA TERKEMUKA ANTARABANGSA tapi harga dia SANGAT MAMPU MILIK dan TAHAN LAMA! 

Ada yang guna dalam 5-7 bulan satu botol tu. Gee tak sure lagi sebab share dengan adik. Nanti gee plan nak beli sendiri dan tengok berapa lama boleh tahan. Nanti Gee share ok. 

InshaAllah semua boleh beli tau. Lelaki perempuan boleh guna jangan risau ok. 

Setiap orang WAJIB ada pelembap / Moisturizer Enfuselle by Shaklee ni ok. 








Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!



Saturday, July 8, 2017

Enfuselle Shaklee: Skincare Untuk Kulit Berjerawat Dan Berminyak


Ramai yang sedang mencari-cari skincare? Lately ni Gee dapat banyak pertanyaan untuk skincare. Shaklee pun ada skincare tau.

Bila Gee tanya apa masalah kulit dorang, mostly ramai yang ada masalah kulit berjerawat, berminyak, kult kusam tak berseri, kulit jenis kering, ada yang mudah kena sunburn, kulit sensitif dan macam-macam lagi. 

So kalini Gee nak share dulu set Enfuselle by Shaklee ni yang khas untuk kulit jenis berminyak, berjerawat dan sensitif. Ada 3 item semuanya. Boleh tengok dalam gambar bawah ni. 

Dia ada pencuci muka, toner dan moisturizer. 3 item ni semua paling nasic untuk penjagaan kulit kita. 




Jom Gee share secara ringkas kebaikan setiap item untuk set Enfuselle bagi kulit berminyak, jerawat dan sensitif ini;


1. ENFUSELLE PURIFYING CLEANSER :

• Gel pencuci ini bertindak dengan lembut bagi menyingkirkan kotoran pada wajah, mekap dan minyak berlebihan.
• Bahan-bahan khas serta tambahan vitamin E menjadikan kulit terasa lembut dan segar.
• pH yang seimbang
• Hipoalergenik
• Mencerahkan tona kulit.


2. ENFUSELLE PURIFYING TONER :

• Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip.
• pH yang seimbang
• Menyegarkan dan memperhaluskan kulit dengan ekstrak likoris dan witch hazel
• Meminimumkan kemunculan liang pori besar pada kulit
• Membantu mengawal kulit berminyak.


3. ENFUSELLE BALANCING MOISTURIZER :

• Formula Ringkas untuk Menyubur dan Melembapkan Kulit
• Formula yang ringkas, tidak berminyak dan mampu mengawal pengeluaran minyak pada wajah
• Bertindak dengan membekalkan kelembapan segera yang kulit anda perlukan bagi menjadikan wajah kelihatan halus serta tidak berkilat
• Terbukti secara klinikal:-146% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari268% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
• 173% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 28 hari
• Membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit
• Hipoalergenik



Kat bawah ni Gee ada share perkongsian pengguna-pengguna set Enfuselle;

















Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!



Friday, July 7, 2017

Pencuci Muka untuk Kulit Jerawat & Berminyak


Ada yang masih lagi mencari pencuci muka ke?

Gee nak share satu pencuci muka yang best ni. Dari Shaklee jugak tau. Jangan tak tau Shaklee pun ada rangkaian skincare dia sendiri. 

Salah satunya ENFUSELLE. Skincare yang ni gee tak guna tapi ADIK Gee sendiri ada guna. Adik kata best. So Gee mesti share kat korang semua lah kan. Hihi

Macam ini lah rupa skincare Enfuselle. Nama penuh dia Purifying Cleansing Gel. 




Jom Gee share secara ringkas kelebihan dia dulu;

• Gel berbusa yang bertindak secara lembut bagi membantu menyingkir kotoran, kesan makeup dan minyak berlebihan di kulit muka. 
• Mengandungi vitamin E bagi membantu kulit lebih lembut dan segar.
• Mencerahkan tona kulit wajah.
• Kandungan PH yang seimbang. 
• Hipoalergenik.


