Showing posts with label makeup remover. Show all posts
Showing posts with label makeup remover. Show all posts

Thursday, May 18, 2017

Cara Mudah Buang Whitehead Di Muka


GOODBYE STUPID HEAD!

Head kepala ke? BUKAN. Ada yang tanya gee pasal whitehead & blackhead! 

Gee apa lagi terus rekomen GENTLE ACTION MAKEUP REMOVER NUTRIWHITE! 

Sebab dia best sangat sangat. Gee sendiri pun guna. Wajib la gee share benda best kan?!




Macam mana guna? 

Mudah saja cara dia. Sapu atau sental makeup remover Nutriwhite hari-hari kat muka. Rajin buat boleh hilang segala 'stupidhead' kat muka tu tau. Tapi yang penting korang kena rajin la ye. 


Meh gee share sikit pasal bestnya MAKEUP REMOVER ni untuk korang:

1. Melicinkan, melembutkan dan menyerikan kulit muka. 

2. Dalam dia ada kandungan Tunas Pokok Bic untuk menyingkirkan sel kulit mati dengan menyeluruh tanpa merosakkan kulit kita.

3. Ada Aloe untuk menyegarkan dan menegangkan kulit.

4. Paling best dia tidak berminyak dengan aroma semulajadi! Jerawat pun tak naik lepas guna.  

5. Semua orang boleh guna Makeup Remover Nutriwhite ni.


Sangat berbaloi guna remover ini tau. Tahan lama. Gee sendiri guna dah lebih 6 bulan satu tiub tu. Dan confirm lepas korang guna makeup remover korang rasa puas hati sangat dan nak order lagi!






Hubungi Gee untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

SMS/WhatsApp: 013-5707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!




Wednesday, February 15, 2017

Buang Whitehead dengan Makeup Remover NutriWhite


Assalamualaikum & hi semua ;)) 

Entri kalini gee nak share pasal makeup remover Nutriwhite dari Shaklee. Ni salah satu item yang Gee dah lama guna dekat 2 tahun rasanya. Alhamdulillah. Best sangat2 lagi2 tang whitehead tu!




Setiap hari gee memang paksa untuk rajinkan diri guna makeup remover Nutriwhite ni. Hihi. Walaupun kadang2 ada masa culas jugak. Tapi sebelum tidor gee akan pastikan tak skip guna makeup remover Nutriwhite untuk pastikan kulit wajah betul2 bersih. Terutama yang ada whitehead tu memang korang WAJIB buat setiap malam ok! 


Ada beza tak kalau tak guna or Gee ada terskip guna? 

Yes. Ada tau memang beza sangat2 gee rasa. Bila terskip sapu makeup remover Nutriwhite tu muka rasa macam tak bersih macam ada something jer.. macam kasar2 je kat area hidung pun ada. 


Ok. Bagaimana Makeup Remover Nutriwhite boleh membantu? 

1. Ia bertindak membuang kotoran, sel kulit mati dan daki2x di muka dengan lebih bersih termasuk buang WHITHEAD! Efeknya kulit rasa lembut dan licin!  

2.Tunas Pokok Bic bertindak lembut untuk menyingkirkan sel kulit mati dengan menyeluruh tanpa merosakkan kulit.

3. Aloe pulak untuk bantu menyegarkan dan menegangkan kulit!

4. Rumusan ringan dan bestnya makeup remover ni tidak berminyak dengan aroma yang menyegarkan. 


Sangat berbaloi guna remover ini tau.. Tahan lama! Gee sendiri guna lebih dari 6 bulan untuk satu tiub tu. Dan gee confirm lepas korang guna rasa puas hati dan order lagi. Jom2 dapatkan makeup remover ni sekarang juga! 


Jom cuci mata tengok testimoni dari kawan2 Gee sendiri yang dah guna makeup remover Nutriwhite ni. 












Hubungi gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

SMS/WhatsApp: 013-5707812

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!




Saturday, November 19, 2016

3 Cara Nutriwhite Jaga Kulit Jadi Cantik



1. Gentle Action Makeup Remover 

Gee sangat suka dengan makeup remover Nutriwhite. Sangat2 lah best! Muka rasa bersih bila lepas guna makeup remover ni. Nak buang whitehead dan segala daki-daki termasuk sel kulit mati pun senang. Hanya perlu gosok or sental secara lembut muka dengan makeup remover Nutriwhite. 

Even tak guna makeup tiap hari pun gee memang guna setiap hari makeup remover Nutriwhite ni. Bagi yang heavy makeup user tu, gee sarankan korang wajib guna maeup remover ni! Buang dan bersihkan segala sisa makeup dan kotoran kat muka. Jika tak liang roma boleh tersumbat dan naik jerawat dan muka pun rasa kasar je kan? betul tak betul?!

Dan paling best makeup remover ni tak berminyak. Tahan lama pun ya jugak. Satu tiub tahan lebih 5 bulan - 6 bulan.



2. Gentle Deep Fomaning Cleanser 

Lepas guna makeup remover Nutriwhite, wajib bilas muka dengan cleanser Nutriwhite ni skali. Double woww!! Best! Muka memang rasa lebih segar, lembut dan tak menggelupas. Guna sikit je pun dah berbuih. 

Sama jugak macam makeup remover dia.. cleanser pun tahan lama. Satu toub gee sendiri guna hampir 12 bulan or setahun tahan. Ibarat gee beli sekalu setahun untuk cleanser ni. 



3. Soothing Radiance Whitening Softener 

Ni macam toner dah gee rasa. Gee sapu toner tiap kali lepas cuci muka or lepas mandi. Lepas sapu, muja rasa lembut dan segar. Jika tiap hari guna toner Nutriwhite ni, pengalaman gee sendiri .. ia boleh bantu kecilkan liang roma / pori-pori kat muka. Tapi ada cara dia. Ni gee akan consult khas untuk customer2 gee k . Hihi 



Bagi yang mementingkan kualiti produk skincare .. jangan risau sebab Nutriwhite ni setanding SKII, Estee Lauder dan etc . Nutriwhite menggunakan bahan2 semulajadi, dibuat oleh pakar kulit dan saintis dari Jepun dan AS dan 3 tahun pembangunan produk sebelum ia dilancarkan. Dan bestnya Nutriwhite Khas untuk Kulit Orang Asia!