Showing posts with label kulit. Show all posts
Showing posts with label kulit. Show all posts

Tuesday, October 10, 2017

PROMOSI ESP SEPANJANG OKTOBER 2017

Baru sempat nak update promosi ESP bulan ni. Tak terlambat lagi kan hihi

Ok. Sepanjang bulan Oktober shaklee bagi offer untuk ESP.





Ok. Gee share dulu manfaat dan kebaikan bila consume protien ESP ni;

✔️ ESP mencerahkan dan menjadikan tona kulit lebih sekata

✔️ ESP menghilangkan parut jerawat degil, parut jenis berlubang serta jeragat

✔️ ESP menjadikan kulit yang kusam tak bermaya kepada kulit yang lebih sihat serta GLOWING

✔️ ESP membantu mengecilkan pori muka dan mengurangkan masalah blackheads / whiteheads

✔️ ESP menjadikan kulit lebih tegang, anjal, gebuu serta awet muda

✔️ ESP membantu mengawal selera makan bagi mereka yang nak kurus

✔️ ESP membantu mencantikkan bentuk badan bagi mereka yang terlampau kurus

✔️ ESP memberikan rasa lebih bertenaga bagi mereka yang sering letih dan mudah mengantuk

✔️ ESP membantu menguatkan otot rahim bagi mereka yang sedang ikhtiar hamil

✔️ ESP membantu wanita hamil untuk kurang rasa letih, sakit-sakit badan, mengatasi masalah kencing manis serta dalam masa yang sama mencantikkan kulit terutama bagi mereka yang ada masalah kulit semasa hamil disebabkan hormon tidak stabil

✔️ Baby dalam perut juga mendapat khasiat bila si ibu consume ESP, inshaaAllah baby lahir kulit bersih putih cerah gebuuu

✔️ ESP bertindak sebagai milk booster bagi ibu-ibu yang menyusukan baby, inshaaAllah susu lebih banyak dan pekat


Yang paling best nya ESP nih boleh diamalkan oleh seisi keluarga (not recommended for age 12 years and below).











Ok. Untuk promosi ESP bulan ni, 

Beli 4 ESP dapat diskaun 5% 

4 x RM 170 = RM 680 
less 5% = RM 646


Tapi lebih jimat jika daftar ahli, penjimatan lebih RM 100! 

Nak tau berapa jom hubungi gee segera ok. 








Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!



Sunday, October 8, 2017

15 Sebab Anda Perlukan Vitamin C


Ramai yang ingat vitamin c ni untuk kulit kan?

Sebenarnya bukan kulit saja yer tapi untuk kesihatan satu badan kita.

Ok jom gee share apa sebab dia. Moga bermanfaat buat semua ^ _ ^






 

Kolagen bukan untuk kulit saja 

Juga penting untuk saluran darah, tendon, tulang, ligaments, gigi dan rambut




Antara tanda kurang vitamin c ialah; 

Gusi berdarah 
Lebam di kulit
Kulit kering
Ruam
Pemulihan kecederaan yang lambat
Kulit kasar




Badan lebih sihat

Menyingkatkan waktu pemulihan dan kurangkan simptom flu & selsema

Atasi alergi hidung & kulit 

Perbaiki asma




Vitamin C merangsang pengeluaran T cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh




Rajin amik vitamin C tiap hari untuk dapat kulit lebih cerah, melambatkan penuaan, mengatasi jerawat, menyekat pembentukan pigmen penyebab utama jeragat




Vitamin C boleh memperbaiki insomnia, stress, keresahan




Vitamin C berfungsi melawan & melindungi sel tubuh dari kerosakan radikal bebas yang sebab penyakit kronik seperti 

darah tinggi
sakit jantung
stroke 
barah




Vitamin C membantu dalam proses biokimia menjadikan bahan proline dan lysine kepada Hydroxyproline dan Hydroxylysine sebagai struktur asas untuk pembinaan kolagen
















Ok. Gee nak sharing suplemen vitamin C yang gee consume 

Dah 3 tahun lebih dah makan 

Memang best! 

