Showing posts with label moisturizer. Show all posts
Showing posts with label moisturizer. Show all posts

Monday, July 10, 2017

Review Shaklee by Gee: Moisturizer Enfuselle Untuk Kulit Berminyak & Jerawat


Korang kalau jenis kulit berminyak, Gee rekomen untuk pakai moisturizer / pelembap Enfuselle ni ( ada juga moisturizer Enfuselle khas utk kulit kering). 





Gee baru lagi guna sebenarnya. Masa bulan puasa haritu. Mula mula adik yang beli. Then Gee saja try sebab muka Gee ni ada berminyak sikit area T zone. 

Beberapa kali cuba sapu kat muka. Alhamdulillah. So far puas hati. Best sangat. Muka rasa kurang berminyak dan dia pun cepat je Gee rasa meresap dalam kulit muka. 


Ni gambar dia yang gee guna sekarang. Share ngan adik :))


Korang jangan amik ringan tau. Even muka berminyak rasa tak perlu moisturuzer/ pelembap tu SALAH! Kena juga guna ok. Untuk bagi lembapan kat kulit muka kita ni. Kalau yang jenis banyak kerja luar or sering terdedah kat cahaya matahari tu lagila perlu guna mousturizer/pelembap muka. 

Dan kalau guna makeup jadi tahan lama bila tepek Moisturizer Enfuselle ni kat muka tau tau. Puas hati. Rasa macam dia blend betul-betul kat muka. Besttt. Hihi

Kalau yang jenis tak pakai makeup pun molek sangat pakai moisturizer Enfuselle ni! Lepas pakai dia ni, terus tepek bedak pun dah ok. Bolen bantu naikkan seri wajah korang taw tak! Serius best dan sangat puas hati! Hihi

Gee sendiri bagi 5 bintang untuk moisturizer Enfuselle ni. Sebab gee sendiri guna kan. 

Formula dia ringan dan sesuai untuk kulit jenis kombinasi normal, berminyak, berjerawat or sensitif ke. 


Jom Gee share secara ringkas kebaikan dia;

• Formula ringkas untuk menyubur dan melembapkan Kulit
• Tidak berminyak dan mampu mengawal pengeluaran minyak pada wajah
• Bertindak dengan membekalkan kelembapan segera yang kulit anda perlukan bagi menjadikan wajah kelihatan halus serta tidak berkilat

Dan dia juga ada kajian klinikal skali iaitu;

• 146% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari268% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
• 173% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 28 hari
• Membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit


Dan istimewanya skincare Enfuselle by Shaklee ni ialah;

° DIRUMUS KHAS SECARA KLINIKAL
° BERASASKAN BOTANI
° BEBAS PARABEN / SLS / MERKURI
° HIPOALERGENIK
° DIUJI OLEH DERMATOLOGIST
° TIDAK DIUJI KE ATAS HAIWAN


ENFUSELLE SHAKLEE SETANDING JENAMA TERKEMUKA ANTARABANGSA tapi harga dia SANGAT MAMPU MILIK dan TAHAN LAMA! 

Ada yang guna dalam 5-7 bulan satu botol tu. Gee tak sure lagi sebab share dengan adik. Nanti gee plan nak beli sendiri dan tengok berapa lama boleh tahan. Nanti Gee share ok. 

InshaAllah semua boleh beli tau. Lelaki perempuan boleh guna jangan risau ok. 

Setiap orang WAJIB ada pelembap / Moisturizer Enfuselle by Shaklee ni ok. 








Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!



Saturday, July 8, 2017

Enfuselle Shaklee: Skincare Untuk Kulit Berjerawat Dan Berminyak


Ramai yang sedang mencari-cari skincare? Lately ni Gee dapat banyak pertanyaan untuk skincare. Shaklee pun ada skincare tau.

Bila Gee tanya apa masalah kulit dorang, mostly ramai yang ada masalah kulit berjerawat, berminyak, kult kusam tak berseri, kulit jenis kering, ada yang mudah kena sunburn, kulit sensitif dan macam-macam lagi. 

So kalini Gee nak share dulu set Enfuselle by Shaklee ni yang khas untuk kulit jenis berminyak, berjerawat dan sensitif. Ada 3 item semuanya. Boleh tengok dalam gambar bawah ni. 

Dia ada pencuci muka, toner dan moisturizer. 3 item ni semua paling nasic untuk penjagaan kulit kita. 




Jom Gee share secara ringkas kebaikan setiap item untuk set Enfuselle bagi kulit berminyak, jerawat dan sensitif ini;


1. ENFUSELLE PURIFYING CLEANSER :

• Gel pencuci ini bertindak dengan lembut bagi menyingkirkan kotoran pada wajah, mekap dan minyak berlebihan.
• Bahan-bahan khas serta tambahan vitamin E menjadikan kulit terasa lembut dan segar.
• pH yang seimbang
• Hipoalergenik
• Mencerahkan tona kulit.


2. ENFUSELLE PURIFYING TONER :

• Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip.
• pH yang seimbang
• Menyegarkan dan memperhaluskan kulit dengan ekstrak likoris dan witch hazel
• Meminimumkan kemunculan liang pori besar pada kulit
• Membantu mengawal kulit berminyak.


3. ENFUSELLE BALANCING MOISTURIZER :

• Formula Ringkas untuk Menyubur dan Melembapkan Kulit
• Formula yang ringkas, tidak berminyak dan mampu mengawal pengeluaran minyak pada wajah
• Bertindak dengan membekalkan kelembapan segera yang kulit anda perlukan bagi menjadikan wajah kelihatan halus serta tidak berkilat
• Terbukti secara klinikal:-146% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari268% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
• 173% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 28 hari
• Membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit
• Hipoalergenik



Kat bawah ni Gee ada share perkongsian pengguna-pengguna set Enfuselle;

















Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!