Showing posts with label Tulang. Show all posts
Showing posts with label Tulang. Show all posts

Tuesday, July 18, 2017

Ostematrix Bantu Mak Ayah Saya Sihat & Kuat

Selalu bagi apa untuk mak ayah or ibu bapa korang?

Sejak join Shaklee ni, Gee bagi sebotol Ostematrix kat mak ayah gee. 

Tiap bulan gee memang wajib beli Ostematrix untuk mak ayah. Dah berbotol dah gee beli. Tak ingat berapa bulan dah. 



Koleksi botol lama Ostematrix. Ada bantak lagi 
sebenarnya. Ni mak gee suka simpan. Hihi


Alhamdulillah. Bila konsisten makan Ostematrix, dia banyak sangat bantu mak ayah gee. Even gee sendiri pun amik Ostematrix ni. 

Antara efek yang kami dapat lepas consume Ostematrix; 

• Sakit lutut mak dah ok dari dulu. Kalau tak dulu nak ngadu lutut sakit lenguh lagi waktu sujud nak solat.  
• Badan pun tak rasa lenguh
• Sakit belakang/pinggang ok banding dari dulu
• Mudah bangun pagi 
• Mudah lawas 
• Boleh kawal sakit senggugut. Ni gee slalu amik bila kena period pain. 


Bagi yang tak suka minum susu tu gee rekomen korang amik Ostemateix ni. Dia kaya dengan kalsium. InshaAllah dapat topup kalsium dalam badan.


Tapi Ostematrix ni bukan ada kalsium saja ya. Ada jugak mineral lain. Ada Magnesium, Vitamin D, fosforus, boron, kuprum, zinc dan mangan. 


Ok. Gee share secara ringkas kebaikan Ostematrix. 

-Menguatkan tulang dan gigi 
-Mengelakkan penyakit osteoporosis (tulang rapuh)
-Memulihkan kekejangan, kebas, sakit tulang belakang dan simpul biawak (bagi preggy mommy)
-Meringankan stress
-Menstabilkan tekanan darah
-Meringankan sakit ketika haid (Kelancaran saraf dan pengecutan otot memerlukan kalsium yang mencukupi. Dengan kalsium yang cukup, kita tak mudah senggugut, retensi air)
-Membantu kekal bertenaga dan bersemangat
-Membantu masalah gastrik.
-Membantu dalam pengurusan badan
-Mengatasi sembelit
-Memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus
-Memperbaiki jantung berdebar & menstabilkan denyutan tidak sekata penyakit jantung
-Menggalakkan tidur yang lebih selesa
-Lebih mudah untuk bangun pagi


Gee suka amik Ostematrix ni. Sebab dia telan je. Bagi yang jarang minum susu, tak suka minum susu ke boleh amik Ostematrix sebagai ganti. 



Macam nilah rupa Ostematrix. Kaplet dia jenis 
mudah telan. Memang Shaklee design macam tu.




Gee nak share sikit testimoni Ostematrix untuk korang semua ok. 














Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!



Thursday, January 23, 2014

Ostematrix Shaklee sumber kalsium terbaik untuk tulang

Perbezaan Ostematrix Shaklee

Gabungan formula unik dari mineral semula jadi dan garam mineral dari Laut Mati yang mengandungi kalsium, magnesium, fosforus, vitamin D, zinc, kuprum, magnesium dan boron. Kesemua nutrien ini perlu diambil bersama untuk diserap oleh tubuh dan menghalang endapan pada sesetengah moneral. Menurut kajian, supplement kalsium berupaya meningkatkan kemampatan tulang wanita yang telah berumur.

Manfaat Ostematrix

1. Menguatkan tulang ~ menghalang osteoporosis, kuatkan kuku, kerangka, gigi dan sistem saraf. rawat tulang retak, eczema, kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah utk memekat

2. Membaiki masalah kejang dan kebas ~ pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur dapat memperbaiki kebas, kejang, sakit sendi dan artritis.

3. Meringankan stress ~ mengimbangi tekanan darah, pelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur yg selesa, membaiki jantung berdebar, gementar dan stress, membaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam.

4. Membaiki masalah haid ~ pengambilan 1000mg kalsium serentak dgn magnesium dpt meringankan sakit ketika haid dan membantu membuang air kecil.

5. Mengimbangi PH tubuh dengan berkesan dan menghalang obesiti ketika tua.

6. Vitamin D ~ mampu membaiki penyakit rickets, meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus utk meninggikan ketumpatan tulang, kuatkan kerangka, baiki penyakit periodontal.

7. Magnesium ~ ion positif kedua terpenting dalam tubuh. Menggalakkan komposisi tulang dan rawan, membantu sistem saraf, aktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot, menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit jantung, memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus, menghalang endapan kalsium, ia larut dan mengurangkan formasi batu karang atau hempedu.

8. Boron, Kuprum, Mangan dan Zink ~ pelihara metabolisma kerangka dan pertumbuhan otot, menyusun enzim yang diperlukan untuk membaiki tulang dan rawan dan halang atritis.


Ostematrix membekalkan : 



1 biji Ostematrix = 1 gelas susu tinggi kalsium = 80 biji badam
1000mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi.
400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya.
400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium.


Secara ringkasnya Ostematrix ini :

✔ Membantu dalam pembentukan tulang dan gigi yang sihat.
✔ Mengelakkan penyakit osteoporosis (tulang rapuh).
✔ Memulihkan kekejangan, kebas – kebas, sakit tulang belakang dan simpul biawak (bagus untuk ibu mengandung).
✔ Meringankan stress – mengelakkan gejala mudah meradang dan murung.
✔ Menstabilkan tekanan darah bagi memastikan tekanan darah berada pada tahap normal.
✔ Meringankan sakit ketika haid. (Kelancaran saraf dan pengecutan otot memerlukan kalsium yang mencukupi. Dengan kalsium yang cukup, kita tak mudah senggugut, retensi air).
✔ Membekalkan tenaga, sesuai untuk meraka yang sibuk dengan urusan seharian atau bekerja.
✔ Membantu masalah gastrik.
✔ Membantu dalam pengurusan badan.
✔ Membantu dalam proses pembakaran lemak.
✔ Membantu dalam mengatasi sembelit.
✔ Merendahkan kandungan fosfat bagi mereka yang mengidap penyakit buah pinggan kronik.

Siapa yang memerlukan Ostematrix?

1 Ibu hamil
2 Ibu menyusu (turut membantu dalam penghasilan susu)
3 Orang yang tak suka minum susu
4 Orang tua
5 Orang yang kerap sakit pinggang, sakit lutut, dan sendi.
6 Orang yang selalu kebas kaki dan tangan
7 Orang yang selalu outstation dan perjalanan jauh
8 Orang yang pentingkan kesihatan

kredit : 1 2




 * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan, pembelian dan konsultasi percuma.

Harga mampu milik. Sama-sama kita berkongsi kebaikan dan kesihatan.

Nurzhinan Mohd Yunus | Shaklee Independent Distributot [ID : 1085116]
SMS | WHATSAPP 0135707812 | PM FB :Vitamin Cantek Sihat