So far efek gee dapat rasa ialah kulit cerah, kontrol jerawat, perbaiki resdung, kulit kurang berminyak

If ada demam selsema cepat kebah

Ada bersin pun cepat elok.
Plus bersin gee tak teruk macam dulu dah. Asal pagi jer bersin, mata merah gatal, badan rasa letih sampai rasa nak demam


Tapi paling best tu kan, vitamin C Shakler ni dia ... 

Ada teknologi pelepasan masa = tiap 1 jam tubuh dapat 100 mg vitamin C 

1 Tablet = 7 biji khasiat vitamin C buah oren

If ada gastrik pun ok amik 
Sebab shaklee ektrak vitamin C dia dari jagung 
So ok untuk perut even amik time perut kosong





* * * 


Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!


Friday, July 21, 2017

10 Tips Jerawat Patut Anda Amik Tahu

Gee banyak dapat mesej dari prospek dan customer yang ada problem JERAWAT ni. 

So Gee nak share sikit tips untuk yang ada masalah jerawat. 


1- Paling penting JAGA MAKAN. Elak fast food, junk food. Senang citer makan yang sihat2 la. 

2- Detox badan buang toksin. Jerawat ni tanda badan ada toksin. So wajib detox!

3- Jangan sesekali kacau jerawat. Jerawat pecah memang potensi tinggi untuk naik balik jerawat area tu. 

4- Rajin cuci muka. Pencuci muka pun kena pilih yang sesuai. Jangan main beli jer tu yang jerawat tak elok-elok.

5- Rajin makan vitamin C. Vitamin C ni tinggi antioksidan untuk lawan radikal bebas. Radikal bebas ni juga boleh sebab jerawat. Paling penting vitamin C sangat penting untuk sintesis collagen dalam badan kita. 

6- Makan bawang putih. Ada berani. Bawang putih ni antibioti semulajadi, antibakteria. So dia boleh bantu bunuh bakteria jerawat. Kalau muka jenis jerawat sentiasa naik jer wajib sangat amik. Tapi uolls tak berani makan kan? Amik Garlic tablet dari Shaklee.

7- Jangan STESSS! Makin stress makin naik jerawat.

8- Jaga kebersihan diri. Contoh bantal sarung tilam tu mesti rajin cuci kalau boleh tiap minggu. Kadang kita dok jaga benda lain tapi tak sedar benda remeh macam ni yang jadi faktor jerawat jugak. 

9- BERSABAR! Nak rawat jerawat wajib bersabar. Memang amik masa. Adik Gee ada masalah jerawat memang amik masa sangat. 

10- KONSISTEN. Rawatan untuk jerawat perlu usaha yang konsisten ok. Nak tengok muka cantik bersih licin dari jerawat bawak2 lah konsisten dan rajin buat. 


Ok. Tu dulu gee share setakat ni. Moga bermanfaat . Boleh share jika rasa dapat bantu korang ok. 


× × ×


Selain dari tu, gee nak share skali supleme untuk kulit jerawat. Suplemen ni untuk bantu rawat dari dalam. 





ALFALFA COMPLEX 
- agen detox yg bantu membuang toksik dalam badan & usus, membersihkan darah. Usus kotor antara punca jerawat naik

GLA COMPLEX
- bantu menstabilkan hormon dalam badan. Hormon juga sebab jerawat naik. 

VITAMIN C
-vitami penting utk mengekalkan kecantikan kulit. Membantu mengatasi masalah jerawat dengan menghasilkan kolagen yg cukup untuk kulit. Jerawat cepat kecut.

ESP
-membekalkan protin yg cukup untuk kulit. Protin bantu renew kulit baru yang lebih sihat. Kulit akan jadi lebih sihat, bersih, anjal dan cerah. Memudarkan parut bekas jerawat hitam!

B-COMPLEX 
-vitamin anti stress. Stress juga menyebabkan jerawat makin banyak & teruk.

GARLIC
-antibiotik semulajadi untuk tubuh yg membantu membunuh bakteria pada kulit yg menyebabkan jerawat. Memakan garlic adalah satu petua kecantikan orang Korea.



