Tuesday, August 15, 2017

10 Rahsia Kesuburan disebalik Pemakanan


Faktor pemakanan yang sihat dan seimbang booleh membantu memperbaiki dan meningkatkan tahap kesuburan lelaki dan wanita. Antara makanan yang baik untuk kesuburan ialah;




1- Kandungan gizi yang terdapat dalam taugeh di antaranya vitamin E yang dikenal sebagai vitamin yang sangat bermanfaat untuk kesihatan kulit, abtioksidan untuk kekebalan tubuh, mencegah kelainan menstruasi dan meningkatkan kesuburan sel telur pada perempuan.




2- Tauhu kaya dengan zat besi dan kalsium baik untuk proses kehamilan.




3- Salmon membantu mengawal hormon dalam tubuh dan meningkatkan peredaran darah ke organ reproduksi dan meningkatkan peluang hamil. Salmon juga dipercayai dapat membantu mencegah kerosakan kromosom yang mana ia boleh menyebabkan kecacatan masa lahir dan keguguran.


4- Zat besi amat perlu untuk peningkatan kesuburan dan kesihatan.


5- Jambu kaya dengan asid folik untuk kesuburan wanita, kesuburan dan kesihatan.




6- Cendawan kaya dengan vitamin B6 untuk keseimbangan hormon dan kesuburan. 


7- Ekor lembu dikatakan mampu menguatkan tenaga batin kaum lelaki. 




8- Brokoli mengandungi sejumlah besar pitosterol iaitu sejenis zat yang baik untuk keseimbangan hormon.


9- Ikan tuna mengandungi asid lemak esensial yang penting untuk sistem reproduksi yang kuat pada wanita. 


10- Ayam kampung dikatakan baik untuk meningkatkan kualiti sperma.




* * * 



Ikhtiar Hamil dengan Set KESUBURAN SHAKLEE


1. GLA untuk stabilkan kitar haid yang tak teratur & betulkan hormon, juga bantu hasilkan ovum yang sihat.

2. ALFALFA untuk atasi masalah keputihan yang boleh menyebabkan jangkitan kuman, antara penyebab susah lekat. Juga untuk stamina & bertindak sebagai KACIP FATIMAH semasa bersama.

3.B-COMPLEX mengandungi Folic Acid untuk perkembangan awal baby, memang disarankan oleh Doktor untuk consume semasa sedang ikhtiar hamil lagi. Juga sebagai anti stress!

4. ESP untuk menguatkan otot rahim. Sometimes ada yang lekat tapi tak kuat and gugur semula sebagai haid. InshaaAllah ESP bantu untuk perlekatan lebih kuat.
.
5  VITAMIN E untuk kekerapan penghasilan air mani bagi suami.

6. VITA LEA juga penting untuk suami. VITA LEA mengandungi Zinc untuk banyakkan sperm count and also hasilkan sperm yang lebih sihat & active.
















Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!






Sunday, August 13, 2017

Tawaran Hebat Untuk Ahli Baru Shaklee





OFFER MERDEKA 60!

Offer untuk Ahli Baru yang Register Shaklee bulan Ogos ni.

Ada special untuk korang semua.


Buat belian mana-mana produk Shaklee dalam 100UV atau dalam RM400 lebih korang berpeluang untuk dapatkan; 

1- Shaker Shaklee Coral Orange RM18 @

2- Beli sebotol Vitamin C RM60 saja (normal price Rm104, jimat Rm44!)

@ Beli keduanya dengan harga RM78.



Lawa kan shaker dia :))


Ada satu lagi boleh dapat keahlian secara PERCUMA. Yang ni untuk mereka yang ada buat belian dalam 200uv atau dalam RM800 dalam satu resit. 


* * *


Bagi yang berminat nak buat bisnes Shaklee? Ni terpulang siapa yang nak join. Gee tak paksa buat. 

Ok. Kenapa bisnes Shaklee ni sangat enjoy? Jom baca ... 

