Wednesday, November 22, 2017

Cara Detox dengan Mudah dan Kesan Detox


Assalamualaikum dan hi semua



Detox sangat penting untuk setiap orang bukan hanya untuk mereka yang nak kurus sahaja. Jika inginkan badan sihat dan kulit cantik bersih pun perlu detox juga.
 
Detox bertujuan untuk membuang dan menyingkir segala toksin dari dalam badan. Tiap hari badan terdedah kepada toksin samada dari makanan, persekitaran dan tekanan hidup. Apabila toksin banyak berkumpul dalam badan ia boleh membawa kepada pelbagai masalah dan penyakit.


Ramai yang nak detox tapi masih ramai lagi tidak mengetahui cara mudah untuk detox badan dengan betul. Saya lihat ada macam-macam cara detox. Ada yang suka buat air detox buatan sendiri menggunakan lemon, halia, epal hijau, serai dan sebagainya. Ada juga yang detox dengan makan sayur-sayuran.


Gee ingin berkongsi cara mudah untuk detox badan. Cara ini lebih mudah dan senang untuk diamalkan setiap hari. Ia bukan untuk detox buang toksin semata tapi cara ini juga membantu meningkatkan kesihatan badan. Cara yang Gee syorkan adalah dengan Set Detox Shaklee.


Apa yang ada dalam Set Detox Shaklee?


1.Vivix (detox seluruh badan)


Minuman botani yang sedap. Ia mengandungi campuran khas iaitu Anggur Muscadine, Elderberi Eropah, Lobak Ungu dan Polygonum Cuspidatum. Vivix sangat penting untuk membekal tenaga kepada tubuh semasa proses detox. Ia juga membaik pulih sel dan kesan toksin yang merosakkan sel-sel di dalam badan.

Campuran 4 bahan botani dalam Vivix membuatkan Vivix kaya dengan Resveratrol. Resveratrol sangat banyak manfaat untuk kesihatan. 





2.DTX Complex (detox hati)

Ia penting untuk menyokong dan merangsang fungsi hati yang sihat. Tahu tak sebenarnya hati adalah organ utama untuk proses detokfikasi.

Salah satu ramuan dalam DTX Complex iaitu Milk Tistle telah digunakan sejak dahulu lagi untuk detox hati. Sebab itu ia digelar tonik hati. DTX membantu tubuh membuang toksin dari hati dengan lebih efektif dan dalam masa yang sama ia merangsang pertumbuhan semula hati yang rosak.

Milk Thistle juga dikatakan dapat membantu kulit yang cantik dan berseri.



sekarang gee ambil 3 item dulu untuk detox


3. Alfalfa Complex

Terkenal dengan gelaran gudang nutrien kerana akarnya yang panjang mencecah 6 meter di bawah tanah menyebabkan ia membekal pelbagai jenis vitamin dan mineral.

Alfalfa yang bersifat alkali boleh membantu melawan keasidan dalam tubuh disebabkan toksin yang banyak terkumpul dalam badan.

Manfaat lain Alfalfa;
  1. Membersihkan hati, kolon dan darah
  2. Meningkatkan sistem penghadaman
  3. Membaiki masalah bau badan
  4. Menyingkir lemak dan kolesterol dari badan

4. Herblax (detox usus)

Kandungan 9 jenis herba semulajadi iaitu alfalfa leaves, senna leaves, anise seed, blue malva flower, bukhorn bark, licorice root, rhubarb foot, gennel seed dan culver’s root sangat baik untuk kesihatan usus dan tubuh dalam jangka panjang.

Antara manfaat Herblax:
  1. Membersih najis yang tersekat
  2. Membantu sembelit
  3. Memberi kepejalan kepada perut . Jadi ia boleh membantu mengempiskan perut
  4. Merangsang usus menjalankan proses pembersihan secara lembut kepada najs yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh 


5. Peppermint Ginger Plus

Mengandungi campuran halia, daun pudina, adas dan cekur manis. Ia membantu sistem penghadaman lebih baik, melegakan rasa tidak selesa pada perut dan usus, dan membaiki masalah alergi pada saluran usus.

Selain itu, Peppermin Ginger Plus juga membantu melegakan perut dan mengurangkan angin dalam usus /perut.


Mudahkan dan senangkan detox dengan Shaklee. Tidak perlu menyediakan apa-apa bahan tapi yang penting rajin dan konsisten ambil Set Detox setiap hari.

Detox sangat penting untuk kesihatan tubuh. Bukan untuk mereka yang ingin kurus semata-mata.


Antara kesan detox ialah:
  1. Menyihatkan kolon / usus
  2. Membantu menurunkan berat badan
  3. Badan lebih cergas dan bertenaga
  4. Mengawal nafsu makan
  5. Menjadikan kulit lebih sihat dan cantik
  6. Menguatkan sistem pertahanan tubuh (jarang jatuh sakit) 
  7. Tidur lebih lena 



Semoga perkongsian daripada Gee ini dapat membantu anda yang berminat untuk detox dengan cara yang lebih mudah dan sihat.

Bagi cara makan set detox Shaklee ini gee akan bagi konsultasi penuh untuk setiap customer yang buat pembelian dengan Gee.








Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.



Nurzhiana Mohd Yunus


Pengedar Shaklee: ID 1085116


WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/


FB: Ziana Eunos



Terima Kasih kerana memilih Shaklee!



Tuesday, November 21, 2017

Set ShakleeBaby

Assalamualaikum dan hi semua :)

Seringkali menjadi satu masalah bagi si ibu untuk mencari set mandian yang sesuai untuk bayi dan anak-anak. 

Kemunculan pelbagai jenama produk mandian dan penjagaan kulit untuk bayi dan anak-anak membuatkan si ibu sukar untuk memilih yang sesuai. 

