Showing posts with label bersin. Show all posts
Showing posts with label bersin. Show all posts

Monday, October 9, 2017

My Shaklee Story: Vitamin C

Assalamualaikum dan hi semua :) 

Ok. Entri kalini kan gee nak share macam cerita sikit la macam mana gee boleh kenal Vitamin C.

Ok. Cerita dia tak panjang sangat. Just gee harap dia bermanfaat dapat bantu korang yang ada masalah macam gee jugak,

Alkisahnya bermula, ...





Asal pagi jer bersin jadi rimas!

Siap pakej skali dapat 

Hidung berair, mata merah rasa gatal, sukar bernafas dan paling teruk tu siap dapat pakej demam selsema

Korang pernah kena cam gini?

Ni zaman dulu memang slalu la gee dapat masalah macam ni lagi-lagi bila pagi. Rimas pun ada rasa. 

Sampai kan gee ingat benda ni tak boleh nak sembuh sampai bila2

Kisahnya satu hari zaman dulu tu sebab obses nak kulit cantik 

So carik punya carik dan jumpa la vitamin C ni bagus untuk skin. Dia tulis vitamin C bagus untuk masalah jerawat, kulit kusam, kulit berminyak, also bole bantu hasil kolagen (ni paling buat gee tertarik sebab body kita tak boleh hasil sendiri)

So gee google apa vitamin C yang bagus dan jumpa la Shaklee Vitamin C!



Macam ni la rupa vitamin C shaklee


Saat ni la pekenalan pertama gee dengan Shaklee😃 (dalam 3 tahun lepas rasanya laa hihi)

Dah order semua tu dan sampai so gee mula consume 

Tak sangka tak sampai 1 bulan consume gee perasan masalah pagi bersin tu dah berkurang

Ya Allah rupanya bole elok bersin ni dengan vitamin C 

Alhamdulillah syukur sangat ya Allah asbab amal vitamin C dah elok bersin tiap pagi ku. TQ Allah kerana pertemukan gee dengan Shaklee ni.

So gee teruskan je amik tak nak skip dah sampai la sekarang

Ni kisah benar bukan rekaan untuk jual semata yer (bole tanya famili gee sendiri).






Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!



Friday, July 28, 2017

Review Shaklee: Vitamin C

SENANG KENA SELSEMA, BERSIN

Dulu- dulu kan gee ni memang jenis antibodi lemah. Mudah selsema dan pakej skali dengan bersin yang tak berhenti bila dah mula. Lebih kurang resdung lah kan. 

Bila kena debu or habuk sikit je memang senang sangat la bersin tu. Bila dah mula tu nonstop la bersin sampai hidung merah, berair, mata pun merah dan kemudian terus dapat selsema dan demam skali dapat. Satu pakej skali kot. 





But now Alhamdulillah sangat. Kesihatan Gee lagi baik dari 3 tahun lepas. Jarang sangat dah kena bersin & selsema ni. Even sakit pun cepat baik. 

Syukur ya Allah. Ni semua asbab Gee rajin dan konsisten amal VITAMIN C SHAKLEE dan dengan izin Allah jua kan. Alhamdulillah~



Sebotol ni biasa tahan hingga 5-6 bulan


Vitamin C Shaklee ni sangat bagus untuk korang yang senang jatuh sakit. Sistem imun badan lemah ke. Dia akan bantu tingkatkan sistem pertahanan badan. InshaAllah kita ikhtiar.

.

Ok. Gee share secara ringkas kebaikan Vitamin C Shaklee ni. 

•Mengatasi masalah jerawat degil, jerawat pasir & nasi
•Membantu mengurangkan kadar kolestrol dalam darah. 
•Mempertingkatkan sistem pertahanan badan. 
•Melembapkan kulit dari dalam
•Mengurangkan simptom demam
•Menguatkan dinding salur darah. 
•Mengurangkan kedut & tanda penuaan
•Membaiki parut pada kulit. 
•Membantu kulit sensitif seperti eczema & resdung
•Menjadikan kulit lebih cerah secara semulajadi
•Menghilangkan jerawat dan pigmentasi. 
•Mencantikkan/menghaluskan kulit
•Merangsang pembentukan kolagen dalam badan
•Mencegah dan memerangi kanser
•Memperbaiki insomnia
•Mempercepatkan waktu pemulihan demam/selsema
•Melindungi kulit dari terdedah kepada radikal bebas, sinaran matahari dan UV
•Membantu menyembuhkan luka dengan cepat
•Memperbaiki gusi berdarah









Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!