Testimoni yang guna dan amal set jerawat shaklee. 












, , 








Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!



Thursday, July 6, 2017

10 Tip Merawat Jerawat (Bahagian 1)


Entri kalini Gee nak share tip-tip untuk merawat jerawat. Tips ni semua gee kredit kepada Dr Haseenah. Gee suka follow facebook Dr Haseenah untuk dapat info pasal kulit. 

Sebenarnya banyak tip Gee dapat. Tu gee buat part by part. Nantikan bahagian kedua ok. Moga bermanfaat untuk korang semua.

























× × × × × 


Khas untuk ANDA yang ada masalah JERAWAT. Suplemen ni fungsi dia membantu merawat dan memperbaiki jerawat dari dalam. Meh Gee share jeaikan dua secara ringkas untuk korang. 


ALFALFA COMPLEX 
- agen detox yg bantu membuang toksik dalam badan & usus, membersihkan darah. Usus kotor antara punca jerawat naik

GLA COMPLEX
- membantu menstabilkan hormon dalam badan. Hormon juga sebab jerawat naik. 

VITAMIN C
-vitamin penting untuk mengekalkan kecantikan kulit. Membantu mengatasi masalah jerawat dengan menghasilkan kolagen yg cukup untuk kulit. Jerawat cepat kecut.

Protien ESP
-membekalkan protin yang cukup untuk kulit. Protin bantu renew kulit baru yang lebih sihat. Kulit akan jadi lebih sihat, bersih, anjal dan cerah. Memudarkan parut bekas jerawat hitam!

B-COMPLEX 
-vitamin anti stress. Stress juga menyebabkan jerawat makin banyak & teruk.

GARLIC
-antibiotik semulajadi untuk tubuh yang membantu membunuh bakteria pada kulit yang menyebabkan jerawat. Memakan garlic adalah satu petua kecantikan orang Korea.


Jika nak tau lebih details dan mana yang sesuai untuk masaah korang boleh hubungi Gee terus ok. 






Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!



Friday, November 18, 2016

8 Tip Kawal Jerawat




Jerawat. Ada masalah jerawat? 

Ok. Entri kalini gee ada share tip2 untuk mengawal jerawat supaya tidak melarat dan makin teruk. 


Jom ikut 8 tips ini untuk mengawal jerawat anda:

1. Makan basic real food

Real food bermaksud makanan segar. Bukan makanan diproses seperti dalam tin, pek atau frozen. 

Kita tidak tahu apa bahan yang ada dalam makanan berproses. Lebih elok jika makanan masak di rumah secara ringkas menggunakan tidak banyak bahan. Lagi mudah untuk kita tahu apa bahan dalam makanan kita. 

Contoh:
Ikan bakar dan sayur steam. 2 bahan sahaja. 

Elakkan makanan yang mengandungi terlalu banyak perasa atau pengawet. Ini termasuklah perencah, sos-sos, minyak dan kicap.

.

2. Kurangkan makanan berminyak.

Minyak menggalakkan bengkak, merah pada kulit. 

Elakkan makan di luar terlalu kerap. Kita tidak boleh kawal penggunaan minyak mereka. Mungkin mereka juga gunakan minyak yang digunakan terlalu banyak kali.

=====

3. Makan makanan yang menggalakkan penghadaman yang baik.

Contoh:
Makanan berserat tinggi. 
Sayur-sayur berdaun, buah melon.

.

4. Minum air mencukupi. 

Minum air yang cukup membantu badan kita untuk keluarkan bahan buangan. 

.

5. Bersihkan muka 2 kali sehari. 

Gunakan cleanser yang sesuai. Pastikan cuci muka dalam masa 30 minit selepas aktiviti berat dan berpeluh.

.

6. Dapatkan tidur yang cukup. 

Tidur yang tidak cukup menyebabkan stress. Stress akan akibatkan penambahan berat badan dan menggalakkan pertumbuhan jerawat. 

.

7. Bersenam dengan konsisten. 

Peluh yang keluar akan membantu bersihkan liang kulit. Bersenam juga menstabilkan hormon. 