✅ Tak perlu modal tinggi
✅ Hanya yuran keahlian seumur hidup yang murah dan berbaloi
✅ Tidak perlu pegang stok
✅ Hanya buat order melalui website & Shaklee yang akan pos kan kepada customers
✅ Banyak pilihan produk / supplemen yang sesuai dengan permasalahan / penyakit yang dialami
✅ Dalam masa yang sama dapat nikmat kesihatan & kecantikan
✅ Time freedom. Tidak ada working hour
✅ Untung runcit sehingga 15-20%
✅ Menikmati bonus pada setiap pertengahan bulan
✅ Leadership bonus. Bila dah naik rank, kita bertanggungjawab untuk memastikan downline kita turut berjaya. Ni konsep dalam Shaklee, kita bantu downline berjaya dulu baru dapat. 
✅ Ada rezeki, boleh dapat car bonus. Nak beli kereta, tak payah keluarkan duit. Bestnyaaa kan. Car bonus di dalam bentuk cash Shaklee bagi  
✅ Conference. Free trip to local & international. 5 Bintang! Dan boleh pergi umrah skali bagi yang muslin tau. Best kan ^_^ 


Dalam Shaklee, siapa berusaha lebih, dia akan dapat. Tidak menjanjikan yang atas akan terus atas. Downline pun boleh pintas upline kalau dia ada effort & extra commitment.

Seronok kan dalam Shaklee ni. Sebab buatkan kita rasa yang kita sebenarnya banyak penyakit, tapi kita buat-buat sihat dan tak ambil endah tentang kesihatan. Dengan pencemaran udara, air, pemakanan tidak seimbang, berminyak, dsb. Confirm 100% sihatkah kita?

Sebab itu kita perlukan supplemen / makanan tambahan yang dapat support kekurangan dalam badan kita, apa yang perlu dibuang dari dalam badan kita. Segala toksin yang dah lama bertapak, usus yang berkerak, angin yang tersimpan. Tak nak buang ke semua tu? 

Sekarang ni musim kawan-kawan pregnant & berpantang. Shaklee pun ada set hamil, berpantang, menyusu ya. Boleh dikatakan supplemen Shaklee ni complete menyediakan supplemen yang sesuai untuk tubuh badan kita.

Yang sedang ikhtiar untuk hamil pun kami ada set kesuburan suami isteri. Set kurus, set kecantikan, set jerawat, set gastrik, set migrain, set resdung, set darah tinggi, set kencing manis, dan macam-macam lagi. Kita wajib untuk ikhtiar supaya sihat.

Shaklee memberikan apa yang diperlukan oleh tubuh. Jika terdapat kekurangan, insyaAllah supplemen² ni akan membantu sebaiknya.

Free consultation. New memberships are welcoming. Yang nak jana side income & serius buat bisnes Shaklee, boleh roger Gee. Gee cuba bantu dan guide korang insyaAllah.








Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!





Friday, August 11, 2017

2 Produk Shaklee yang Paling Gee Suka


Dalam banyak suplemen Shaklee tu ada dua item yang gee paling suka. Dua ni jugak yang gee mula mula amik sejak kenal Shaklee.

Sebab apa? Ok jom Gee share sikit kat korang yer.


VITAMIN C PLUS 




Ni yang pertama gee consume dulu. Memang jatuh cinta terus. Mula dulu amik untuk kulit. Tapi tak sangka resdung pulak ok skali. Gee dulu jenis slalu bersin, hidung sensitif if kena habuk or debu. Kerap selsema. Alhamdulillah sekarang dah ok. 

Part kulit memang best la vitamin C ni. Jerawat memang jarang sangat dah naik. Ada pun naik dia cepat kecut. Parut takda yang tinggal. Biasa akan cepat hilang. 

Kulit muka jugak Gee rasa lebih lembut banding dulu. Sebab dulu muka gee ada jerawat pasir. Rasa la kasar dan tak licin bila pegang muka tu. 


ESP - Energizing Soy Protien




Ni paling best. Sedap pun ya. Paling syok tu kenyang sangat la minum seshake ESP ni tiap pagi. Gee suka amik pagi sebab jarang nak amik heavy meal pagi tu kan. 

Untuk kulit among the best & must! Sebab protien ESP ni penting untuk renew sel kulit kita. Once konsisten amik ESP ni kan, boleh rasa kulit jadi lebih cerah, tegang, parut pudar, kulit berminyak dah ok, jarang kena sunburn dan berat pun mantain yer. Best kan. 


Gee nak share jugak even rasa segan ni hihihi. Muka 3 tahun lepas. Hehe 

Macam kureng tembam dah tang pipi.




Jika tanya tang berat tu, berat gee memang lebih kurang jer dari dulu. Tak berubah. Cuma rasa badan rasa lebih sihat. 

Syukur Alhamdulillah Ya Allah.









Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!