Ia menjadi masalah apabila ada bayi dan anak-anak mengalami masalah kulit sensitif seperti eczema contohnya.  

Sehubungan dengan itu, Gee ada berita baik buat semua terutama yang ada bayi atau anak-anak di rumah. 

Bermula hujung bulan November 2017 ini, Shaklee telah melancarkan produk penjagaan mandian dan kulit terbaru iaitu Set Shaklee Baby khas untuk si manja anda. 



Tapi stok sangat terhad! Kena dapatkan dengan kadar segera jika berminat. 



Yang pastinya setiap produk Shaklee Baby ini dijamin SELAMAT, LEMBUT dan ORGANIK. 


Kesitimewaaan Set Shaklee Baby





Tanpa kehadiran bahan ini semua menjadikan Set ShakleeBaby ini sangat bagus untuk anak-anak yang ada masalah kulit sensitif. 



• • • 


Apa yang ada dalam Set Shaklee Baby ini?

Dalam satu set Shaklee Baby ini ada untuk Gentle Wash, Soothing Lotion dan Message Oil. 

Untuk setiap pembelian Set Shaklee Baby ini anda akan mendapatkan sekali tuala dan beg seperti dalam gambar bawah ini. 




Jom gee nak perkenalkan setiap satu Set  Shaklee Baby secara ringkas.


1. GENTLE WASH



• Ia mengandungi campuran bahan organik daripada aloe vera, chamomile dan lavender. 

• Sangat bagus untuk melegakan kulit, memberi rasa yang tenteram dan tenang.

• Apa yang menariknya Gentle Wash ini telah diuji untuk sensitiviti dan pH yang seimbang. Sebab itu ia tidak menimbulkan alahan pada kulit bayi dan anak-anak. 

Terutama bayi dan anak-anak yang ada masalah kulit sensitif sangat sesuai dengan Gentle Wash ini.  



2. SOOTHING LOTION


• Losyen ini mengandungi beberapa campuran bahan organik seperti chamomile, lavender, minyak rosemary, minyak vanila, minyak biji bunga matahari, minyak biji jojoba dan shea butter. 

• Lembut secara semulajadi menjadikan losyen ini terbaik untuk kulit sensitif. Sebaliknya ia memberi rasa yang menenangkan dan melegakan kulit. 

• Memberi kelembapan yang optimum untuk kulit si manja.

• Juga dapat mengembalikan nutrien kulit. 


Apa yang gee boleh katakan Soothing Lotion ini adalah losyen terbaik dan tanpa paraben yang sangat bagus untuk bayi dan anak-anak.  



3. MASSAGE OIL 



• Mengandungi campuran bahan organik khas daripada minyak biji matahari, lavender dan chamomile. 

• Minyak urut ini sangat lembut dan ia sesuai untuk mengurut bayi pada bila-bila masa. 

• Juga boleh digunakan sebagai pelembap setiap kali selepas mandi untuk memberi kelembapan dan melegakan kulit bayi dan anak-anak anda. 



Moga Set Shaklee Baby ini dapat memberi yang terbaik untuk si manja anda. 





*Peringatan*

Stok sangat terhad jadi kena dapatkan segera jika berminat ok. 











Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!


Monday, November 20, 2017

Cara Bancuh ESP Shaklee dengan Susu Strawberi


Assalamualaikum dan hi semua 

Harini gee nak berkongsi satu resepi baru ESP.  Iaitu cara bancuh ESP Shaklee dengan susu strawberi. Ni kali pertama gee cuba buat dan rasa. 

Ok. Jom gee bagi tunjuk cara bancuhan ESP Shaklee dengan susu perisa strawberi. 


Mula-mula sediakan susu strawberi Goodday dan tuang dalam shaker. Gee letak dalam angaran 500ml. Berapa sukatan ikut masing-masing ok. 

Lepastu gee letak 3 sudu ESP Shaklee dalam susu strawberi. 



Kemudian gee shake shake dulu ESP Shaklee dengan susu strawberi tadi. Lepastu baru gee letak ais. 

Nak letak berapa ketul ais tu terpulang. Macam gee sendiri memang letak banyak sampai dua kali tambah sebab tak nak rasa dia yang manis sangat tu hihi. 



Tapi bila tambah ais ni memang lagi sedap la rasa dia. Lagi ummmppph!!! Hehe



Tadaaa dah siap! Boleh minum dah sekarang. Buat minum sarapan pagi ni memang cun sebab kenyang sangat. 

Bagi yang tak sempat sarapan dan tengah "otw" ke pejabat tu boleh bawa bekal ESP Shaklee ni sambil minum dalam kereta dalam jam pagi-pagi. 

Tapi memang tak mengantuk la lepas minum ESP. Buat kita rasa lebih bertenaga dan boleh fokus kerja. Ni gee bercakap berdasarkan pengalaman sendiri. 


Tapi cara minum ESP Shaklee untuk kurus tu kan lagi baik guna air kosong. Elakkan guna air manis ya. Sebab ESP Shaklee ni dia memang rendah lemak dan karbohidrat, tiada kolesterol jadi memang sesuai sangat la untuk bantu mereka yang nak kurus dengan ESP Shaklee. 


Cara buat ESP Shaklee dengan air kosong ni lagi cepat dah mudah. Rasa semua tahu. 

Gee bagitau cara bancuh ESP Shaklee yang biasa gee buat. Letak air kosong dalam shaker dan tambah 2 atau 3 sudu ESP lepastu terus " shake shake " dah siap! Senang sangat kan. 

Paling bagus 3 sudu ESP Shaklee lagi kenyang. Ni memang selalu gee buat. 

Ok. Selamat mencuba!