*Pencuci muka ni KHAS untuk korang ada masalah jerawat berminyak saja ok!



Ada yang tanya Gee kenapa kena jenis gel?

Untuk orang kulit jenis jerawat dan berminyak ni korang MESTI guna or pilih pencuci yang jenis GEL. Gel ni sifat dia lebih mesra untuk kulit berminyak. Dan jenis gel ni jugak fungsi dia untuk membuang lebihan minyak di permukaan kulit. 


Ingat! Jangan pilih jenis foam ya kalau korang kulit jenis berminyak dan berjerawat banyak. 



× × Sekali lagi Gee nak ingatkan Enfuselle Puryfing Cleansing Gel ni khusus untuk OILY and ACNE PRONE SKIN. Maksudnya kulit yang minyak habis dan open pores. Siapa yang ada jerawat yang banyak, merah-merah dan jerawat batu.



Dan satu lagi Gee nak share info penting. Perasan tak Enfuselle ni dia bersifat Hipoalergenik? 

Hipo tu maksud dia ‘kurang daripada normal’. 

Alergenik (atau alergen) pulak bermaksud bahan yang berupaya menyebabkan tindak balas alergi.

Istilah ini digunakan dalam sediaan produk, apabila semua langkah berhati-hati telah diambil semasa perumusan dan pengeluaran produk bagi memastikan tindak balas alergi ditahap paling minimum.

Bahasa mudahnya ialah pencuci muka hipoalergenik ni dia memang berkesan untuk mengekalkn pH kulit tanpa sebarang pengelupasan disamping melembapkan kulit muka kita. So Gee juga syorkan skincare Enfuselle ni untuk korang yang ada kulit kerap mengelupas dan mudah kena sunburn. 


Lepasni kena amik tau jenis kulit masing-masing ok supaya senang nak pilih pencuci muka yang sesuai. Takda la korang membazir jer beli. Dan takda la muka makin teruk pulak nanti bila salah beli ok. 





  Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!



Thursday, July 6, 2017

10 Tip Merawat Jerawat (Bahagian 1)


Entri kalini Gee nak share tip-tip untuk merawat jerawat. Tips ni semua gee kredit kepada Dr Haseenah. Gee suka follow facebook Dr Haseenah untuk dapat info pasal kulit. 

Sebenarnya banyak tip Gee dapat. Tu gee buat part by part. Nantikan bahagian kedua ok. Moga bermanfaat untuk korang semua.

























× × × × × 


Khas untuk ANDA yang ada masalah JERAWAT. Suplemen ni fungsi dia membantu merawat dan memperbaiki jerawat dari dalam. Meh Gee share jeaikan dua secara ringkas untuk korang. 


ALFALFA COMPLEX 
- agen detox yg bantu membuang toksik dalam badan & usus, membersihkan darah. Usus kotor antara punca jerawat naik

GLA COMPLEX
- membantu menstabilkan hormon dalam badan. Hormon juga sebab jerawat naik. 

VITAMIN C
-vitamin penting untuk mengekalkan kecantikan kulit. Membantu mengatasi masalah jerawat dengan menghasilkan kolagen yg cukup untuk kulit. Jerawat cepat kecut.

Protien ESP
-membekalkan protin yang cukup untuk kulit. Protin bantu renew kulit baru yang lebih sihat. Kulit akan jadi lebih sihat, bersih, anjal dan cerah. Memudarkan parut bekas jerawat hitam!

B-COMPLEX 
-vitamin anti stress. Stress juga menyebabkan jerawat makin banyak & teruk.

GARLIC
-antibiotik semulajadi untuk tubuh yang membantu membunuh bakteria pada kulit yang menyebabkan jerawat. Memakan garlic adalah satu petua kecantikan orang Korea.


Jika nak tau lebih details dan mana yang sesuai untuk masaah korang boleh hubungi Gee terus ok. 






Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!