.

8. Kekalkan keceriaan dan kebahagiaan. 

Look at the bright side. Fokus pada kebahagiaan kecil. Elakkan terlalu fikir pada masalah. Sentiasa bersyukur dengan nikmat-nikmat kecil yang diterima. 

Stress level dan hormon kita akan berada dalam keadaan terkawal.


Kredit to Dr Haseenah (Pakar Jerawat)





* * *


Selain itu anda juga boleh ikhtiar dengan suplemen Shaklee jika ada masalah jerawat yang teruk dan berpanjangan.




Hubungi Gee untuk mendapatkan maklumat lebih lanjt tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .



Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

sms/whatsapp : 0135707812

FB: Nurzhiana M Yunus



Terima Kasih memilih Shaklee ;)


Thursday, November 17, 2016

ESP Shaklee Bantu Gastrik Saya


Assalamualaikum & Hi ;) 

Siapa ada masalah gastrik? Entri kalini Gee nak share testimoni gastrik daripada rakan2 Shaklee kami di grup FLY Academy Club!

• • •

Sempena Bulan ESP, saya nak share experince 2 tahun dengan Protein Soya Non-GMO nie:s

Saya ada Gastrik yang agak kritikal since 2006. Ini semua puncanya dari silap saya jugak.

Saya selalu makan masam-masam sebab nak diet (selama 3thn) sehingga pedih perut. Pada anggapan akal pendek saya, makanan berasid tinggi ni akan memecahkan lemak. Itu semua tindakan yang kurang sihat. Dan akhirnya, saya disahkan doktor ada gastrik.




Setiap bulan saya wajib ke klinik untuk emergency. Normal, 2 kali sebulan. Semata-mata nak ambil MC dan tak tahan sangat-sangat. Jika banyak tekanan.. akan lagi kerap kena gastrik.

Sampai saya tak tahu nak buat cam mana. Saya dah give up, makan itu tak kena. Makan ini, tak kena. 8 tahun saya menanggung sakit gastrik sebab kesilapan diri sendiri.

Sehinggalah saya start ambil Slimming Set termasuk ESP pada tahun 2014. Alhamdulillah, saya mula fall in Love dengan ESP sebab saya tak perlu pening-pening dan tertekan lagi.

Boleh blend dengan buah, campur dengan oat dan minum cam tu je. Yang pasti, ia serasi dengan perut saya nie. Boleh tambah ostematrix, alfalfa dengan peppermint.

Alhamdulillah. Dah masuk tahun kedua saya still setia dengan ESP. Kebetulan saya memang suka minum soya. Reward untuk diri sebab ESP bukan bantu Gastrik saya sahaja, tapi ia turut atasi masalah jeragat dan kesihatan kulit muka saya yang sensitive.

Gastrik yang tak di rawat. Boleh memudaratkan lagi, jika dibiarkan. Selamat mencuba!

Kredit to Sakinah




Bagaimana ESP membantu gastrik?
 



  • ESP kaya dengan kacang soya yang tinggi sifat alkalinya dan ini membantu meneutralkan lebihan asid hidrolik yang dirembaskan oleh kelenjar perut.
  • ESP juga tinggi protin yang membantu sistem pencernaan bekerja dengan baik kerana sistem pencernaan kita akan bekerja dengan baik apabila wujudnya unsur protien dalam perut.
  • Kandungan asid amino di dalam ESP jua dapat membina sel-sel baru dalam badan bagi menggantikan sel-sel lama yang telah rosak akibat hakisan asdi hidrolik semasa proses pencernaan berlaku!
  •  Malah,  ESP juga memberi rasa kenyang yang agak lama dan ini amat membantu pesakit gastrik agar tidak berasa lapar!







Hubungi Gee untuk mendapatkan maklumat lebih lanjt tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .


Nurzhiana Mohd Yunus

Shaklee Independent Distributor - ID 1085116

sms/whatsapp : 0135707812

FB: Nurzhiana M Yunus


Terima Kasih memilih Shaklee ;) 


Monday, October 19, 2015

Atasi masalah jerawat dengan vitamin Shaklee


Assalamualaikum dan Hi :)

Jerawat masalah kulit paling biasa berlaku. Dan rawatan untuk jerawat ini bukan hanya menjaga semata-mata seperti penggunaan produk kecantikan sebaliknya penjagaan dalaman sangat-sangat penting. Pengambilan nutrisi penting untuk memberi khsiat kepada kulit. Apabila dalamam kita sihat automatik kulit luaran juga akan sihat. Menurut Dr Haseenah (pakar jerawat) rawatan jerawat mengambil masa 2-3 bulan tetapi paling baik adalah sehingga 2-6 bulan.


Untuk itu, cik gee mencadangkan beberapa vitamin / supplemen Shaklee yang sesuai untuk merawat masalah jerawat anda. semoga dengan pengambilan supplemen ini dapat membantu anda bebas dari masalah jerawat ! boleh hubungi cik gee untuk details & kosultasi penuh k =)





ALFALFA COMPLEX
- agen detox yg bantu membuang toksik dalam badan & usus, membersihkan darah. Usus kotor antara punca jerawat naik.


GLA COMPLEX
- membantu menstabilkan hormon dalam badan. Hormon tak stabil juga sebab jerawat naik.


VITAMIN C
- vitami penting utk mengekalkan kecantikan kulit. Membantu nengatasi masalah jerawat dengan menghasilkan kolagen yg cukup untuk kulit. Jerawat cepat kecut.


ESP
- membekalkan protin yg cukup untuk kulit. Kulit lebih sihat, anjal dan cerah. Memudarkan parut.


B-COMPLEX
- vitamin anti stress. Stress juga menyebabkan jerawat makin banyak & teruk.


GARLIC
- antibiotik semulajadi untuk tubuh yg membantu membunuh bakteria pada kulit yg menyebabkan jerawat. Memakan garlic adalah satu petua kecantikan orang Korea.















'
'
'
'
'

Di sini cik gee kongsikan sedikit tips jerawat untuk anda

- Kurangkan makanan yang berminyak / bergoreng kerana ia penyebab utama jerawat
- Kurangkan stress, hormon stress mengeluarkan lebih banyak sebum yang menghasilkan jerawat termasuk whiteheads / blackheads
- Kurangkan makanan tinggi gula / minuman berkarbonat
- Kurangkan pengambilan kafein kerana boleh menganggu tidur (tidur tak cukup punca jerawat)
- Elakkan process food kerana ia tidak bagus untuk kulit & kesihatan
- Cuci muka 2x sehari (terlalu kerap boleh sebabkan kulit kering)
- Jangan cungkil / pegang jerawat kerana ia boleh meninggalkan parut
- Pastikan membuang setiap hari kerana toksin antara punca jerawat naik
- Kurangkan pegambilan susu segar (kerana ia biasanya disuntuk hormon pada lembu yang boleh memudaratkan jerawat)
- Jangan makan french fries kerana kandungan lemak / kerbohidrat yang tinggi akan memberi kesan buruk kepada pengawalan / pemulihan jerawat
- Elakkan penggunaan air panas / steam pada kulit kerana ia merosakkan lapisan minyak perlindungan semulajadi kulit, menyebabkan kulit kering. sensitif dan kulit kelihatan merah




.
.
.
.


Hubungi Cik G untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee , proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga dapatkan harga istimewa bagi setiap produk Shaklee .



Nurzhiana Mohd Yunus


Shaklee Independent Distributor - ID 1085116


sms/whatsapp : 013-570 7812




Terima kasih kerana mendapatkan produk Shaklee daripada saya. Sebarang pembelian produk Shaklee bakal mendapatkan khidmat nasihat. Sekiranya berminat menjadi Pengedar Sah Shaklee, boleh menghubungi saya untuk pendaftaran ahli Atau pergi terus ke mana-mana cawangan Shaklee, mendaftar di bawah ID Shaklee 1085116 dan anda bakal mendapat bimbingan daripada saya.