Friday, September 22, 2017

8 Tip Kekalkan Kulit Lembap





Apa dia kulit lembap?

Kulit lembap tanda kulit kita sihat dan cantik. Kulit yang sihat pula bila ia cukup kadar kelembapan. Jika kurang air dalam tubuh makan kulit menjadi kering, tak bermaya dan kusam.

 
Ok. Gee nak share beberapa tips yang boleh diamalkan untuk menjaga kelembapan kulit. Tips ni semua biasa kita buat hari-hari. 


1- Rajin membersih kulit 

Untuk mendapat kadar kelembapan yang cukup, perlu rajin dan teliti membersih kulit wajah. Gunakan pencuci muka yang sesuai dan bilas dengan air suam supaya pori-pori terbuka. Kemudian bilas dengan air sejuk untuk menutup kembali pori-pori.


2- Air yang cukup

Air sangat penting pada tubuh dan kulit. Pilihlah air yang bersih dan mempunyai mineral untuk mengekalkan kelembapan kulit. Selain air putih, jus buah-buahan juga membekal cairan pada tubuh. 

Jika kadar air cukup maka kulit akan tampak sihat dan segar. 


3- Cukup tidur

Tidur adalah kunci kecantikan bagi wanita. Jika tidur cukup dan berkualiti ia akan mempengaruhi kesihatan kulit. Tempoh tidur yang perlu untuk kulit yang sihat adalah antara 6 hingga 8 jam sehari. 


4- Topeng Wajah 

Juga boleh membantu mengekalkan kelembapan kulit. Topeng wajah akan menyalur terus nutrisi kepada kulit dan secara tak langsung memberi kelembapan secara mendalam. 

Satu tip yang boleh dibuat ialah mengurut wajah dengan ketulan ais selepas memakai topeng wajah.


5- Serum atau Minyak 

Rutin sebelum tidur, menyapu serum atau minyak zaitun sebelum tidur untuk menjaga kelembapan kulit wajah. Bila bangun pagi kulit akan rasa segar dan lebih anjal. 

Boleh juga menyapu krim malam sebelum tidur.


6- Krim Pelindung UV 

Bila menggunakan krim pelindung UV, pilih jenis yang ada pelembap ekstra. Sangat penting untuk melindungi kulit dari cahaya matahari. Kesan sinaran uv boleh menghilangkan kelembapan kulit, kulit kusam, risiko jeragat dan timbul noda / bintik hitam. 


7- Losyen Tubuh

Ramai yang memilih losyen badan mengikut aroma berbanding fungsi. Tapi perlu ingat, losyen berfungsi untuk memberi kelembapan kulit. Jadi pastikan memilih losyen yang memberi kelembapan untuk tempoh yang lama. 


8- Penggelupasan 

Boleh membuat rawatan penggelupasan dengan lulur berasaskan minyak. Ini boleh membantu menyingkir sel-sel kulit mati dan memelihara kulit agar berada dalam keadaan lembap.


 


Pastikan anda menjaga kelembapan kulit wajah. Kulit wajah yang lembap adalah kunci untuk wajah nampak lebih muda!




Semoga bermanfaat :))





Saturday, September 16, 2017

Harga Vivix Murah 16 September 2017!





Vivix Murah 16 Sept!

Sebab apa?

Sebab promosi 16 Sept ni sahaja Sempena Hari Malaysia! 

Beli 2 botol Vivix dapat diskaun 5%!

Pada consumer baru boleh dapat untung besar lebih RM 100 sebab boleh dapat;

1. Diskaun 5% (RM 40)
2. FREE Membership worth RM 70
3. FREE Postage worth RM 10
4. Cash Bonus Extra 5%
5. Lucky Dip (Cabutan Bertuah dapat mana2 barang Shaklee-semua orang dapat!)

Wahh wahh banyak sangat untung tu kan!

Orang lama dah daftar Shaklee pun dapat untung dalam RM 80

Wah untunglah jadi ahli Shaklee
Ahli baru dapat untung 
Ahli lama pun dapat jimat jugak!

Jom dapatkan produk terbaik pada hari baik dan offer best ini! 16 September, hari ini ada offer best untuk uollss!!


Untuk order dan pertanyaan boleh klik link ini

http://www.wasap.my/60135707812/PromoVivix16Sept


* * * 


Antara lucky dip yang kami dapat harini, boleh tengok kod LD tu ok. 

Semua orang dapat luck dip ni tapi produk or barang Shaklee jer lain-lain. 

























Ada yang tanya gee jugak, beli Vivix je ke boleh dapat lucky dip? 

Tak. Mana-mana produk boleh beli. Asalkan cukup 200 point atau pembelian dalam RM800. 





Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!




Monday, September 11, 2017

6 Tip Atasi Kulit Kering





Mereka yang mempunyai kulit kering akan nampak wajah kusam dan lebih tua dari usia sebenar. Bagi yang kerap terdedah pada cahaya matahari, kulit jenis kering ini berisiko untuk menjadi gelap dan berkedut. 


Ok. Sebelum itu, Gee nak berkongsi dulu PUNCA KULIT KERING.

• Kurang mengambil mineral yang jadi punca kulit kerana hidrasi

• Faktor keturunan atau genetik 

• Kesan sampingan mengambil ubatan

• Mengguna konsmetik yang tak sesuai dengan kulit seterusnya kulit jadi kering

• Kurang mengambil nutrisi daripada buah dan sayuran yang membekal vitamin baik untuk kulut & tubuh seperti vitamin E dan B2 serta mineral lain. 



6 TIP ATASI KULIT KERING
-------------------------------------------


1. Rajin minum air mineral 

Air juga penting untuk kulit. Bila cukup pengambilan air mieral ia dapat mencegah kulit kering dan kusam. Paling kurang kita digalak minum air 2.5 liter sehari atau 8 gelas air sehari untuk kulit lembap dan lembut. 


2. Bersenam secara teratur

Seperti kita tahu bersenam sangat banyak manfaat kepada tubuh. Bila bersenam kita mengeluarkan peluh  dan peluh itu membantu sel-sel kulit mati serta kotoran pada kulit keluar bersama. Jadi, tubuh menjadi lebih sihat dan segar.

Ingat! Selepas bersenam jangan biarkan kulit tidak dibersihkan kerana kotoran akan keluar sama.


3. Guna krim pelembap

Krim pelembap boleh membantu mengawal jumlah lembapan di bawah kulit. Jadi, amalkan menyapu krim pelembap di seluruh badan selepas mandi pada setiap pagi dan malam. 

Jika bekerja di dalam bilik berhawa dingin, wajib guna pelembap untuk mengunci tahap kelembapan kulit. 


4. Pengambilan lemak yang cukup

Bukan semua lemak tidak baik untuk kesihatan. Contohnya asid lemak Omega 3, ia boleh membantu menjaga kelembapan kulit dengan sifat anti radangnya. 

Lemak Omega 3 juga baik untuk jantung dan otak. Antara makanan yang mengandugi Omega 3 ialah kekacang, ikan salmon, buah kelapa & avokado. 


5. Mandi 2 kali sehari 

Biasakan diri mandi sekurangnya dua kali sehari. Mandi boleh membantu menghindar kulit daripada masalah kusam dan kering. Bila jumlah lembapan cukup maka kulit menjadi lebih lembut dan segar!


6. Makan buah kaya vitamin E

Antara makanan yang mengandungi vitamin E ialah kacang badam, kekacang. Vitamin E sangat baik untuk menjaga kelembapan kulit. 

Dia juga penting untuk menegangkan semula kulit wajah kita.


* * *


Selain daripada yang Gee share di atas, pengambilan suplemen yang sesuai juga boleh membantu melembapkan kulit dari dalam. Antara suplemen yang boleh diamalkan ialah;


Vitamin E Complex 

Selain melembapkan kulit, Vitamin E Complex juga mampu memulihkan struktur kulit, mengurangkan kedut, garis halus, parut, bintik penuaan dan melambatkan proses penuaan kulit.




Protien ESP 

Protien penting untuk membina sel-sel kulit baru. Kulit kering juga antara tanda sel kulit rosak. 

Jadi dengan pengambilan ESP yang konsisten, ia mampu memperbaiki kulit kita yang rosak, melembapkan kulit yang kering & menggelupas (kulit satu badan).




Collagen Powder 

Suplemen kolagen penting untuk memastikan kulit sentiasa sihat dan cantik. Kolagen akan ' pegang ' air pada kulit supaya kulit sentiasa lembap terutama di bahagian muka. 




Vivix 

Supleemen terbaik dari Shaklee. Vivix bertindak ke peringkat sel-sel kita paling kecil iaitu sel DNA. 

Bila konsisten amal Vivix ni gee perasan kulit tak kering tapi sentiasa moist lembap. 










Hubungi Gee untuk dapatkan maklumat lebih lanjut tentang produk Shaklee, proses pendaftaran keahlian Shaklee dan juga harga istimewa serta konsultasi ekslusif Shaklee.


Nurzhiana Mohd Yunus

Pengedar Shaklee: ID 1085116

WhatsApp: click link http://Www.wasap.my/60135707812/

FB: Ziana Eunos


Terima Kasih kerana memilih Shaklee!